Boothuisje op meer in bergen

Zomervakantie in Tirol, een onvergetelijke belevenis voor het hele gezin

Deel dit artikel op social media!

Het Oostenrijkse Tirol ken je wellicht al als wintersportbestemming. Maar wist je dat er ook in de zomervakantie in Tirol genoeg te beleven is voor het hele gezin? Het grote aanbod van activiteiten maakt een zomervakantie in Tirol zo afwisselend dat de kinderen zich geen moment zullen vervelen. Daarnaast beleef je alles met kinderen op een hele andere manier, en zullen er dingen opvallen die je anders misschien niet eens had gezien. En ’s avonds is het heerlijk bijkomen in je comfortabele accommodatie. Tirol heeft namelijk een breed aanbod van kindvriendelijke hotels en pensions. Veel accommodaties beschikken over familiekamers, en vaak is er ook een speeltuin waar de kinderen kunnen ravotten terwijl papa en mama genieten van een kopje koffie. En wist je dat je bij je accommodatie vaak een gastenkaart ontvangt waarmee je korting krijgt op allerlei attracties, zoals bergbanen en zwembaden? Genoeg redenen voor een zomervakantie in Tirol! Lees snel verder en ontdek wat er in deze deelstaat allemaal te beleven is.

De berg op

Naar de top van een berg wandelen is met een gezin met jonge kinderen een hele onderneming. Gelukkig zijn er de bergliften, die je ook in de zomer in een mum van tijd naar boven brengen. Vaak ligt er bij het bergstation een restaurant met speeltuin, en soms zelfs een hele beleveniswereld. Neem bijvoorbeeld de Spieljochbahn naar de Erlebnisberg Spieljoch. Hier is van alles te beleven. Wandel over het blotevoetenpad, klauter door het klimbos of zoef met een speciale step met dikke banden van de berg af. Terwijl de kinderen spelen kunnen jullie in de RelaxArea genieten van het uitzicht. Met tieners is een bezoek aan een van de hooggelegen gletsjers van Tirol een onvergetelijk avontuur. Neem bijvoorbeeld de lift naar de Stubaier gletsjer in het Stubaital, waar je op een hoogte van ruim 3200 meter kunt genieten van een fantastisch uitzicht. Zin in een beetje winter in de zomer? In de gletsjer bevindt zich een ijsgrot waar je doorheen kunt wandelen. Daarnaast kan er tot begin juni zelfs nog geskied worden op de Stubaier gletsjer!

Uitzicht over meer in dal in de bergen

Tijdens een zomervakantie in Tirol geniet je van prachtige uitzichten

Wandelen door imposante natuur

In Tirol vind je veel wandelpaden die speciaal voor gezinnen met kinderen zijn aangelegd. Sommige paden zijn zelfs geschikt om te lopen met een robuuste kinderwagen! Tijdens een wandeling met kleine kinderen is de omgeving tijdens de wandeltocht belangrijker dan het einddoel. Zorg dus dat er onderweg genoeg te zien is en las regelmatig een pauze in. Maak eens een spannende wandeling door een kloof, zoals de Leutascher Geisterklamm. Het verhaal gaat dat hier geesten en kabouters wonen… Wil je liever in een wat liefelijker landschap wandelen? Loop dan Senn’s WunderWanderWeg (wondere wandelpad) in St. Anton am Arlberg. Hier ontdek je de wonderen van de natuur terwijl je wandelt langs alpenbloemen, kruiden en scheef gegroeide bomen. Na afloop is het heerlijk bijkomen bij de Sennhütte, waar Tiroler specialiteiten geserveerd worden.

Meer in de bergen

De Achensee is het grootste meer van Tirol

Spetteren in het water

Zijn jullie echte waterratten? Dan kan een bezoek aan een zwemmeer niet missen tijdens jullie zomervakantie in Tirol, Oostenrijk. Het water in de meeste meren is van drinkwaterkwaliteit, en de temperatuur kan in de zomer oplopen tot wel 27 graden! Na een dag vol avontuur in de bergen geniet je van een duik in het heldere water. Of geniet lekker op een strand op een ligstoel van de zon. Een van de bekendste, en tevens het grootste meer van Tirol is de Achensee. Dit meer is zo groot dat je er zelfs kunt zeilen! De Schwarzsee in Kitzbühel is in de zomer het warmste meer van Tirol, en daardoor zeer populair. Is het weer een dag niet zo goed? Bezoek dan een van de vele binnenzwembaden in Tirol. Ook hier kun je je een aantal uurtjes uitstekend vermaken. Vaak bieden deze zwembaden ook nog wellness faciliteiten waar je even bij kunt komen van alle avonturen.

Zin gekregen in een zomervakantie in Tirol?

Tirol is een ideale bestemming voor een zomervakantie met het hele gezin. Hier vinden jullie gegarandeerd een accommodatie die past bij jullie wensen. En ook voor eenoudergezinnen bieden wij verschillende mogelijkheden. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Bel ons dan gerust op 010 – 767 0097 of stuur een mailtje naar info@alpenreizen.nl.

AlpenReizen nieuwsbrief