Vakantie Slovenië

Wanneer je op vakantie gaat naar Slovenië zal je meteen begrijpen waarom het land de parel van Midden-Europa word genoemd. Een prachtig land met een sprookjesachtige natuur.

Outdoor Active Bovec

De Outdoor Active Bovec van Nancy en haar familie

Nancy ging samen met haar man en twee van haar kinderen naar het prachtige Bovec voor een Outdoor Active vakantie met verschillende activiteiten. Tijdens deze activiteiten moesten ze elkaar vertrouwen en goed samenwerken. Hierdoor hebben ze als familie veel plezier gehad en zijn ze echt naar elkaar toegegroeid. Ben jij benieuwd hoe hun vakantie eruit zag? Lees snel verder en laat je meenemen in het Alpenavontuur van de familie van Olmen.  

Lees verder

Meer met kerkje

9 redenen voor een gezinsvakantie in Slovenië

Er is geen land in Europa waarover zoveel misvattingen bestaan. Slovenië zou te ver weg liggen, veel gelijkenis hebben met Kroatië en sommigen denken zelfs dat het een saai en grauw Balkanland is. Maar niets is minder waar! Op nog geen 1.100 kilometer afstand rijd je over de grens van dit kleine land. In tegenstelling tot wat velen denken is Slovenië een van de meest veelzijdige landen van Europa, dat ongekend veel mogelijkheden biedt voor een heerlijke gezinsvakantie. Van de ongerepte natuur in de Julische Alpen met adembenemend mooie vergezichten en dalen lijkend op schilderijtjes, tot schitterende meren, rivieren en zelfs een strandvakantie behoort tot de mogelijkheden. Lees snel verder voor 9 redenen waarom je zou moeten kiezen voor een onvergetelijke en veelzijdige gezinsvakantie in Slovenië!
Lees verder

Raften in Bovec

Heerlijke actieve vakantie met tieners in Bovec!

Slovenië kenden we nog niet, maar wat een prachtig land is dat. Vorig jaar besefte ik dat onze wensen voor de vakantie aan het veranderen zijn. Kleine kinderen worden groot. Een zwembadje en strandje in de buurt is niet meer voldoende. Mijn tieners willen actie, dingen doen! Dit jaar zouden we het dus anders aanpakken. Via AlpenReizen boekten we daarom een trip naar Slovenië: Bovec. In deze blog neem ik je mee met onze heerlijke actieve vakantie met tieners in het mooie Bovec!

Lees verder
Ljubljana: deze 5 bezienswaardigheden mag je niet missen!

Ljubljana: deze 5 bezienswaardigheden mag je niet missen!

Midden in Centraal Slovenië ligt Ljubljana. Deze oude hoofdstad ligt vol met culturele bezienswaardigheden. Slovenië is nog een relatief onbekende bestemming, maar steeds meer mensen ontdekken de vele mogelijkheden. Bezoek in Ljubljana de vele mooie pleinen en oude monumenten. Wist je dat deze hoofdstad ook wel ‘klein Praag’ wordt genoemd? Het centrum is grotendeels autovrij, waardoor je ontspannen door de charmante straatjes kunt dwalen. Geniet daarnaast heerlijk van de zon op een van de gezellige terrasjes aan de rivier Ljubljanica. Ontdek wat je tijdens jouw zonvakantie of stedentrip in de Julische Alpen zeker niet mag missen van Ljubljana!
Lees verder

De 5 mooiste plekken van Triglav Nationaal Park

Een vakantie naar Slovenië is niet compleet zonder een bezoek aan het Triglav Nationaal Park. Het Triglav Nationaal Park is het enige nationale park van Slovenië en een van de oudste parken van Europa. Het park ligt in de prachtige, ongerepte Julische Alpen en is goed bereikbaar vanuit Bled en Bovec. Hier vind je rotsige bergen, smaragdgroene rivieren en heldere meren. Overal waar je kijkt is het uitzicht indrukwekkend. Wij hebben een lijstje gemaakt met een aantal van de mooiste plekken van het Triglav Nationaal Park. Lees verder

AlpenReizen nieuwsbrief