Wandelaars in winters landschap

Winterwandelen door een ongerepte witte wereld

Deel dit artikel op social media!

Alleen op wintersport om te skiën of snowboarden? Nee hoor! Ook zonder ski’s of snowboard kun je in de winter genieten van de Alpen. Mooi aangelegde wandelpaden zijn tegenwoordig in bijna alle skigebieden te vinden. Vroeger was het nog ploeteren door de vers gevallen sneeuw, maar dat is niet langer nodig. Tegenwoordig zijn er veel wandelpaden, in sommige gebieden wel meer dan 100 kilometer. Hier kun je in alle rust wandelen, weg van de pistes. Of wat denk je van een wandeling door de ongerepte natuur met je ‘Schneeschuhe’ aan? Een tocht door een sneeuwparadijs in de bergen blijft genieten!

Ontspannen winterwandelen door de winterse bossen

Wintersportgebieden hebben tegenwoordig een mooi aanbod aan geruimde winterwandelpaden. Sommige gebieden hebben wel meer dan 100 kilometer aan paden. Laat je leiden door de witte bossen en open besneeuwde vlaktes. Er zijn korte en lange routes voor diverse niveaus; voor ieder wat wils! Om rustig te beginnen kun je vrijwel overal een klein wandelingetje rondom het dorp maken. Voor de prachtige uitzichten op de bergen hoef je natuurlijk niet per se een hele lange wandeling te maken. Kies zelf je winterwandelroute en neem de tijd om te genieten!

Winterwandelen in Wildschönau

Door de gehele Wildschönau vallei zijn winterwandelwegen aangelegd. Naast de piste vind je zo’n 40 kilometer aan geprepareerde winterwandelpaden. Wandel ontspannen door de adembenemende witte wereld en geniet van de prachtige uitzichten. Wandel bijvoorbeeld van Niederau naar Penningdörfl of van Oberau naar Roggenboden. Ervaar daarnaast ook zeker eens nachtwandelen. De verlichte Franziskusweg tussen Niederau en Oberau is een absolute aanrader! De sneeuw reflecteert het licht in de avond, waardoor je een prachtig zicht hebt.

De WildschönauCard Winter, een kaart die inclusief is bij je verblijf in Wildschönau, geeft een aantal interessante voordelen met name voor niet-skiërs of voor wie een dagje wat anders wil doen tijdens de skivakantie. Naast gratis vervoer met de bus tussen de dorpen Niederau, Oberau, Mühltal en Auffach kun je met deze kaart maar liefst meerdere keren per week winterwandelen onder begeleiding van een lokale gids.

Ontspannen winterwandelen

Ontspannen winterwandelen

Winterwandelen met sneeuwschoenen

Het is even wennen, twee rare pannenkoeken onder je voeten, maar het werkt fantastisch. Niet voor niets werden ze 4000 jaar geleden al gebruikt om door de sneeuw te banjeren. Tegenwoordig zijn ze moderner en nog steeds ideaal om de ongerepte winterse omgeving door te komen. Je hoeft tijdens een ‘schneeschuh’-wandeling namelijk niet de aangeveegde paden te volgen, je bent vrij om je route zelf te bepalen. De sneeuwschoenen worden voornamelijk aangetrokken om rustig een stukje te wandelen in gebieden die niet geplaveid zijn. Wij raden je aan om met een gids of georganiseerde tocht op pad te gaan. Je loopt namelijk buiten de gebaande paden en je weet als beginner niet wat er allemaal je weg kan kruisen. Het leuke van wandelen met een gids is dat hij je alle mooie plaatsen kan laten zien, die jij ook niet gevonden zou hebben!

Voor de echte fanatiekelingen worden ook wedstrijden gehouden. Bijvoorbeeld tijdens de Arctische Spelen. De sneeuwschoenen worden dan niet gecombineerd met een wandeling, maar met een rondje hardlopen. Doe ze dat maar eens na!

Sneeuwschoenwandelen in Heiligenblut am Großglockner

Maak vanuit Heiligenblut am Großglockner prachtige wandelingen in het Nationaal Park Hohe Tauern. Kom in dit grootste beschermde natuurgebied van de Alpen helemaal tot rust. Bind de ‘Schneeschuhe’ onder je voeten en geniet ongekend van de ongerepte witte Alpenwereld! Laat je tijdens een georganiseerde wandeltocht meevoeren met een gids naar de mooiste plekken in dit nationaal park. Beleef met een sneeuwschoenwandeling bij Heiligenblut gegarandeerd onvergetelijke momenten!

Winterwandelen met sneeuwschoenen

Winterwandelen met sneeuwschoenen

Een winterwandeling maken?

AlpenReizen helpt je graag verder op weg! Met onze persoonlijke service zoeken we mee naar jouw perfecte wintervakantie. Stuur een mailtje naar info@alpenreizen.nl of bel naar 010 – 767 00 97 voor advies.

AlpenReizen nieuwsbrief