Vakantie Oostenrijk

Oostenrijk is niet alleen in de winter een geweldige vakantie bestemming. In de zomer ontdek je de mooiste plekken en kun je deelnemen aan geweldige activiteiten. Ook de gastvrije bevolking en de heerlijke gerechten die je hier kunt eten maken Oostenrijk tot een geweldige vakantiebestemming.

Ötztal wildwater

Actie en avontuur op het wilde water in het Ötztal

Je stapt samen met een groep vrienden in een rubberboot en krijgt een fel oranje peddel. De rivier ziet er kalm uit en je vraagt je af waarom je überhaupt een reddingsvest aan moest doen. Je begint met roeien en de boot begint langzaam vaart te maken. In de verte zie je kleine golven met witte toppen, maar zodra je dichterbij komt worden ze aanzienlijk groter. Totdat ze uiteindelijk ver boven de rand van de boot uitstijgen. De onderkant van de boot begint te klotsen en het kolkende water stroomt over de rand heen. Voor je dansen de golven alsmaar harder.

Lees verder

Etappe R02 Alpe Adria Trail: Warmbad naar Feistritz

Hoeveel decennia zullen de wagenwielen hun sporen hebben achtergelaten in het zachte kalksteen? Hoeveel handelskarren, met hun ijzeren wielen, zijn hier overheen gesjeesd? Dat moeten er héél veel zijn geweest, want van de wandelaars zal het pad niet zijn uitgesleten. We komen bijna geen andere mensen tegen en genieten van de prachtige omgeving tijdens deze rondwandeling.
Lees verder

Etappe R01 Alpe Adria Trail: Faaker See naar Warmbad

Wanneer ik ’s ochtends vroeg het balkon op wandel, zie ik de eerste zonnestralen over de Karawanken opkomen. De lucht kleurt langzaam zachtroze, maar verder is het nog licht bewolkt. Heerlijk om de dag zo te beginnen! Het turquoise water van de Faaker See is zo glad als een spiegel. Er is nog geen leven op het water te bekennen. Ik geniet van de schitterende omgeving, de rust en vooral de stilte.
Lees verder

AlpenReizen nieuwsbrief