Innsbruck

Een stedentrip naar Innsbruck: de perfecte combinatie van stad en bergen

Deel dit artikel op social media!

Veel Nederlanders rijden onderweg naar hun vakantiebestemming in Italië langs het Oostenrijkse Innsbruck. Er wordt meestal niet gestopt in Innsbruck, en dat is zonde. Deze ‘hoofdstad van de Alpen’ is namelijk de moeite waard om een aantal dagen te bezoeken. En dankzij de directe vluchten vanaf Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven is Innsbruck een prima bestemming voor een weekendje weg. Tijdens een stedentrip naar Innsbruck geniet je van de ideale combinatie van stad en bergen. Vanuit het historische centrum van Innsbruck zie je de bergen liggen, en binnen 20 minuten sta je midden in de natuur. Kun je niet kiezen tussen een stedentrip of een vakantie in de bergen, breng dan eens een bezoek aan Innsbruck. Dwaal langs de prachtige gebouwen van deze stad en maak indrukwekkende wandelingen in de bergen. Tijdens een stedentrip naar Innsbruck verveel je je geen moment!

Het historische Innsbruck van de Habsburgers

Tijdens een stedentrip naar Innsbruck, Oostenrijk stap je terug in de geschiedenis en maak je kennis met het keizerrijk van de Habsburgers. Zo vind je midden in het historische centrum het Huis met het Gouden Dak. Dit indrukwekkende huis werd aan het einde van de 15de eeuw gebouwd ter ere van het huwelijk van keizer Maximiliaan I. Breng ook zeker een bezoek aan het keizerlijk Paleis Hofburg. Dit paleis was oorspronkelijk een Middeleeuwse burcht, maar is later aangepast naar de stijl van het Weense hof. Al dwalend door de vertrekken van dit paleis waan je je even in de tijd van de Habsburgse keizers. Niet alleen in de paleizen zie je de geschiedenis van Innsbruck terug. Ook tijdens een wandeling door de straten van deze stad verwonder je je aan de prachtige pastelkleurige gevels van de gebouwen, met op de achtergrond de imposante bergen die de stad omringen. En in de winter wordt Innsbruck alleen nog maar gezelliger door de kerstmarkt die de pleinen en straten van het historisch centrum overneemt.

Gekleurde huizen aan rivier met bergen op achtergrond

Het kleurrijke centrum van Innsbruck

De bergen in

Innsbruck wordt volledig omgeven door bergen. Vanuit de stad sta je binnen 20 minuten op ruim 2200 meter. Dit maakt een stedentrip naar Innsbruck ideaal voor liefhebbers van bergwandelen of skiën. Neem vanuit de stad de Nordkettenbahn naar de Hafelekar. Hier geniet je van een indrukwekkend uitzicht over de bergen en Innsbruck zelf. Vanaf het bergstation heb je keuze uit meerdere wandelingen, van makkelijke rondwandelingen tot pittige dagtochten. Loop bijvoorbeeld nog een stukje naar boven, naar de top van de Hafelekar op 2300 meter. Wandel je liever onder de boomgrens? Kies er dan voor om eerder uit de berglift te stappen om te wandelen door bossen en over almen. In de winter kan er op de Hafelekar geskied worden. Zowel voor beginnende als meer gevorderde skiërs vind je hier uitdagende pistes. Er ligt hier zelfs een van de meest steile pistes van Europa! Zo kun je een stedentrip naar Innsbruck in de winter goed combineren met een dagje skiën.

Stad in dal gezien vanaf berg met wolken er boven

Het uitzicht over Innsbruck vanuit de bergen

Uitstapjes vanuit Innsbruck

Doordat je vanuit de stad verschillende uitstapjes kunt maken, is een stedentrip naar Innsbruck ook ideaal voor gezinnen met kinderen. Bezoek bijvoorbeeld de Alpenzoo aan de voet van de Nordkette. Er wonen hier maar liefst 100 alpendieren, van marmotten tot beren! Vanuit het centrum van Innsbruck brengt de Hungerburgbahn je naar de AlpenZoo, of loop je in zo’n 20 minuten naar boven. Een ander leuk uitstapje vanuit Innsbruck is het museum Swarovski Kristallwelten in Wattens. Verdeeld over zestien kamers vind je hier kunstwerken van kristallen gemaakt door verschillende kunstenaars. Aan het einde van het museum vind je een van de grootste Swarovski winkels ter wereld, dus als je iets wil kopen dan kun je hier je slag slaan!

Zin gekregen in een stedentrip naar Innsbruck?

AlpenReizen heeft een ruim aanbod van accommodaties in Innsbruck. Of je nou een korte tussenstop wilt maken onderweg naar een andere vakantiebestemming of een aantal dag wilt genieten van deze stad, het kan allemaal! Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Bel ons dan gerust op 010 – 767 0097 of stuur een e-mail naar info@alpenreizen.nl.

AlpenReizen nieuwsbrief