Te gekke records in de bergen

Deel dit artikel op social media!

Je ziet regelmatig records voorbijkomen. Bijvoorbeeld de vreemdste, wonderbaarlijkste records uit de Guinness World Records waarvan je denkt hoe is het mogelijk? Als je even door de records heen scrolt blijkt dat Nederland verzot is op het maken van groot eten. Een aantal koks van Nederlandse bodem maakte de hoogste stapel pannenkoeken (91,2cm), de grootste wafel (50kg), grootste kom soep (26658L) en het grootste kaaspallet (1531,27kg) ter wereld. Ook heeft de langste goudvis (47,4cm) in ons landje geleefd. Als klap op de vuurpijl kan Dennis Storm zeggen dat hij de beste is in het losmaken van beha’s (69 in 1min). Of we op al onze records trots moeten zijn weet ik niet, maar gelukkig zijn we niet de enige met rare records.

Keizer der kaiserschmarrn

Ook in Oostenrijk houden ze ervan om het groots aan te pakken als het om eten gaat. De Oostenrijkse variant van de pannenkoek staat al voor lange tijd op het menu van menig wintersporter of Oostenrijkbezoeker. Met de populariteit van de kaiserschmarrn kon het dus niet uitblijven dat ook hiermee een record werd neergezet. In 2009 werd het record voor de grootste Oostenrijkse delicatesse in Wenen gezet op 119,05kg. Hier is afgelopen oktober in Tirol tijdens het eerste Kaiserschmarrenfest door 5 koks nog een schepje bovenop gedaan en hebben een 155 kilo zware kaiserscharrn bereid. Van de portie konden zo’n 750 man heerlijk smullen. Wie weet wordt volgend jaar de lat nog iets hoger gelegd.Grootste-kaiserscharrn-Oostenrijk

Twintig keer XL

Ik heb het over de typische lederhosen en de dirndl, maar dan van extreem formaat. Als je het lastig vindt om een passende broek te vinden, is het fijn te weten dat de 9m lange lederhosen van Gerhard Ritsch altijd zal passen. Voor de Peter Pan’s van deze wereld is er ook een strakkere variant ontwikkeld in de vorm van een mini lederhosen van 38 millimeter. Voor de dames is, wederom in Oostenrijk, de grootste dirndl gemaakt van 4,9 meter lang en 3,8 meter wijd. Een model om dit Oostenrijkse jurkje te showen, is tot op heden nog niet gevonden.

Mr. Balance

De Zwitser Freddy Nock beschikt over een enorme balans en verbreekt zowat elk record dat er gevestigd kan worden op een kabel. Te voet, op een fiets, met een kruiwagen en zonder zekering. Hij loopt over de kabels alsof hij op een stoeprandje balanceert. Freddy’s grootste recordpoging is waarschijnlijk het neerzetten van 7 records binnen een week. Uiteindelijk heeft hij er een dag langer over gedaan, maar dat neemt niet weg dat het onwerkelijk is dat hij op ruim 3000m hoogte zonder zekering bijna 1 kilometer over een kabel loopt. Tegenwoordig neemt hij ook z’n fiets mee naar boven: met een rit met de fiets van bijna 485m over een hoogtekabel vestigde hij zijn recentste record op 7 september 2015.Freddy-Nock-record-kabel-lopen

Blown away

Het record voor grootste concert van alpenhoorns werd eind 2013 verbroken door 508 Zwitserse hoornblazers. Het oude record stamde af uit 2009 met 366 muzikanten. Tijdens de recordpoging op de Gornergrat waren alle deelnemers traditioneel Zwitsers gekleed, wat een indrukwekkend zicht gaf.

Ben je van plan om binnenkort op je wintersportvakantie nog een record te breken? Kijk dan eerst even hieronder of er niet iemand is die je voor is geweest of laat je verassen door een aantal andere te gekke records uit de Alpen.

Alpenhornen-concert-zwitserland

Grootste concert van alpenhoorns wordt op traditionele wijze verbroken op de Gornergrat door 508 Zwitserse hoornblazers.

grootste-smart-car-parade

Tijdens het Smart Times event in 2007 reden er 743 kleine smart cars door het Oostenrijkse Zell am See.

Hoogste-vuurtoren-oberalppass

Op de top van de oberalppass staat de hoogst gelegen vuurtoren in de wereld. De reden dat de vuurtoren boven op de berg is gezet, is omdat het  de bron van rivier de Rijn is en er bij de monding in Hoek van Holland ongeveer dezelfde vuurtoren te zien is. De echte reden is natuurlijk toeristen trekken.

AlpenReizen nieuwsbrief