Weg door bergen

Vakantie in de Alpen: rondreis of één standplaats?

Deel dit artikel op social media!

De mogelijkheden voor een vakantie in de Alpen zijn eindeloos. Of je nu wilt gaan wandelen in het hooggebergte of ontspannen aan een helderblauw meer, hier kan het allemaal! Elke regio in de Alpen heeft zijn eigen charme. Zo staan de Julische Alpen in Slovenië bekend als paradijs voor buitensporters en kunnen liefhebbers van lekker eten hun hart ophalen in Italië. Door een rondreis te maken kun je in korte tijd kennis maken met een aantal verschillende gebieden. Of kies je er juist voor om één plek echt goed te leren kennen? En wat dacht je van een combinatie van allebei? Lees verder en doe inspiratie op voor je volgende vakantie in de Alpen!

Rondreis door de Alpen

In de Alpen vind je allerlei landschappen, van liefelijke groene alpenweides tot ruige bergtoppen en kolkende rivieren. Tijdens een rondreis geniet je van het steeds weer veranderende landschap om je heen. Rijd bijvoorbeeld van de gemoedelijke Duitse Alpen, via de meren van Karinthië naar de ongerepte natuur van Slovenië. Een rondreis hoef je natuurlijk niet met de auto te maken. Wat dacht je van een wandeltocht of fietsvakantie waarbij je elke ochtend met een ander uitzicht wakker wordt? En omdat de verschillende Alpenlanden zo dicht bij elkaar liggen kan je zelfs te voet of op de fiets in korte tijd meerdere landen bezoeken. Loop bijvoorbeeld de 3 Nations Trail en maak in 9 dagen kennis met Oostenrijk, Slovenië en Italië.

Om er voor te zorgen dat iedereen een onvergetelijke vakantie beleeft kun je je rondreis geheel op maat samen laten stellen. Denk hierbij aan de bestemmingen die je wil bezoeken, het aantal nachten dat je op een plek verblijft, de afstanden tussen de verschillende bestemmingen en het soort accommodatie. Zo kun je een rondreis maken langs comfortabele hotels met halfpension, of er voor kiezen om in appartementen te verblijven.

Houten vlonders door groen gras in de bergen

De prachtige ongerepte natuur van Slovenië

Een vakantie vanuit één standplaats

Door één of twee weken op een plek te blijven, kun je dat gebied heel goed leren kennen. Zo kun je proeven van alle verschillende avonturen die je er kunt beleven. Een ander voordeel van een vakantie op een plek is natuurlijk dat je je koffers maar een keer uit hoeft te pakken. Kies bijvoorbeeld voor een vakantie in het Oostenrijkse Zillertal. Hier vul je je dagen met allerlei spannende activiteiten, van rodelen tot klauteren in een klimpark. Ook kun je je hart ophalen aan 1400 kilometer aan wandelpaden en 1200 kilometer aan fietsroutes. En op de Hintertuxer gletsjer kun je het hele jaar door skiën. Je zult je hier dus geen moment vervelen! Toch toe aan wat rust? Pak dan een goed boek en ontspan in het zonnetje bij je accommodatie.

Vind je het heerlijk als alles voor je geregeld is en je ter plekke niet meer op zoek hoeft naar activiteiten? Kies dan voor een Outdoor Active vakantie en beleef een week die bol staat van de spannende activiteiten voor het hele gezin. Dit kan bijvoorbeeld in het Oostenrijkse Karinthië, het Zillertal of het Italiaanse Val di Sole.

Groen dal tussen bergen met paar huizen

Het Oostenrijkse Zillertal, een prachtig gebied voor een actieve vakantie

Combineer een rondreis met een vakantie op één plek

Wil je wel graag verschillende plekken bezoeken tijdens je vakantie in de Alpen maar liever niet te vaak en te ver rijden? Kies dan voor een vakantie waarbij je in twee weken op twee verschillende plekken verblijft. Combineer zo bijvoorbeeld een week actie en avontuur met een weekje ontspannen. Ga bijvoorbeeld een week wandelen in Oostenrijk, gevolgd door een weekje genieten aan één van de prachtige meren in de deelstaat Karinthië. Of leer in twee weken twee verschillende landen kennen. Verblijf bijvoorbeeld een week in Oostenrijk en een week in Slovenië, en ontdek zo de verschillen tussen deze landen.

Zin gekregen in een vakantie in de Alpen?

Als kenners van de Alpen stellen we graag een rondreis of standplaats vakantie op maat voor je samen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Bel ons dan gerust op 010 – 767 0097 of stuur een e-mail naar info@alpenreizen.nl.

AlpenReizen nieuwsbrief