Klimparken

De 5 leukste klimparken in het Oostenrijkse Oberösterreich

Deel dit artikel op social media!

In de Oostenrijkse regio Oberösterreich, ook wel Opper-Oostenrijk, zijn verschillende leuke en uitdagende klimparken te vinden. Vanwege de diversiteit aan moeilijkheidsgraden van de klimparken in deze regio kun je hier je klim- en klauterkwaliteiten testen. Elk klimpark heeft eigen specialiteiten en spreekt mede daardoor verschillende doelgroepen aan. Eenvoudige parcoursen zijn aangelegd voor de kleinere kinderen en moeilijke parcoursen zijn er voor de ervaren klimmers. Ben jij benieuwd naar de top 5 leukste en meest uitdagende klimparken van Oberösterreich?  

1. Hochseilgarten Hinterstoder

Het Klimpark in Hinterstoder is een superleuke uitdaging voor het hele gezin tijdens een zomervakantie in de Alpen. Verplaats je op verschillende hoogtes en kies voor verschillende niveaus. Ga zeker ook de uitdaging aan op de Flying Fox parcoursen! Speciaal voor kinderen is er ook een kinderparcours op een hoogte van 1 meter met 10 stations. Ontdek voor meer uitdaging het gemiddelde parcours op een hoogte van 5 meter met 15 stations of zelfs het moeilijkste parcours op een hoogte van 7 meter met 17 stations. Door de vele mogelijkheden is er voor ieder wat wils! Het klimpark is aangelegd in een dichtbebost gebied.

Hochseilgarten Hinterstoder

© Hochseilgarten Hinterstoder | https://www.naturesports.at/

2. Kletterwald Goldberg

Gelegen in Schiedlberg ligt het klimpark Goldberg. Ook hier vind je 5 verschillende parcoursen voor ieder niveau. Klim van boom tot boom op een hoogte van 3 meter of zoek het hoger op met 12 meter. Test je vaardigheden en zeker ook je moed op deze parcoursen. Klim over touwen, bruggen, boomschijven en evenwichtselementen. Dit klimpark staat bekend als gezinsvriendelijk klimpark, gezien de vele mogelijkheden voor kinderen. Dit klimpark staat garant voor een onvergetelijke dag met het hele gezin in de natuur.

Kletterwald Goldberg

© Kletterwald-Goldberg.at

3. Waldhochseilgarten GoRuck

In Haag am Hausruck ligt het klimpark GoRuck, gelegen nabij de belevenisberg Luisenhöhe. Naast klimmen en klauteren kun je hier ook zomerrodelen en meer over de natuur ontdekken met de ‘Weg der Sinne’. Kies uit maar liefst 6 parcoursen op verschillende hoogtes en met verschillende moeilijkheidsgraden. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen hier de uitdaging al aangaan! Tijdens de zomervakantie is dit klimpark in Oberösterreich een aanrader voor jong en oud.

Klimpark 'Waldhochseilgarten GoRuck'

Klimpark ‘Waldhochseilgarten GoRuck’

4. Hochseilgarten in Kirchschlag

Hochseilgarten in Kirchschlag in Oberösterreich ligt op ongeveer 10 minuten rijden vanaf Linz. Ook dit klimpark beschikt over mogelijkheden voor verschillende niveaus. Klim en klauter voor circa 2,5 uur door de bomen. Begin met een rondje op het oefenparcours en kies daarna welke route je gaat nemen. Er zijn 4 verschillende parcoursen met verschillende moeilijkheidsgraden en hoogtes. Daarnaast gaat de hoogste route tot wel 13 meter hoogte. De minimale leeftijd voor dit klimpark is 9 jaar.

Hochseilgarten in Kirchschlag

Hochseilgarten in Kirchschlag

5. Waldhochseilgarten Gleinkersee

De waldhochseilgarten Gleinkersee ligt bij Windischgarsten. De Gleinkersee is een prachtige, natuurlijke juweel en dit klimpark zorgt voor een onvergetelijke ervaring. Klim in het touwenparcours van boom tot boom. Balanceer ook over balken en hangbruggen. Daarnaast zijn de 6 parcoursen ook nog eens ingedeeld in makkelijk, medium en moeilijk. Dit avonturenpark is voor jong en oud. Kinderen onder 14 jaar kunnen hier ook klimmen en klauteren onder begeleiding van ouders en/of volwassenen.

Waldhochseilgarten Gleinkersee

© https://www.urlaubsregion-pyhrn-priel.at/

Welk klimpark ga jij bezoeken?

In Oberösterreich kun je perfect genieten van een heerlijke gezinsvakantie in de zomer. Zeker met de vele mogelijkheden in de omgeving en de uitdagende klimparken ken je hier zeker geen verveling. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden of zoek je klimparken in andere regio’s, bijvoorbeeld klimparken in Salzburgerland? Neem gerust contact met ons op, bel naar 010 – 767 0097 of stuur een mail naar info@alpenreizen.nl.

AlpenReizen nieuwsbrief