Vakanties met kinderen

Vakanties met kinderen in de Alpen zijn onwijs leuk! De kinderen kunnen elke dag hun energie kwijt tijdens de leukste activiteiten in de bergen. Van een boottocht en klimpark voor de kleinsten tot raften en canyoning voor stoere tieners. Voor elke leeftijd is er van alles te beleven! Doe hieronder inspiratie op voor jouw gezinsvakantie. Met blogs over kindvriendelijke landen en regio’s, actieve gezinsvakanties, huttentochten met kinderen en ervaringen van andere vakantiegangers. Hoe gaat jouw volgende vakantie met kinderen eruit zien?

Huttentocht met kinderen

Een huttentocht met kinderen

Met kinderen op zomervakantie naar de Alpen is de laatste jaren steeds populairder geworden. De prachtige natuur ontdekken en een ideale combinatie van activiteiten en ontspanning. Natuurlijk is het leuk om een kindvriendelijke accommodatie te boeken en vanuit daar op pad te gaan, maar wat dacht je van een huttentocht? Wij vertellen je graag meer over wat een huttentocht is. Daarnaast hebben we een speciale uitgelichte huttentocht met kinderen!
Lees verder

Top 5 Avontuur- en belevenisparken in Tirol, Oostenrijk

Top 5 belevenisparken in het zonnige Tirol, Oostenrijk

Tot voor kort waren de Alpen vooral bekend, omdat je er in de winter geweldig kunt skiën. Tegenwoordig ontdekken steeds meer mensen ook de ongekende mogelijkheden van vakanties in de bergen in de zomer. Speciaal voor gezinnen zijn er in de Alpen de laatste jaren vele avonturen- en belevenisparken aangelegd. Deze belevenisparken staan garant voor volop vakantieplezier voor kinderen én hun ouders! Wij hebben voor jou een top 5 samengesteld van de leukste belevenisparken in Tirol, Oostenrijk.
Lees verder

Raften in Bovec

Heerlijke actieve vakantie met tieners in Bovec!

Slovenië kenden we nog niet, maar wat een prachtig land is dat. Vorig jaar besefte ik dat onze wensen voor de vakantie aan het veranderen zijn. Kleine kinderen worden groot. Een zwembadje en strandje in de buurt is niet meer voldoende. Mijn tieners willen actie, dingen doen! Dit jaar zouden we het dus anders aanpakken. Via AlpenReizen boekten we daarom een trip naar Slovenië: Bovec. In deze blog neem ik je mee met onze heerlijke actieve vakantie met tieners in het mooie Bovec!

Lees verder
Top 5 Avontuur- en belevenisparken in Tirol, Oostenrijk

Wat is een belevenispark in de Oostenrijkse Alpen?

Deze zomer ga je met het hele gezin op vakantie naar de Oostenrijkse Alpen. Iedereen staat stiekem al te popelen en jullie zijn al plannen aan het maken voor de mooiste wandelingen en uitjes. De laatste jaren zijn er in Oostenrijk veel avontuur- en belevenisparken aangelegd. Deze parken zorgen voor een hoop plezier voor kinderen én ouders. Maar wat is nou eigenlijk een belevenispark?
Lees verder

Slovenië: het paradijs voor een avontuurlijke gezinsvakantie

Tussen Italië en Oostenrijk ligt de parel van Midden-Europa verscholen: Slovenië. Slovenië is een van de meest veelzijdige landen van Europa met ongekend veel mogelijkheden. In onze vorige blog heb je al kunnen lezen waarom Slovenië echt een aanrader is voor een gezinsvakantie in de zomer. De diversiteit van het land heeft voor iedereen van alles te beleven. Echter staat Slovenië voornamelijk bekend als hét paradijs voor avontuurlijke activiteiten. Ga jij deze zomer met partner, het hele gezin, de hele familie of vrienden naar Slovenië? Bekijk de allerleukste, avontuurlijke activiteiten van Slovenië voor een gezinsvakantie in de zomer!   
Lees verder

AlpenReizen nieuwsbrief