Themawandelingen in Vorarlberg

Top 5 themawandelingen in Vorarlberg voor jong en oud

Deel dit artikel op social media!

Vorarlberg heeft een breed scala aan leuke én leerzame themawandelingen door de prachtige Oostenrijkse natuur. Ontdek het unieke landschap van Vorarlberg. Kom daarnaast veel te weten over de fauna, flora, geologie en geschiedenis van de Oostenrijkse Alpen. Maak onderweg ook kennis met verschillende dieren! De routes zijn voor zowel jong als oud een interessant en uitdagend avontuur. Bekijk de top 5 themawandelingen in het Brandnertal en het Biosphärenpark Großes Walsertal.

1. Themawandeling ‘Natursprünge’

Gelegen in het Brandnertal ligt de themawandeling Natursprünge. Dit interactieve kennispad is in de zomer, maar ook in de winter geopend. Ontdek spelenderwijs meer over de natuur in de Alpen en het Bradnertal. Kom nieuwe dingen te weten over het bos, het water en ook over de inwoners van de Alpen. De diverse speelstations leiden je langs alle ontdekkingen. Bewonder daarnaast de alpine flora en fauna. Door de combinatie van informatiezuilen, interactieve elementen en spelletjes is dit een perfecte wandeling tijdens een gezinsvakantie. Kleine kinderen, tieners en ook ouders zullen zeker nieuwe dingen ontdekken!

Themawandeling ‘Natursprünge’

© Alpenregion Bludenz Tourismus

2. Blotevoeten pad

Nabij Brand in het in het Bradnertal ligt een ‘blotevoetenpad’ van circa 1,5 kilometer lang. Benieuwd hoe de bosgrond, weiden, stenen en bronwater nou écht voelen? Ontdek de natuur van de Oostenrijkse Alpen ook eens op blote voeten en laat je meevoeren over het pad. Laat tijdens deze wandeling al je zintuigen prikkelen! Wandel over het zandpad, over de boomstamschijfjes en zet daarnaast stapjes in een klein bergmeer. Een ultieme ontdekking tijdens je zomervakantie!

Blotevoeten pad

© Alpenregion Bludenz Tourismus

3. Themawandeling ‘Tiererlebnispfad’

Bij Brand ligt ook het dierenbelevenispad. Deze wandeling is speciaal voor iedereen die van dieren houdt. Leef je uit gedurende deze themawandeling van 1,5 kilometer bij de interactieve speelplaatsen en leer daarnaast meer over de dieren. Maak kennis met konijnen, kippen, geiten, schapen, paarden en koeien in omheinde stukken. Klim in deze route als een geit of balanceer op een paal als een kip, het kan er allemaal! De route is het hele jaar geopend en ’s avonds verlicht. Breng dus ook in het donker een bezoekje aan deze themawandeling!

Themawandeling ‘Tiererlebnispfad’

© Alpenregion Bludenz Tourismus

4. Het ‘Blumen-Wanderlehrpfad’

Het educatieve bloemenpad ligt bij Faschina, ook in het Biosphärenpark Großes Walsertal. Ontdek hier tijdens een wandeling van een uur de buitengewone verscheidenheid aan planten. Geniet van de unieke alpenflora met meer dan 150 plantensoorten. Bewonder daarnaast het prachtige panoramisch uitzicht. De borden langs de route vertellen meer over de planten en bloemen en worden voortdurend aangepast aan het actuele seizoen. Liefhebbers van de natuur kunnen tijdens deze wandeling hun hart ophalen!

Themawandeling ‘Blumen-Wanderlehrpfad’

© Damüls Faschina Tourismus

5. Het Walderlebnispfad

Bij Marul in het Biosphärenpark Großes Walsertal ligt het bosbelevingspad. Kies hier uit een van de twee routes die zorgen voor veel plezier. Ga jij voor de korte route van ongeveer 1,5 uur of de lange route van ongeveer 2,5 uur? Ontdek onderweg een 300 jaar oude iep, een barbecueplek met hangmatten, een hangbrug en de wetenswaardigheden over ‘jacht en wild’. Bouw daarnaast zelf een blokhut en leer ook meer over de natuur met de talloze informatieborden. Tijdens een zomervakantie met kleine kinderen is dit avontuur zeker een aanrader. Ook voor ouders en oudere kinderen is dit een erg leerzame route!

Themawandelingen: Walderlebnispfad

© Alpenregion Bludenz Tourismus

Wil jij ook een themawandeling maken?

De themawandelingen in Vorarlberg hebben allen eigen kenmerken. Ben jij op zoek naar de echte natuurbeleving of ben je een echte dierenvriend? Er is voor ieder wat wils! Ben je op zoek naar een leuke accommodatie in de buurt van deze themawandelingen? AlpenReizen helpt je met veel plezier verder! Neem gerust contact met ons op, bel naar 010 – 767 0097 of stuur een mail naar info@alpenreizen.nl.

AlpenReizen nieuwsbrief