Bergketen met gras op voorgrond

Zuid-Tirol: een ideale vakantiebestemming voor levensgenieters

Deel dit artikel op social media!

Het Italiaanse Zuid-Tirol is dé bestemming voor levensgenieters. Hier komen de mediterrane sfeer van Italië en het authentieke Oostenrijkse bergleven samen. Indrukwekkende natuur, heerlijk eten en 300 zonnige dagen per jaar maken dit stukje Italië tot een ideale plek om vakantie te vieren. Krijg jij al zin om in Zuid-Tirol te genieten van la dolce vita?

Ga op avontuur in de Dolomieten

De Dolomieten worden gekenmerkt door rotsige bergtoppen. Een van de meest iconische bergen van dit gebied is de Sassolungo. Val Gardena is de ideale uitvalsbasis om dit stukje van de Italiaanse Alpen te ontdekken. Maak bijvoorbeeld een wandeling rondom de Sassolungo. De afstand maakt dit tot een pittige wandeling. Maar je wordt beloond met indrukwekkende vergezichten. Neem onderweg de tijd om lekker bij te komen in een van de berghutten. In de winter tovert de sneeuw deze bergen om tot een prachtig skigebied. Dan geniet je ’s avonds van de prachtige alpengloed. De zon licht de topjes van de bergen op. Hierdoor lijken ze op gigantische ijskastelen die verrijzen uit de sneeuw.

Rotsen torenen uit met gras begroeid landschap

De indrukwekkende Sassolungo

Geniet van lokale specialiteiten

Italië staat natuurlijk bekend om het goede eten, en dat is in Zuid-Tirol niet anders. Alleen bestel je je bord spaghetti hier in het Duits! Dit gebied staat bekend om haar appels, wijn en spek. En wist je dat het bekende drankje Hugo uit Zuid-Tirol komt? Bourgondiërs kunnen hier hun hart ophalen.

Maak bijvoorbeeld een wandeling naar een Buschenschank. De Buschenschanken zijn authentieke boerencafés waar eigen wijn wordt geschonken. In de herfst kan je meedoen aan het törggelen. Dit is een lokale traditie die voortkomt uit het proeven van de nieuwe wijn. Tegenwoordig is het vooral een combinatie van wandelen en genieten van lekker eten en wijn in een Buschenschank. Er zijn in Zuid-Tirol meerdere routes uitgestippeld waar je kan törggelen, bijvoorbeeld de Törggele Circuit Trail in de buurt van Bressanone. Je wandeltocht wordt beloond met verschillende soorten vleeswaren, worst en zuurkool.

Palmbomen met besneeuwde bergen op achtergrond

In Zuid-Tirol komen besneeuwde bergtoppen en palmbomen samen

Kom op adem in Merano of Bolzano

De steden Bolzano en Merano zijn prima plekken om na alle avonturen even op adem te komen. Bolzano is de hoofdstad van Zuid-Tirol. Geniet op een van de vele pleinen van een echte Italiaanse pizza. Of breng een bezoekje aan ijsman Ötzi in het South Tyrol Museum of Archaeology. Wil je de bergen in? Vanuit de stad kun je met drie bergliften omhoog. Fan van de kerstsfeer? In de winter vind je in Bolzano de oudste kerstmarkt van Italië. Merano is een perfecte bestemming voor een uitstapje vanuit het Oostenrijkse Ötztal. Vanaf de botanische tuin bij het Trauttmansdorff kasteel heb je een prachtig uitzicht over de stad. Of laat je lekker verwennen in de beroemde thermen, die midden in de stad liggen.

Deze zomer genieten van het leven in Zuid-Tirol?

Val Gardena is de perfecte uitvalsbasis voor een vakantie in Zuid-Tirol. Daarnaast is Zuid-Tirol ook goed bereikbaar voor een uitstapje vanuit het Oostenrijkse Tirol. Bij AlpenReizen helpen wij je graag om jouw ideale vakantie samen te stellen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bel voor meer informatie gerust naar 010 – 767 0097 of stuur een mail naar info@alpenreizen.nl.

AlpenReizen nieuwsbrief