Meer in de bergen

Wandelen in Tirol, tussen gletsjers en 3000 meter hoge bergen

Deel dit artikel op social media!

In het Oostenrijkse Tirol wacht een indrukwekkende bergwereld. Ga wandelen in Tirol en begeef je tussen tientallen gletsjers en ruige bergtoppen die hoog boven je uit torenen. In deze Oostenrijkse deelstaat vind je maar liefst 24.000 kilometer aan gemarkeerde wandelpaden. Er is hier voor iedereen een geschikt pad te vinden: van uitdagende bergpaden op grote hoogte tot mooie wandelingen door het dal. Kies jij voor een uitdagend langeafstandswandelpad, de bergbelevenis van een huttentocht of een culinaire wandeling? En genieten van het wandelen in Tirol is niet alleen weggelegd voor de bezoekers die hier in de zomer naar toe trekken. Ook in de winter loop je over geprepareerde paden door een sprookjesachtig landschap. Lees snel verder en doe inspiratie op voor je volgende wandelvakantie!

De wandelgebieden van Tirol

Overal in Tirol kun je prachtige wandeltochten maken. Een aantal gebieden zijn door hun uitzonderlijke natuurschoon zeker het bezoeken waard. Neem bijvoorbeeld het gebied rondom de Wilder Kaiser, waar de rotsige bergen imposant boven het landschap uit torenen. Of het Ötztal, waar liefelijke bergweides plots worden onderbroken door wild stromende bergriviertjes. En ook het Stubaital, met een van de mooiste hoogtepaden van Tirol, biedt onvergetelijk wandelplezier. Zelfs vanuit Innsbruck, de hoofdstad van Tirol, kun je prachtige wandelingen maken. Met de Nordkettenbahn sta je vanuit het centrum van de stad binnen 20 minuten midden in de bergen. Zo kun je een stedentrip dus prima combineren met een aantal dagen wandelen in de bergen.

Berglandschap

Het imposante landschap van de Wilder Kaiser

Langeafstandswandelpaden en huttentochten

Ook de doorgewinterde langeafstandswandelaars komen in Tirol aan hun trekken. Als je alle langeafstandswandelpaden in deze deelstaat wilt lopen ben je wel even zoet, er lopen namelijk meer dan 20 van deze paden door Tirol! Een van de bekendste routes is de Adlerweg. Als je de hele 420 kilometer van deze route volgt, teken je op de kaart het silhouet van een adelaar. En ook de Ötztal Trek, een pad van 400 kilometer door het afwisselende landschap van het Ötztal, is erg geliefd onder bergwandelaars. De Stubaier Höhenweg is met een lengte van in totaal 80 kilometer beduidend korter, maar wel een van de meest uitdagende paden van de oostelijke Alpen. Ook is deze tocht makkelijk in te korten, doordat er vanaf bijna elke hut langs de route een pad naar het dal loopt.

Culinair wandelen in Tirol

Een wandeltocht in Tirol is niet compleet zonder bezoek aan een knusse berghut. Hier geniet je onder het genot van heerlijk eten van het fantastisch uitzicht over het berglandschap. En wie denkt dat je in een berghut alleen worst met zuurkool kunt eten, heeft het mis. Zo vindt er in Ischgl ieder jaar de Culinaire Jakobsweg plaats. De hele zomer lang staan er in vijf berghutten gerechten van vijf internationale chefs op de kaart. Loop van hut naar hut en ervaar de verschillende smaken terwijl je tegelijkertijd geniet van een onvergetelijke natuurbelevenis. En heb je toch een keertje zin in worst met zuurkool? Ook dat staat gewoon op de kaart.

Berglandschap met bomen

Tijdens het wandelen in Tirol geniet je van afwisselende landschappen

Wandelen in een witte wereld

Niet alleen in de zomer kun je wandelen in Tirol, ook in de winter is dit een ideale bestemming voor een wandelvakantie. Ben je niet zo van het skiën of wil je gewoon eens wat anders uitproberen tijdens de jaarlijkse wintersportvakantie? Maak dan een wandeling over een van de vele geprepareerde winterwandelpaden. Zo beleef je de winter in de bergen eens op een hele andere manier. Blijf je op de geprepareerde paden, dan heb je geen speciale uitrusting nodig. Zorg voor laagjes kleding, en als het glad is eventueel een paar spikes voor onder je schoenen. Ook voor gezinnen is winterwandelen in Tirol een leuke activiteit. ’s Avonds worden er vaak fakkeltochten georganiseerd, wat zorgt voor een magische belevenis.

Binnenkort gaan wandelen in Tirol?

Zin gekregen om te gaan wandelen door het diverse en vooral indrukwekkende landschap van Tirol? Of je nu kiest voor de uitdaging van de Stubaier Höhenweg of met het hele gezin op pad wilt, wij helpen je graag bij het samenstellen van je wandelvakantie in Tirol. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Bel ons gerust op 010 – 767 0097 of stuur een e-mail naar info@alpenreizen.nl.

AlpenReizen nieuwsbrief