Dorp met kerk voor bergen

Wilder Kaiser: familievriendelijk gebied in de zomer en winter

Deel dit artikel op social media!

Het Kaisergebergte ligt in de Noordelijke Kalkalpen in de Oostenrijkse deelstaat Tirol. Als een echte keizer steekt de Wilder Kaiser met kop en schouder boven de regio uit. De lokale bevolking noemt de Wilder Kaiser ook wel de ‘Koasa’. Geniet in de dorpen aan de Wilder Kaiser, Söll, Ellmau, Going en Scheffau, van een afwisselende vakantie. Zowel in de zomer als in de winter kun je op actief gebied of qua ontspanning helemaal uitleven in de omgeving van de Wilder Kaiser in Tirol. De omgeving van de Wilder Kaiser staat bekend om de vele mogelijkheden voor het hele gezin. Ga jij de Wilder Kaiser in de zomer- of wintervakantie ontdekken? Of misschien in de zomer én winter?

De Wilder Kaiser in de winter

Liefhebbers van wintersport zijn hier helemaal op hun plek! Het Skiwelt Wilder Kaiser-Brixental is het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk. Met meer dan 279 kilometers aan pistes en meer dan 10 adembenemende bergtoppen is vervelen geen optie! Zelfs in de avond kun je hier afdalingen maken met zo’n 10 kilometer aan verlichte pistes. Skiën en snowboarden is natuurlijk al bijzonder leuk, maar er is nog veel meer te beleven! Trek je sneeuwwandelschoenen aan en geniet van maar liefst 113 kilometer aan geruimde winterwandelpaden. Ontdek daarnaast ook de omgeving tijdens het langlaufen. Ten slotte beschikt de regio over maar liefst 3 spectaculaire rodelbanen. Maak uitdagende afdalingen overdag met de 3 rodelbanen of kies ’s avonds uit 2 rodelbanen. In de avonduren zijn er 2 rodelbanen verlicht.

De Wilder Kaiser in de winter

De Wilder Kaiser in de winter

De Wilder Kaiser in de zomer

Ontdek de Wilder Kaiser in de zomer te voet over de 400 kilometers aan wandelpaden. Door dit gebied gaan ook de eerste 3 etappes van de in totaal 33 etappes tellende Adelaarsweg. Wist je dat de Wilder Kaiser de eerste regio is die het Oostenrijkse wandelkeurmerk heeft ontvangen? Daarnaast telt de Wilder Kaiser maar liefst 6 avonturenparken waar zowel jong en oud zich kan uitleven. Bezoek bijvoorbeeld het avonturenpark Hexenwasser in Hochsöll. Ook voor fietsen of mountainbiken ben je hier op de juiste plek! Golfers kunnen genieten van twee golfbanen in de omgeving: golfterrein Wilder Kaiser met 27 holes en golfbaan Mühlberghof met 9 holes. Ten slotte staat het Kaisergebergte ook bekend als een erg uitnodigend en veeleisend klimgebied. Als ervaren klimmer is het zeker een aanrader om hier de uitdaging aan te gaan!

Extra zomervoordeel in de Wilder Kaiser

In de omgeving van het Kaisergebergte worden er verschillende voordeelkaarten aangeboden. Maak bijvoorbeeld gebruik van de Wilder Kaiser Card. Doe mee aan de wandel- en familieprogramma’s en gebruik gratis de Kaiserjet, een wandelbus. Daarnaast geniet je van korting op verschillende bergliften en toegangstickets voor zwembaden. Wil je graag meer van de omgeving zien? Ga dan voor de Kitzbüheler Alpen Sommercard of de SkiWelt Erlebnis Wanderpass. Met de Kitzbüheler Alpen Sommercard heb je toegang tot zo’n 30 bergliften in het gebied van de Kitzbüheler Alpen. Daarnaast krijg je bij zo’n 40 attracties leuke kortingen, uiteenlopend van 25% tot 50%. Tot slot is ook de SkiWelt Erlebnis Wanderpass het overwegen waard. Dan maak je gratis gebruik van 12 bergliften in de regio Wilder Kaiser–Brixental en de wandelbus Kaiserjet. Met deze kaart krijg je ook gratis toegang tot 6 belevenisparken en tot 50% korting op meer dan 25 attracties en faciliteiten.

Geniet van de Tiroolse cultuur in Söll

Söll staat bekend om de Tiroolse cultuur en als een dorp waar oude tradities nog worden gekoesterd. De lokale bevolking is ontzettend trots op hun erfgoed en erg gastvrij. Zij laten je graag meegenieten van hun levenswijze in Söll. Daarnaast staat Söll ook bekend als een verfrissend dorp met het fijne zwemmeer, de Ahornsee. Söll staat bekend als een vakantiebestemming voor jong en oud en is dan ook uiterst familie-georiënteerd. Ontdek in Söll de talloze outdoor activiteiten voor het hele gezin. Geniet in Söll van een ontspannen, actieve én outdoor gezinsvakantie.

Ahornsee

De Ahornsee

Bezoek de Wilder Kaiser

Heb jij ook al zin om in de winter of zomer de Wilder Kaiser in Tirol te bezoeken? AlpenReizen helpt je graag verder! Wij zorgen er graag voor dat je een onvergetelijke én zorgeloze vakantie kunt beleven in de Alpen. Staat jouw ultieme vakantie al bij ons op de website of heb je hele andere wensen? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Mail naar info@alpenreizen.nl of bel naar 010 – 767 0097.

AlpenReizen nieuwsbrief