Weg door bergen

De voordelen van een autovakantie naar de Alpen

Deel dit artikel op social media!

Heb je nog geen vakantie geboekt maar wil je deze zomer nog wel op pad? De last minute aanbiedingen naar Spanje, Turkije en Griekenland vliegen je nu om de oren. Maar wat dacht je van een autovakantie naar de Alpen? Door de aangename temperaturen en het grote aanbod aan activiteiten zijn de Alpen een ideale bestemming voor een last minute zomervakantie. En met een dag rijden zit je al midden in de bergen! Lees snel verder om de voordelen van een autovakantie naar de Alpen te ontdekken.

1. De vrijheid om te reizen op je eigen tempo

Ga je met de auto op vakantie, dan heb je de volledige vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Dat begint al onderweg naar je bestemming. Je bepaalt zelf hoe laat je wilt vertrekken, en hebt geen stress door de vertrektijd van een vlucht. Neem de tijd voor de lange rit en stop regelmatig voor een pauze. Vind je het toch iets te ver om in één keer door te rijden? Dan kun je er voor kiezen om onderweg ergens te overnachten. Eenmaal aangekomen op je bestemming kun je makkelijk uitstapjes maken vanuit de accommodatie. Zo kom je op plekken waar je met het openbaar vervoer niet komt, en hoef je niet te wachten tot de bus je weer op komt halen. Langer ergens blijven of juist eerder weg? Je bepaalt het allemaal zelf.

Auto met bergen op achtergrond

Met de auto kom je op plekken waar je anders niet kunt komen

2. De reis is al een belevenis op zich

Al rijdend door het zuiden van Duitsland zie je in de verte de bergen langzaam verschijnen. Begint het al te kriebelen? Ga ook eens van de snelweg af, rijd over kleine weggetjes en geniet van het landschap dat langzaam aan je voorbij trekt en constant verandert. Kom je onderweg een mooi plekje tegen? Dan kun je gewoon stoppen voor een spontane picknick. Daarnaast is een ritje over een van de spectaculaire Hochalpenstraβen zeker de moeite waard! Deze panoramische wegen lopen dwars door de bergen. Ze zijn niet bedoeld om snel van A naar B te rijden, maar vooral om te genieten van het indrukwekkende landschap. De Groβglockner Hochalpenstraβe is een van de mooiste wegen in de Alpen.

3. Je kunt meer spullen meenemen

Zit jouw koffer ook altijd net onder het maximale gewicht als je met het vliegtuig op vakantie gaat? Tijdens een autovakantie naar de Alpen heb je dit probleem niet. Zijn de kinderen gehecht aan hun vertrouwde boterham met hagelslag bij het ontbijt? Dan neem je gewoon een pak hagelslag mee. En die zak drop voor jezelf natuurlijk! Op de terugweg heb je meer dan genoeg plek voor die lekkere fles wijn uit Slovenië, die heerlijke salami uit Italië of dat leuke souvenirtje uit Oostenrijk.

Snelweg door de bergen

Tijdens de rit geniet je van spectaculaire uitzichten

4. Het is voordeliger

Ga je met het hele gezin op vakantie, dan ben je met de auto in veel gevallen goedkoper uit dan met het vliegtuig. Zeker omdat je tegenwoordig bijna altijd moet bijbetalen om een koffer mee te nemen. Boek voor je autovakantie in de Alpen een knus appartement met een keukentje. Zo kun je ’s avonds zelf koken. Neem alvast wat pasta, rijst en blikken groente mee uit Nederland, dan hoef je dat ter plekke niet meer te kopen. Zo hoeft een vakantie naar bijvoorbeeld Zwitserland helemaal niet duur te zijn!

5. Het is beter voor het milieu

De discussie over vliegen is de afgelopen tijd opgelaaid. Feit is dat vliegvakanties erg milieubelastend zijn. Kies daarom eens voor een autovakantie naar de Alpen. Zeker als je met vier of meer personen reist is een autovakantie minder belastend voor het milieu. Uiteraard is de trein een nog beter alternatief, en ook die brengt je tot ver in de Alpen. Veel accommodaties zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Of maak eens een meerdaagse wandeltocht – zo kom je zelf ook nog aan je beweging!

Zin gekregen in een autovakantie naar de Alpen?

Als kenners van de Alpen helpen wij je graag op weg! Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Bel ons dan gerust op 010 – 767 0097 of stuur een mailtje naar info@alpenreizen.nl.

AlpenReizen nieuwsbrief