Vakantie Italië

Van mooie meren tot gezellige dorpjes en van uitgestrekte wijngebieden tot het imposante bergmassief “de Dolomieten”, Italië heeft het allemaal. Het mediterrane klimaat en het heerlijke eten maken een vakantie in Italië helemaal af.

Huttentocht Stelvio National Park

De Huttentocht Stelvio National Park van Jan en Maud!

Italië, waar te beginnen… het land vol verschillen, maar zo interessant voor de reiziger die het land bezoekt. Chaotische, maar gezellige steden, authentieke dorpjes en adembenemende landschappen in alle mogelijke variaties. Wie trekt dit nou niet aan? Ook Jan, zijn vriendin, dochter, zwager en zus wilden hiernaartoe. Hierdoor kwamen zij uit op de Huttentocht Stelvio National Park. Als echte liefhebbers van wandelvakanties hadden ze de optimale ervaring in Italië. Met zijn vijven hebben ze genoten van de omgeving. Samen met Jan en dochter Maud (12 jaar) besprak ik hun vakantie. Ben jij benieuwd hoe zij de huttentocht Stelvio National park ervaren hebben? Lees snel verder!

Lees verder

Val di Sole: zonovergoten vallei in het Italiaanse Trentino

Val di Sole, in het Nederlands heel treffend ‘Vallei van de Zon’, ligt in de Italiaanse provincie Trentino-Zuid-Tirol. Deze vallei wordt omgeven door de ongerepte natuur van het Stelvio National Park en het Adamello Brenta Natural Park. Dit is het groene hart van Trentino en een paradijs voor natuurliefhebbers. De beroemde Noce rivier stroomt door de vallei en zorgt voor spectaculaire watersportmogelijkheden. Val di Sole is voor Nederlanders een relatief onontdekte vallei in de zonnige Italiaanse Alpen. Maar wacht niet te lang, want steeds meer vakantiegangers weten dit pareltje weten te vinden. Beleef in Val di Sole het bergleven op zijn zuiverst!
Lees verder

Deze 3 plaatsen aan het Gardameer mag je niet missen!

Deze 3 plaatsen aan het Gardameer mag je niet missen!

Het Gardameer, ofwel in het Italiaans ‘Lago di Garda’, is het grootste meer van Italië. Gelegen aan de rand van de Alpen ligt het Gardameer in een uniek landschap. Daarnaast is het meer ook één van de belangrijkste toeristische gebieden van Italië. Het schilderachtige landschap, het adembenemende schone en blauwe water en de idyllische dorpjes trekken elke zomervakantie weer veel vakantiegangers. Men doet er hier alles aan om het authentieke Italiaanse karakter te behouden. Daarnaast zijn centra van plaatsen aan het meer vaak ook (deels) autovrij zodat je onbezorgd door de straatjes kunt slenteren. Sirmione, Riva del Garda en Peschiera del Garda zijn 3 plaatsen die je tijdens je zomervakantie zeker niet mag missen!  
Lees verder

Dolomieten

Wandelen in de Italiaanse Alpen: natuur, geschiedenis en lekker eten

Echte levensgenieters gaan wandelen in de Italiaanse Alpen. Hier geniet je niet alleen van de indrukwekkende natuur, maar je maakt ook kennis met de bewogen geschiedenis van Noord-Italië. Zo zijn er een aantal wandelroutes, waaronder de Sentiero della Pace, die je meenemen langs overblijfselen van de Eerste Wereldoorlog. En als je niet aan het wandelen bent, kun je je hier tegoed doen aan de heerlijke Italiaanse keuken. Of je nu kiest voor een dampend bord polenta of een pizza, je zit hier eigenlijk altijd goed. Vergeet ook zeker niet de lokale vleeswaren en kazen te proeven! De Italiaanse Alpen strekken zich uit over een groot gebied, en er zijn hier dan ook veel verschillende regio’s waar je kunt gaan wandelen. In deze blog lichten wij een aantal van deze plekken voor je uit. Lees verder

AlpenReizen nieuwsbrief