flachau_sommer_2018-9087© Bike Night Flachau + Flachau Tourismus

Veilig op zomervakantie in Oostenrijk

Deel dit artikel op social media!

Het verlossende bericht is naar buiten gebracht, we kunnen weer op reis naar de mooie Oostenrijkse Alpen! Sinds 16 juni zijn de grenzen van Oostenrijk voor Nederlanders en Belgen geopend en is code geel van kracht gegaan. Ga op vakantie en geniet van de natuur en elkaar in een andere omgeving dan thuis. Er zijn diverse mogelijkheden om je vakantie in Oostenrijk veilig te vieren! 

Hotels

De hotels in Oostenrijk zijn vanaf 29 mei weer open om gasten te ontvangen. De hoteliers hebben aanpassingen in hun accommodatie gemaakt om de veiligheid voor hun gasten te waarborgen. Denk hierbij aan afstand tussen tafels, mondkapjes voor horecamedewerkers en routing naar de kamers en faciliteiten. Het kan voorkomen dat bepaalde faciliteiten uit voorzorg gesloten zijn. 

Veilig in Neuhaus Mayrhofen

Hotel Neuhaus in Mayrhofen

Appartementen & chalets

Het voordeel van een zomervakantie in een appartement of chalet is dat je je gang kunt gaan met je eigen gezelschap, na de check-in zal je met de gastheer/ -vrouw weinig contact hebben. Je verzorgt je eigen maaltijden en je hebt meer ruimte dan in een hotelkamer, vaak heb je een aparte woonkamer. Hierdoor heb je weinig contact met andere vakantiegangers. Je appartement is voor je aankomt grondig schoongemaakt en (indien inbegrepen) ligt het bed- en badlinnen voor je klaar. 

Activiteiten tijdens je actieve gezinsvakantie

canyoning

Onze partners staan te springen om jou en je gezin een te gekke vakantie te bezorgen! De avontuurlijke gezinsvakanties in Oostenrijk zijn er voor gezinnen met jonge kinderen en tieners. Zij hebben ook de nodige voorzorgsmaatregelen genomen om contact tot een minimum te beperken. Zo moeten de dienstverleners wanneer er geen afstand van 1 meter kan worden gehouden, een mondkapje dragen. Waar je normaal met onbekende mensen in een raft stapt, ga je nu enkel met je gezin en een instructeur de boot in. Ook zal je meer afstand van elkaar moeten houden tijdens canyoning en zullen er bij andere activiteiten aanpassingen zijn op groepsgroottes en de mogelijkheid om 1 meter afstand te houden. In grote menigten beveelt de Oostenrijkse overheid aan om mond- en neusbescherming te dragen en voornamelijk persoonlijke verantwoordelijkheid te nemen. 

Huttentochten

In de hutten zal er veel veranderen komende periode. Veel hutten hebben in aanloop naar het zomerseizoen al diverse stappen ondernomen om gasten te kunnen ontvangen om te overnachten. Denk bijvoorbeeld aan de Huttentocht Gesäuse National Park. In alle hutten waar je verblijft tijdens huttentochten hebben ze aanpassingen gedaan in de slaapruimtes, de zogenaamde “lagers”. Slaapzalen zullen (deels) gesloten zijn of zo ingericht worden dat er minimaal 1,5 meter afstand kunt worden gehouden. De kleinere familiekamers zullen wel open zijn voor jou en je gezin. De berghutten verstrekken geen dekens in verband met de hygiëne maatregelen, waardoor je zelf je slaapzak en kussensloop mee moet nemen tijdens je huttentocht. Wil je een huttentocht wandelen, dan is het boeken van een huttentocht een must!  

Zelf op pad in Oostenrijk

Veilig in Oostenrijk ©FranzGERDL_KaerntenWerbung_Gailtal_Geopark

Met het gezin genieten in de natuur in Karinthië -©FranzGERDL

Er zijn met je gezin natuurlijk tal van activiteiten te ondernemen, waarbij je weinig andere mensen tegenkomt. Activiteiten die je goed zelf kunt ondernemen zijn wandeltochten, fietstochten of zelfstandig klettersteigen. Daarna kun je natuurlijk wel uitrusten op een terras bij een hut met een lekkere Kaiserschmarrn of stevige lunch. Het maximaal aantal bezoekers per tafel is opgeheven: groepen die samen het restaurant binnenkomen, mogen gewoon bij elkaar aan de tafel zitten en groepsreserveringen zijn weer mogelijk. Ook dineren in een restaurant wordt daarom weer een stuk leuker. De avondklok is zelfs verhoogd naar 01.00 uur ’s nachts! We raden je aan om van te voren na te gaan wat de mogelijkheden in een gebied/plaats zijn, zoals in Tirol.  

Reizen naar Oostenrijk

Nu we weer naar Oostenrijk kunnen reizen, is het goed om op de hoogte te zijn van de regels omtrent het Covid-19 virus in het doorreisland. Hierdoor kom je niet voor nare verrassingen te staan tijdens een tankstop! 

Hoe ga je veilig op vakantie? 

Afgelopen periode hebben we gemerkt dat zaken rondom het Covid-19 virus snel kunnen veranderen. Houd rekening met mogelijke veranderingen en zorg dat je geïnformeerd blijft. Natuurlijk neem je dit jaar ook desinfectiegel, een thermometer en mondkapjes mee op vakantie en is het noodzaak de hygiëne maatregelen goed op te volgen. Hang desnoods een briefje op de deur, zodat je gelijk je handen wast na terugkomst in je accommodatie. Hierdoor maken we er voor iedereen een fijne vakantie van! 

AlpenReizen verzorgt graag jouw vakantie naar de Alpen, van een losse accommodatie tot een volledig verzorgde activiteitenvakantie met je gezin. Ontdek de vakantiemogelijkheden en geniet van de zomer in de Alpen! 

AlpenReizen nieuwsbrief