Sneeuwschoenen

Sneeuwschoenwandelen in Oostenrijk: te voet door een sprookjesachtig landschap

Deel dit artikel op social media!

Wil je eens wat anders proberen tijdens je jaarlijkse wintersportvakantie? Of heb je nog nooit op ski’s of een snowboard gestaan maar wil je wel graag het winterse landschap ervaren? Bind dan eens een paar sneeuwschoenen onder, pak je wandelstokken en maak een tocht door een ongerepte witte wereld. In Amerika en Canada wordt het sneeuwschoenwandelen al jaren beoefend en deze sport begint nu ook in Europa aan populariteit te winnen. Het leuke van sneeuwschoenwandelen is dat je het zo onder de knie hebt en op pad kunt. Sneeuwschoenwandelen kan bijna overal in Oostenrijk, zolang er maar voldoende sneeuw ligt. Houd er wel rekening mee dat je door potentieel lawinegevaar niet overal kunt gaan lopen. Kies voor paden in het bos, die ver van steile hellingen liggen. In veel wintersportgebieden staan routes uitgestippeld waar je zorgeloos kunt gaan sneeuwschoenwandelen. Mocht je toch dieper de natuur in willen gaan, zorg dan dat je de risico’s in kunt schatten en dat je een lawinepieper meeneemt. Daarnaast is het vaak ook mogelijk om met een gids op pad te gaan, die je ook nog eens van alles over de omgeving kan vertellen. Lees snel verder, want wij lichten een aantal gebieden uit waar je kunt gaan sneeuwschoenwandelen in Oostenrijk.

sneeuwschoenwandelen in Oostenrijk

De Kitzsteinhorn gletsjer bij Kaprun

Genieten van onvergetelijke uitzichten in Zell am See en Kaprun

Met de bekende Kitzsteinhorn gletsjer is het skigebied van Zell am See en Kaprun misschien wel een van de populairste wintersportgebieden van Oostenrijk. Maar niet alleen skiërs en snowboarders kunnen hier hun hart ophalen. Van januari tot april kun je op de Kitzsteinhorn deelnemen aan een sneeuwschoenwandeling met gids naar het ICE CAMP, waar je je kunt vergapen aan een wereld van sneeuw en ijs. Of neem vanuit Zell am See de kabelbaan naar de Schmittenhöhe. Eenmaal boven trek je je sneeuwschoenen aan en kun je kiezen uit verschillende routes. De routes variëren in afstand maar ze hebben geen van allen veel hoogteverschil, waardoor ze ook voor beginners geschikt zijn. Tijdens het wandelen geniet je van het fantastische uitzicht over de Zeller See. Dit is sneeuwschoenwandelen in Oostenrijk op zijn best! Ook hier kun je er voor kiezen om met een gids op pad te gaan. Met je ticket van de kabelbaan kun je gratis mee met een gegidste wandeling.

Sneeuwschoenwandelen rondom de Achensee

Het gebied rondom de Achensee is perfect om te gaan sneeuwschoenwandelen in Oostenrijk. Dit gebied ligt op slechts 900 kilometer rijden van Nederland, waardoor je met 10 uur rijden midden in de witte wereld kunt zijn. Daarnaast zijn de bergen hier niet al te hoog en de hellingen niet al te steil, waardoor er veel paden zijn die vrij zijn van lawinegevaar. Voor gezinnen is de tocht naar de Rodelhütte geweldig: je wandelt in zo’n anderhalf uur naar deze hut om vervolgens naar beneden te sleeën! Bij de hut kun je namelijk een slee huren. Ook voor ervaren sneeuwschoenwandelaars is hier genoeg te beleven. Neem de kabelbaan naar de Erfurter Hütte, en maak vanaf daar een tocht naar de top van de Rofanspitze. Zorg dat je op de hoogte bent van eventueel lawinegevaar voordat je op pad gaat naar de Rofanspitze. Op een mooie dag is dit een prachtige tocht, waarbij je wordt beloond met een fantastisch uitzicht over de omliggende bergtoppen.

Sneeuwschoenwandelen in Oostenrijk

De Achensee in de winter

Het kindvriendelijke Wildschönau

Het dal van Wildschönau is een perfecte bestemming om te gaan sneeuwschoenwandelen in Oostenrijk met het hele gezin. De kinderen zullen het geweldig vinden om zich op sneeuwschoenen een weg te banen door de verse sneeuw! Bij een verblijf in Wildschönau ontvang je de Wildschönaucard, waarmee je onder meer een dag gratis sneeuwschoenen kunt huren. Je kunt hier op geprepareerde paden gaan wandelen of zelf een weg banen door de diepe sneeuw. Doordat de uitgestippelde routes vaak maar een paar kilometer lang zijn, zijn deze uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen. Loop bijvoorbeeld de Schönanger route, waarbij je geniet van het uitzicht op de hoogste bergen van Wildschönau. Ook kun je met een gids op pad, bijvoorbeeld tijdens een bijzondere nachtwandeling op sneeuwschoenen. Of ga mee met een gids die je leert hoe je een iglo moet bouwen – dit is gegarandeerd een onvergetelijke ervaring!

Sneeuwschoenwandelen in Oostenrijk

Het Silvrettameer in de winter

De ongerepte natuur van Montafon

In de Oostenrijkse deelstaat Vorarlberg ligt het dal Montafon. Wederom is dit een prachtig gebied om te gaan sneeuwschoenwandelen. Zo kun je van december tot april deelnemen aan een gegidste tocht naar de Bielerhöhe, met uitzicht op het bevroren Silvrettameer. Of combineer natuur met geschiedenis tijdens een sneeuwschoenwandeling naar de Bartholomäberg, een van de oudste mijnregio’s van de Alpen. Tijdens deze wandeling breng je zelfs een bezoekje aan een van de mijnen. Wil je toch zelf op pad? Op de Kristberg en Bartholomäberg in Montafon staan maar liefst 15 routes uitgestippeld voor sneeuwschoenwandelaars.

Deze winter sneeuwschoenwandelen in Oostenrijk?

Heb je zin gekregen om te gaan sneeuwschoenwandelen in Oostenrijk? Als liefhebbers van de Alpen kunnen wij je helpen bij het vinden van een gebied waar veel routes te vinden zijn die passen bij jouw niveau. Wij stellen graag een vakantie op maat voor je samen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op door te bellen naar 010 – 767 0097 of stuur een e-mail naar info@alpenreizen.nl.

AlpenReizen nieuwsbrief