Jongeren gaan wandelen

Waarom steeds meer jongeren gaan wandelen

Deel dit artikel op social media!

Wandelen suf? Integendeel! Waar het voorheen voornamelijk oudere mensen waren die gingen wandelen, wordt deze sport nu steeds populairder onder twintigers en dertigers. In landen als Amerika, Canada en Duitsland trekken jongeren massaal de bergen in om tijdens lange tochten hun hoofd leeg te maken. Soms zijn dit dagtochten, andere keren wordt er midden in de natuur gekampeerd. Nu hebben we in Nederland natuurlijk geen bergen, maar toch beginnen ook hier steeds meer jongeren het wandelen te ontdekken. Zo stijgt het aantal jonge deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse ieder jaar, en zien we steeds meer jongeren wandelingen maken in de vele natuurgebieden die ons land rijk is. Het imago van wandelen is dus positief aan het veranderen!

Waarom jongeren gaan wandelen: het hoofd leegmaken

Een van de belangrijkste redenen waarom het wandelen aan populariteit wint, is dat jongeren steeds meer opzoek zijn naar manieren om te ontsnappen aan de dagelijkse hectiek. In de huidige maatschappij ligt er steeds meer druk op jongeren om te presteren, en het is natuurlijk fijn als je daar even aan kunt ontsnappen. Jongeren gaan wandelen in de natuur om hun hoofd even helemaal leeg te maken.

Daarnaast leven we in een digitale wereld, waar we constant geprikkeld worden door de meldingen op onze telefoon. Tijdens het wandelen laat je je telefoon lekker in je tas, en kun je je volledig concentreren op de stappen die je zet, en de geluiden en geuren om je heen. Wandelen past dan ook goed binnen de mindfulness trend – het is een manier om even helemaal in het hier en nu te zijn. Tenslotte realiseren we ons steeds meer hoe belangrijk beweging is, zeker als je elke dag 8 uur lang achter een bureau zit. Wandelen is een laagdrempelige manier om aan je beweging te komen – het enige wat je nodig hebt is een goed paar schoenen je kunt gaan!

Wandelvakantie jongeren

Jongeren zien wandelen vooral als manier om te ontsnappen aan de dagelijkse hectiek

Wandelen als hobby

Ook bij AlpenReizen zien we dat steeds meer jongeren gaan wandelen. Onze huttentochten worden regelmatig geboekt door twintigers die met zijn tweeën, met een groep vrienden of zelfs alleen op pad gaan in de bergen. Maar ook dichterbij huis trekken jongeren steeds vaker de natuur in. Soms doen ze dat alleen, maar er bestaan ook wandelclubjes waar jongeren andere wandelaars van hun leeftijd kunnen ontmoeten. Er zijn dus steeds meer jongeren die wandelen echt als hobby zien. Ook op social media is deze trend terug te vinden. Op Instagram zien we steeds meer foto’s van de prachtige landschappen die de wandelende jongeren tegenkomen tijdens hun tochten. Anderen posten foto’s van zichzelf in wandelkleding, die tegenwoordig steeds hipper wordt. Ook kom je steeds vaker Instagram accounts tegen waarbij de focus volledig ligt op het wandelen. Wandelen is dus zeker niet suf meer!

Jongeren wandelen bergen

Steeds meer jongeren trekken de bergen in

Wandelen in de bergen of in Nederland

Meerdaagse wandeltochten in de Alpen worden steeds populairder onder jongeren die de uitdaging aangaan om beloond te worden met prachtige vergezichten. Het voordeel van een wandelvakantie in de Alpen is dat veel gebieden bereikbaar zijn met de trein. Daarnaast zijn veel accommodaties in de Alpen in de zomer heel voordelig, waardoor een wandelvakantie helemaal niet duur hoeft te zijn.

Maar ook dichterbij huis kun je mooie tochten maken. Denk bijvoorbeeld aan prachtige natuurgebieden zoals de Hoge Veluwe, de Utrechtse Heuvelrug en de duinen langs de kust. Beschik je niet over een auto? Dan zijn de wandelingen van de NS een uitkomst. Deze routes beginnen en eindigen altijd bij een treinstation of bushalte. Zo wordt wandelen in de natuur voor iedereen toegankelijk.

Trek die wandelschoenen aan!

Ik zou zeggen, haal je wandelschoenen uit de kast en begin met een wandeling in Nederland. Heb je de smaak te pakken gekregen? Dan helpen wij je graag bij het samenstellen van een wandelvakantie geheel naar jouw wensen. Je kunt bijvoorbeeld gaan wandelen vanuit een comfortabele accommodatie, of kiezen voor een huttentocht of meerdaagse wandeltocht. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Bel ons gerust op 010 – 767 0097 of stuur een e-mail naar info@alpenreizen.nl.

AlpenReizen nieuwsbrief