Hét ultieme recept voor een relaxte Kerst

Deel dit artikel op social media!

Met een verhit hoofd sjouw je de tassen naar de auto. De kerstboodschappen zijn gedaan. Thuisgekomen plof je de tassen in de keuken. Je hoort een scherpe tik en er vormt zich een plasje rondom de tas. Jawel, een van de flessen wijn is verkeerd terecht gekomen op de grond. Moe van het gesjouw graai je de tas leeg om nog zoveel mogelijk etenswaren te redden. Om je vervolgens te bedenken dat je net dat ene onmisbare ingrediënt bent vergeten…

Geen zin meer in de stress van de kerst? Het overvloedige tafelen, de flauwe grappen van je neef of het gezeur van je (schoon)moeder wanneer er kleinkinderen komen. De oplossing is gemakkelijker dan je denkt.

Ga op wintersport tijdens de kerstvakantie!

Beeld je eens in, alles letterlijk thuislaten, behalve je skikleding en je familie of vrienden. Er wordt voor je gekookt. Heerlijke wijnen staan tot je beschikking tijdens het diner. En overdag? Dan geniet je met elkaar op de piste van de verse sneeuw. Wat heb je nog meer te wensen?

Veel stellen en gezinnen, maar ook hele families gaan naar de sneeuw tijdens kerst. Puur voor de ontspanning, want je werk en huis zijn even letterlijk en figuurlijk ver weg. Terwijl je lekker actief bezig bent met je hoofd in de frisse berglucht, kun je je gedachten lekker laten gaan.

Het geeft je meteen de gelegenheid om bijvoorbeeld terug te blikken op het afgelopen jaar of om vooruit te dromen en nieuwe plannen te maken voor het volgende jaar.

Gezond

Naast het feit dat de bergen erg goed zijn voor je gezondheid, is het decor magisch. Vooral tijdens kerst. En nu je al je zorgen en stress thuis hebt gelaten geniet je extra van de fijne en romantische sfeer.

Juist in de Alpen leeft de kerst extra vanwege de sneeuw en de knusse hutten en restaurants.

Pure ontspanning

Na een sportieve dag op de piste hebben je spieren wel wat rust verdiend. En waar kan dat nou beter dan in de sauna of het warme water van een zwembad of jacuzzi? Veel hotels in de Alpen beschikken over diverse wellnessfaciliteiten, waar je doorgaans bij verblijf gratis gebruik van mag maken. Voor wie zichzelf een echte pauze gunt en zowel fysiek als mentaal helemaal tot rust wil komen, kan terecht in één van de wellnessresorts.

Aqua Dome, Längenfeld, Tirol

Geniet van de aangename temperaturen in één van de vele sauna’s, neem een kruidenbad of laat je verwennen met een heerlijke massage of schoonheidsbehandeling. En dat alles natuurlijk met een prachtig uitzicht op de besneeuwde bergtoppen.

Interesse?

Het team van AlpenReizen staat voor je klaar om een leuke vakantie te vinden, passend bij je wensen. Wij verzorgen met alle liefde en plezier jouw vakantie. Laat weten waar je aan denkt bij je wintersportvakantie en wij gaan op zoek naar een passend wintersportarrangement.

Dan hoef jij alleen maar… juist: te ontspannen en genieten!

AlpenReizen nieuwsbrief