Met kinderen naar de Alpen

Waarom met kinderen naar de Alpen?

Deel dit artikel op social media!

De Alpen zijn een ideale vakantiebestemming voor de zomervakantie. Misschien denk je bij een gezinsvakantie in eerste instantie aan een zonnige vakantie in Frankrijk of aan de Spaanse kust. Heb je weleens aan een zomervakantie in de prachtige Alpen gedacht? Wij vertellen je graag waarom met kinderen naar de Alpen een echte aanrader is!

Ontdek al het moois van de Alpen

Er is niets mooier dan met je kinderen de wereld ontdekken en meer leren over de natuur.  In de Alpen is er dan ook genoeg te ontdekken. Bewonder prachtige uitzichten, maak kennis met de dieren die in de Alpen leven en ontdek de typische bloemen die in de Alpen groeien.  Er zijn in de zomer veel themawandelingen aangelegd. Tijdens een themawandeling leer je tijdens het wandelen meer over flora, fauna, geologie en de geschiedenis van de Alpen! Bekijk ook de mogelijkheden voor een actieve gezinsvakantie in de Alpen.

Dieren in de Alpen

Dieren in de Alpen

Veel kinderavonturen

Kinderen en ontdekken, dat staat garant voor een mooi avontuur!  Daarom zijn er in de Alpen veel belevenis- en avonturenparken te vinden waar je kinderen op een veilige manier op ontdekkingstocht kunnen. Deze parken staan garant voor een hoop plezier voor kinderen én ouders. Van speeltoestellen tot ontdekkingswandelingen en rodelen, je vindt het allemaal in de Alpen. Lees hier meer over de top 5 belevenisparken in Tirol en de top 5 avonturenparken in Salzburgerland.

Rodelen in de Alpen

Rodelen in de Alpen

Neem een duik in de bergmeren

Naast alle activiteiten in de Alpen kun je er ook helemaal tot rust komen. In de Alpen vind je een enorme verscheidenheid aan meren. Omdat je het overzicht al snel kwijt kunt raken, hebben wij in een eerdere blog de top 9 meest veelzijdige meren in de Alpen op een rijtje gezet. Koel op een warme dag heerlijk af in het water van een bergmeer. Daarnaast zijn de meren ideaal voor watersporten. Je vindt in de Alpen grote meren zoals het Gardameer en de Ossiacher See. Daarnaast beschikken de Alpen over vele kleinere meren om heerlijk een duik in te nemen of even helemaal bij tot rust te komen. De temperatuur in de Alpen kan namelijk in de zomer ook flink oplopen.

Zonnebaden aan de Ossiacher See

Speciale kindvriendelijke accommodaties

In de Alpen zijn er speciale kindvriendelijke accommodaties te vinden die van alle gemakken zijn voorzien. Verblijf met het hele gezin in ruime familiekamers met geregeld interessante kinderkortingen. Daarnaast worden er veel activiteiten georganiseerd voor kinderen en zijn er speciale kinderprogramma’s. Ook zit er vaak een beleveniskaart inbegrepen bij het arrangement. Met deze kaart krijg je voordeel op verschillende (culturele) activiteiten, gratis toegang tot de lift om de berg op te gaan en meer!

Wahaha Paradise Resort

Wahaha Paradise Resort

Ga jij deze zomer met kinderen naar de Alpen?

Ga jij al jaren met het hele gezin op vakantie naar de Alpen of wordt dit de eerste zomervakantie? Ontdek de mogelijkheden om met kinderen naar de Alpen te gaan en geniet dan van een onvergetelijke vakantie! Benieuwd naar de mogelijkheden of heb je specifieke wensen? Bezoek de website van AlpenReizen of neem contact op met onze reisadviseurs. Bel naar 010 – 767 0097 of stuur een mail naar info@alpenreizen.nl.

AlpenReizen nieuwsbrief