Deze 3 plaatsen aan het Gardameer mag je niet missen!

Deze 3 plaatsen aan het Gardameer mag je niet missen!

Deel dit artikel op social media!

Het Gardameer, ofwel in het Italiaans ‘Lago di Garda’, is het grootste meer van Italië. Gelegen aan de rand van de Alpen ligt het Gardameer in een uniek landschap. Daarnaast is het meer ook één van de belangrijkste toeristische gebieden van Italië. Het schilderachtige landschap, het adembenemende schone en blauwe water en de idyllische dorpjes trekken elke zomervakantie weer veel vakantiegangers. Men doet er hier alles aan om het authentieke Italiaanse karakter te behouden. Daarnaast zijn centra van plaatsen aan het meer vaak ook (deels) autovrij zodat je onbezorgd door de straatjes kunt slenteren. Sirmione, Riva del Garda en Peschiera del Garda zijn 3 plaatsen die je tijdens je zomervakantie zeker niet mag missen!  

Sirmione

Kom het historische stadje Sirmione binnen via de indrukwekkende poort van het Castillo de Sirmione. Dit imposante kasteel is een absolute trekpleister aan het Gardameer. Sirmione is gelegen op een schiereiland aan het zuiden van het Gardameer. Slenter in het centrum door de smalle steegjes met schattige, kleine winkeltjes. Geniet daarnaast van het overheerlijke Italiaanse ijs! Ook staat Sirmione bekend om de geneeskrachtige bronnen. Het zwavelhoudende water is afkomstig uit de bron Font Bola. Bezoek bij Sirmione dan ook de eeuwenoude spa uit de Romeinse tijd!

Sirmione aan het Gardameer

Sirmione aan het Gardameer

Riva del Garda

Gelegen in het uiterste noorden van het Gardameer ligt Riva del Garda. Deze badplaats behoort tot de grotere plaatsen aan het Gardameer. Daarnaast staat Riva del Garda bekend als perfecte uitvalsbasis voor sportieve activiteiten. Jaarlijks leven vele zeilers en windsurfers zich uit op het meer. Daarnaast genieten fietsers en mountainbikers hier van de adembenemende natuur. Het hoogteverschil tussen het meer en de berg is bijna 2.000 meter, waardoor het een uitdaging is voor fanatieke klimmers en avontuurlijke downhill mountainbikers. Bezoek daarnaast ook zeker de prachtige toren ‘Torre Apponale’ en geniet van het uitzicht over Riva del Garda en het Gardameer. Men houdt er hier van het leven en de zomer te vieren. Het zomerseizoen wordt dan ook spectaculair afgesloten met het ‘Notte di Fiaba’. De hele stad is dan gevuld met dans, spelen, theater en muziek. Bewonder daarnaast in de avond de adembenemende vuurwerkshow om het zomerseizoen af te sluiten!

Riva del Garda

Riva del Garda

Peschiera del Garda

Aan het zuiden van het meer, aan de bron van de rivier de Mincio ligt Peschiera del Garda. De Mincio is daarnaast een beroemde en bevaarbare rivier die een belangrijke handelsroute vormde. Het oude stadscentrum van Peschiera del Garda wordt omringd door eeuwenoude stadsmuren. Geniet in het historische centrum van de vele terrasjes, barretjes, restaurants en winkeltjes. Maak een heerlijke wandeling door het centrum of geniet van de mogelijkheden op het water. Kom helemaal tot rust en ontdek het Italiaanse ‘La Dolce Vita’!

Peschiera del Garda

Peschiera del Garda

AlpenReizen nieuwsbrief