Wintersport in de Zwitserse Alpen

Wintersport in de Zwitserse Alpen, ontdek het deze winter!

Deel dit artikel op social media!

Bij wintersport wordt er al snel gedacht aan een wintersportvakantie in Oostenrijk, maar heb je al eens aan wintersport in Zwitserland gedacht? Veel wintersporters willen na een wintersportvakantie in de Zwitserse Alpen niks anders meer! De charmante skidorpen gaan perfect samen met de uitgestrekte skigebieden en zijn geschikt voor alle wintersporters. Ontdek tijdens je wintersport in de Zwitserse Alpen de brede en perfect geprepareerde pistes, moderne liftsystemen en de sfeervolle bergdorpjes met gemoedelijke après-ski. Wij hebben Saas Fee – Saas Grund en Zermatt – Täsch voor je uitgelicht!

Saas Fee – Saas Grund

Saas Fee en Saas Grund zijn twee zeer aantrekkelijke en pittoreske dorpen voor een wintersport in de Zwitserse Alpen. Gelegen in het mooie Saasdal worden deze skidorpen omgeven door indrukwekkend hooggebergte. Saas Fee staat ook wel bekend als ‘Parel van de Alpen’ en is een autovrij skidorp. In Saas Grund vind je daarnaast de langste rodelbaan van Wallis, met een lengte van maar liefst 11 kilometer! Ook vind je hier diverse bars, pubs, restaurants en discotheken om je naast het skiën en snowboarden te vermaken. Voor ontspanning kun je daarnaast neerploffen in de bioscoop of bezoek je een wellness center.

Saas Fee in de Zwitserse Alpen

Saas Fee in de Zwitserse Alpen

Het skigebied Saas-Fee

Dankzij de hoge ligging en de Fee-gletsjer is het skigebied sneeuwzeker. Daarnaast heb je ook een grotere kans om van de zon te kunnen genieten tijdens of na het skiën. In het gehele skigebied van het Saasdal vind je maar liefst 150 kilometer aan pistes. Het is een skigebied van extremen, zowel voor beginnende als vergevorderde wintersporters zijn er uitgebreide mogelijkheden. Ook off-piste liefhebbers kunnen onder professionele begeleiding een aantal prachtige afdalingen maken. Daarnaast beschikt het skigebied over een funpark en zo’n 40 kilometer aan langlaufloipes. Houd jij van extreme sporten? Ga dan ijsklimmen en abseilen tijdens je wintersport in de Zwitserse Alpen.

Wintersport in het Zwitserse Wallis

Wintersport in het Zwitserse Wallis

Zermatt – Täsch

De skidorpen Zermatt en Täsch liggen aan de voet van de wereldberoemde Matterhorn. Deze plaatsen staan bekend als paradijs voor een wintersportvakantie met de hele familie. Zermatt is een autovrij skidorp en ligt op zo’n 5 kilometer van Täsch. Vanuit hier kan het hele jaar door geskied worden in het Matterhorn Glacier Paradise. Deze gletsjer behoort tot de top van het internationale skigebied en is 365 dagen per jaar geopend voor publiek. En wellicht dat je het niet zo snel in Zwitserland zult verwachten, maar hier vind je meerdere leuke barretjes met een bruisende après-ski (voor Zwitserse begrippen)!

Wintersport in Zermatt - Täsch

Wintersport in Zermatt – Täsch

Het skigebied Matterhorn Ski Paradise

Het skigebied bij Zermatt en Täsch beschikt over ongeveer 200 kilometer aan piste. Daarnaast is er een verbinding met het Italiaanse Cervinia en Valtournanche, waardoor het gehele gebied 360 kilometer aan piste heeft. Overal heb je uitzicht op de magische 4000’ers waarvan er zeer veel te vinden zijn in het gebied. Dit grote skigebied heeft veel uitdagende pistes.

Met maar liefst 225 kilometer aan rode en 60 km aan zwarte pistes kenmerkt dit skigebied vele uitdagende pistes. Maar ook de minder ervaren skiër heeft met 75 kilometer aan blauwe pistes voldoende afwisseling. Snowboarders kunnen zich helemaal uitleven in het funpark, die zelfs over een half- en superpipe beschikt!

De wereldberoemde Matterhorn

De wereldberoemde Matterhorn

Ga jij op wintersport in de Zwitserse Alpen?

De Zwitserse Alpen zijn dus een echte aanrader voor jong en oud! Bekijk de leuke en interessante accommodaties die AlpenReizen aanbiedt en ontdek deze winter de Zwitserse Alpen. Heb je nog vragen, wil je tips of meer informatie? Bel naar 010 – 767 0097 of stuur een mail naar info@alpenreizen.nl.

AlpenReizen nieuwsbrief