Meer in de bergen in Oostenrijk

Wandelen in de Alpen in het voorjaar

Deel dit artikel op social media!

Na een lange, koude winter komen de Alpen in het voorjaar langzaam weer tot leven. De alpenweides kleuren fel groen en overal komen bloemen tevoorschijn. Deze explosie van kleuren maakt het voorjaar tot een unieke periode om te gaan wandelen in de Alpen. Hoog in de bergen ligt nog sneeuw, maar dichterbij het dal geniet je al in de maanden mei en juni van een prachtige wandelvakantie. Wij lichten drie gebieden uit waar je in deze maanden kunt gaan wandelen. 

Wandelaars lopen langs een hut in de bergen

Wandelen in de Kitzbüheler Alpen

Kitzbüheler Alpen

De Kitzbüheler Alpen zijn een echt wandelparadijs. Dit gebied strekt zich uit van het Zillertal in het westen tot aan Zell am See in het oosten. Midden in dit gebied vindt je het dorpje Kirchberg in Tirol. Vanuit Kirchberg maak je prachtige wandelingen, waarbij je geniet van vergezichten op de indrukwekkende rotsformaties van de Wilder Kaiser. Bij mooi weer zie je in de verte zelfs de Grossglockner, de hoogste berg van Oostenrijk. Maak een wandeling door de Alpine Flower Garden op de Kitzbüheler Horn (geopend vanaf 10 mei) of bezoek de Sintersbacher waterval. Dankzij de smeltende sneeuw is de waterval in het voorjaar op zijn mooist.

Dorp aan meer in de bergen

Het dorp Hallstatt in het Salzkammergut

Salzkammergut

Dit gebied in de buurt van Salzburg staat bekend om haar vele meren, 76 om precies te zijn. Rondom de meren vind je een groot aanbod aan wandelroutes. Ook zijn er routes die speciaal zijn uitgestippeld voor families met kinderen. Dit gebied is dus perfect voor een wandelvakantie met het hele gezin. Daarnaast vind je in dit gebied talrijke prachtige dorpen, zoals het bekende Hallstatt. Zoek je het liever hogerop? Pak dan de kabelbaan naar Dachstein Krippenstein (geopend vanaf 27 april) en geniet van een indrukwekkend uitzicht over de meren van het Salzkammergut.

Kasteel op rotsen aan zee

Het dorpje Duino ligt aan de Adriatische kust

De Alpe Adria Trail in Italië

Wil je in het voorjaar een meerdaagse wandeltocht maken? Vanaf begin mei is het mogelijk om het Italiaanse deel van de Alpe Adria Trail te lopen. Tijdens deze langeafstandswandelroute door Oostenrijk, Italië en Slovenië staat het genieten van natuur en cultuur centraal. Loop over glooiende heuvels en langs de prachtige Adriatische kust. Geef je benen een dagje rust en ontdek Cividale del Friuli, een historisch dorpje langs de route. Vergeet ook zeker niet te genieten van een glas lokale wijn!

Zin gekregen om in het voorjaar te wandelen in de Alpen?

Beleef een geweldige vakantie in de Kitzbüheler Alpen, het Salzkammergut of in Italië. Of kies je voor een ander gebied? Als liefhebbers van de Alpen helpen wij je graag bij het samenstellen van jouw perfecte wandelvakantie. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Bel ons voor meer informatie gerust op 010 – 767 0097 of mail naar info@alpenreizen.nl.

AlpenReizen nieuwsbrief