De Wörthersee

Wörthersee: 5 tips voor jouw ideale zomervakantie!

Deel dit artikel op social media!

De Wörthersee is van oorsprong een luxe vakantiebestemming waar je actief en ontspanning perfect kunt combineren. Bij de Wörthersee waan je je in het Saint-Tropez van Oostenrijk! Wist je dat de Wörthersee ook nog eens het grootste meer is van Karinthië? Bezoek de leuke plaatsen die aan het meer liggen, leef je uit in het meer, ontdek de adembenemende omgeving, kom helemaal tot rust en geniet van een onvergetelijke vakantie! Wij hebben 5 tips voor jou op een rijtje gezet, van actief tot ontspannen en voor jong en oud!

1. Activiteiten op het meer

Er is niks lekkerder dan op een warme dag een verfrissende duik te nemen in de Wörthersee. Lekker wat zwemmen en ronddobberen in het kraakheldere water van het meer. Daarnaast is er voor jong en oud van alles te beleven op het water. Je kunt er parasailen, waterskiën, kajakken, zeilen of een bootje huren om het water op te gaan. Probeer bijvoorbeeld ook stand up paddling (SUP) en laat kinderen door het water flitsen op een gele banaan. Van een ontspannen duik tot actief in het water, de Wörthersee heeft voor ieder wat wils!

Parasailen boven de Wörthersee

Parasailen boven de Wörthersee

2. Bewonder het spektakel van de beroemde Klangwelle

De klankfonteinen van Velden zorgen in de zomer voor prachtige spektakels in de Wörthersee bij Velden. Dit avondspektakel bestaat uit een combinatie van water, licht en muziek. De metershoge fonteinen en watermuren worden belicht door indrukwekkende filmprojecties en lasershows. Daarnaast wordt er afwisselende, maar bijpassende, muziek gedraaid bij deze show. Denk hierbij aan een variatie van klassiek, rock, pop en natuurlijk de Oostenrijkse Schlager muziek.

Klangwelle

3. Het mondaine Velden

Velden am Wörthersee staat bekend als het Saint-Tropez van Oostenrijk. Deze mondaine badplaats trekt jaarlijks veel bezoekers van over de hele wereld. Dankzij de zuidelijke ligging is het hier geregeld lekker weer en kan de temperatuur van het meer zelfs oplopen tot 25 graden in de zomer. Daarnaast zijn de promenade van Velden én het casino ontzettend bekend. Ook het okergele Schloss Velden aan de promenade is niet te missen. Het is een vakantiebestemming waar je heerlijk tot rust kunt komen en genieten van het luxe leven. Neem een heerlijk wijntje op een van de vele terrasjes aan het meer en proost op de mooie vakantie!

De Wörthersee

Velden am Wörthersee

4. Golfen op een van de prachtige golfbanen

In de directe omgeving van de Wörthersee vind je 2 golfbanen waar je je helemaal kunt uitleven. Golf op de ‘Kärntner Golfclub Dellach’ en ‘Golfanlage Velden-Köstenberg’. Beide golfbanen zijn een echte aanrader om heerlijk een rondje te golfen. De omgeving is prachtig en wie weet heeft de ijle lucht van de Alpen wel een positief effect op jouw handicap! Plof daarna heerlijk neer op het terras met zicht op de golfbaan en bergen!

Golfen in de Alpen

Golfen in de Alpen

5. Geniet van de prachtige omgeving

Je kunt heerlijk genieten aan de Wörthersee, maar ga zeker ook op pad om de omgeving te verkennen. De omgeving beschikt over tal van wandelingen en uitgebreide fietsmogelijkheden. Fiets rondom het meer,  voor uitdaging maak je een tour naar bijvoorbeeld Italië of Slovenië. Met kinderen is een uitstapje naar Minimundus bij Klagenfurt een heuze aanrader: ontdek in slechts 1 dag de wereld in het klein!

Mountainbiken met kinderen in de Alpen

Op de fiets de omgeving verkennen

AlpenReizen nieuwsbrief