Vakanties met kinderen

Alpenvakanties met kinderen zijn onwijs leuk! De kinderen kunnen de gehele vakantie kun ei kwijt tijdens de leukste activiteiten in de bergen. Van spannende wateractiviteiten tot avontuurlijke bergsporten, het is allemaal mogelijk. Ontdek hier de mogelijkheden voor jouw vakantie met kinderen in de Alpen!

Huttentocht met kinderen

Een huttentocht met kinderen

Met kinderen op zomervakantie naar de Alpen is de laatste jaren steeds populairder geworden. De prachtige natuur ontdekken en een ideale combinatie van activiteiten en ontspanning. Natuurlijk is het leuk om een kindvriendelijke accommodatie te boeken en vanuit daar op pad te gaan, maar wat dacht je van een huttentocht? Wij vertellen je graag meer over wat een huttentocht is. Daarnaast hebben we een speciale uitgelichte huttentocht met kinderen!
Lees verder

Top 5 Avontuur- en belevenisparken in Tirol, Oostenrijk

Top 5 belevenisparken in het zonnige Tirol, Oostenrijk

Tot voor kort waren de Alpen vooral bekend, omdat je er in de winter geweldig kunt skiën. Tegenwoordig ontdekken steeds meer mensen ook de ongekende mogelijkheden van vakanties in de bergen in de zomer. Speciaal voor gezinnen zijn er in de Alpen de laatste jaren vele avonturen- en belevenisparken aangelegd. Deze belevenisparken staan garant voor volop vakantieplezier voor kinderen én hun ouders! Wij hebben voor jou een top 5 samengesteld van de leukste belevenisparken in Tirol, Oostenrijk.
Lees verder

Raften in Bovec

Heerlijke actieve vakantie met tieners in Bovec!

Slovenië kenden we nog niet, maar wat een prachtig land is dat. Vorig jaar besefte ik dat onze wensen voor de vakantie aan het veranderen zijn. Kleine kinderen worden groot. Een zwembadje en strandje in de buurt is niet meer voldoende. Mijn tieners willen actie, dingen doen! Dit jaar zouden we het dus anders aanpakken. Via AlpenReizen boekten we daarom een trip naar Slovenië: Bovec. In deze blog neem ik je mee met onze heerlijke actieve vakantie met tieners in het mooie Bovec!

Lees verder
Huttentocht met kinderen

Huttentocht met kinderen: zo beleven jullie een onvergetelijk avontuur!

Wie met kinderen op huttentocht gaat, beleeft de bergen op een hele andere manier. Kinderen kijken met een andere blik naar de natuur, en zien dingen die ons als volwassenen waarschijnlijk helemaal niet waren opgevallen. Maar is een huttentocht niet veel te zwaar voor die korte beentjes? Welnee, zolang je een korte, afwisselende route kiest is een huttentocht een onvergetelijke avontuur voor het hele gezin! Zo kun je met kinderen vanaf een jaar of 5 een huttentocht maken. De allerkleinsten kun je in een rugdrager of draagzak meenemen. Steeds meer hutten zijn ingericht op het ontvangen van jonge gasten. Sommige hutten beschikken zelfs over familiekamers, zo hoeven jullie niet op een slaapzaal te slapen. Een uitkomst als jullie kinderen onrustig slapen! Kortom, een huttentocht is een toegankelijke manier om als gezin het echte bergleven te ervaren. In deze blog helpen we je een eindje op weg, zodat jullie eerste huttentocht met kinderen een belevenis wordt waar jullie nog lang over napraten! Lees verder

Top 5 Avontuur- en belevenisparken in Tirol, Oostenrijk

Wat is een belevenispark in de Oostenrijkse Alpen?

Deze zomer ga je met het hele gezin op vakantie naar de Oostenrijkse Alpen. Iedereen staat stiekem al te popelen en jullie zijn al plannen aan het maken voor de mooiste wandelingen en uitjes. De laatste jaren zijn er in Oostenrijk veel avontuur- en belevenisparken aangelegd. Deze parken zorgen voor een hoop plezier voor kinderen én ouders. Maar wat is nou eigenlijk een belevenispark?
Lees verder

AlpenReizen nieuwsbrief