Juliana Trail met hond

Wandel de Juliana Trail met je hond!

Deel dit artikel op social media!

Je beste vriend, die wil je toch niet thuislaten, terwijl jij die onvergetelijke wandelreis door de Julische Alpen maakt? De Juliana Trail is een ideale trail om met hond te wandelen. Deze wandelroute voert namelijk grotendeels door de vallei en niet over hoge bergtoppen. Ook is er rondom elke etappe wel een mogelijkheid – indien beschikbaar – om met hond te verblijven. Dit laatste is geen vanzelfsprekendheid, want niet alle accommodaties verwelkomen honden en/of beschikken over de nodige faciliteiten. In deze blog vind je alle informatie over hoe het is om door de sprookjesachtige landschappen van Slovenië te wandelen met je hond, een geweldige ervaring kunnen we je vertellen!

De Juliana Trail

De Juliana Trail is een langeafstandswandelroute van in totaal 16 etappes en 270 kilometer. De trail loopt door de ongerepte Julische Alpen in Slovenië en voor een klein gedeelte door de Italiaanse Alpen. Het is een rondje om het Triglav National Park: van Kranjska Gora langs Mojstrana en Jesenice, naar het zuiden bij Radovljica. Vervolgens wandel je richting het westen naar het meer van Bled en Bohinj. Ook kom je door de Soča vallei, langs de rivier ga je weer terug naar het noorden. Wandel alle 16 etappes, of een aantal naar keuze: je kunt op ieder gewenst punt starten. Onderweg loop je door prachtige natuurlandschappen: van sprookjesachtige valleien, tot heldere meren en authentieke bergdorpjes, je komt het allemaal tegen tijdens je wandelvakantie. Met je hond is deze route nog specialer om te wandelen. Lekker de gehele dag buiten zijn, samen met jou kijkt hij zijn ogen uit! Aangezien je kunt kiezen voor korte wandelingen, zonder grote klim, is dit een perfecte wandeltocht voor met een hond.

Juliana Trail met hond

Zorg ervoor dat je hond te allen tijde is aangelijnd. Je kunt namelijk wilde dieren tegenkomen tijdens het wandelen en je moet dan wel weten wat je het moet doen met je hond. Zo kun je het beste met een grote boog om koeien heenlopen die je op de berg tegenkomt. Mochten de dieren toch op jullie af komen rennen, laat dan je hond los, de koeien zullen achter je hond aangaan. Honden zijn in principe veel sneller en wendbaarder dan koeien, dus zal je hond makkelijk wegkomen. Mocht je hond een jagersinstinct hebben, dan wil je niet dat hij of zij achter de kleinere wilde dieren aangaat. Je hond doet zoveel nieuwe indrukken en geuren op, dat je hem aan de lijn wilt houden voor het geval hij besluit er alleen op uit te gaan. 

Bagagetransport

Bij de Juliana trail kun je ervoor kiezen om bagagetransport bij te boeken. Omdat je niet bovenop een berg overnacht, kan je bagage naar de volgende accommodatie worden gebracht. Aangezien je al met water en eten voor je hond op pad gaat is het fijn als je een daypack in kunt pakken met alleen de benodigdheden voor die dag. Zo voorkom je een veel te zware rugzak en kunnen jij en je trouwe viervoeter genieten van het wandelen van deze prachtige route. ’s Avonds staan al je spullen klaar bij de volgende accommodatie en hoef je alleen maar je rugzak te vullen met spullen die je de volgende dag nodig hebt. 

Juliana Trail met hond

Accommodaties

Je overnacht tijdens de Juliana Trail in verschillende idyllische dorpjes. Omdat er een beperkt aantal accommodaties langs de route beschikbaar is, is het belangrijk om de accommodaties van tevoren te boeken. Iedere etappe van de trail heeft wel een mogelijkheid voor een accommodatie waar je hond welkom is. Getrainde avonturiers kunnen zelfs de gehele trail met de hond wandelen! De accommodaties langs de route zijn bijzonder, comfortabel en knus. Wij helpen je met het zoeken naar de geschikte plek voor jou en je hond. Door onze goede samenwerking met de accommodaties en onze collega’s van de trail, die tevens fungeren als contactpersoon ter plaatse, zorgen wij ervoor dat de reis soepel verloopt. 

Train je hond

Wanneer je een meerdaagse wandeltocht gaat maken met je hond, dan moet je niet alleen zelf hebben getraind, maar het is ook van belang dat je hond in conditie is. Een goede voorbereiding is het halve werk! Je wilt natuurlijk voorkomen dat het beestje dagenlang met spierpijn rondloopt.  Hoe beter de conditie van jullie beiden is, des te groter het plezier. Jullie kunnen je voorbereiden door in Nederland samen een aantal korte en lange dagtochten te maken. Voer het niveau geleidelijk op en ga in verschillende weertypes wandelen. Tijdens een langere tocht leer je je hond bovendien ook extra goed kennen. Zo kun je signalen beter herkennen en weet je wanneer je hond aan een pauze toe is. Daarnaast wil je je hond goed onder controle hebben, zodat hij niet impulsief reageert op onvoorspelbare situaties. 

Juliana Trail met hond

Kun je niet meer wachten om de Juliana Trail te wandelen met je hond? 

Als officiële partner van de Juliana Trail kunnen wij, samen met jou, je eigen Juliana Trail op maat samenstellen. Zo beleef je samen met je trouwe viervoeter, en grootste vriend, een onvergetelijk avontuur. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Bel dan gerust op 010 – 767 00 97 of mail ons op info@alpenreizen.nl. 

AlpenReizen nieuwsbrief