Slovenië

Slovenië: verrassend leuk!

Deel dit artikel op social media!

Na verschillende keren in Frankrijk, Italië en Spanje te zijn geweest wilden wij weleens wat anders. De verhalen over Slovenië maakten ons dusdanig nieuwsgierig dat wij, eigenlijk zonder uitgebreid inlezen, een actieve vakantie naar Bovec door AlpenReizen hebben laten regelen. Dit bleek een goede keus te zijn geweest!

blog-crna-ovca-the-black-sheepBij aankomst werden we hartelijk ontvangen door de eigenaresse van ons appartement (appartement Zorč). Een tweekamerappartement met veranda waarop we ’s ochtends heerlijk konden ontbijten en ’s avonds gezellig een wijntje konden drinken. Ook hadden we een keukentje met daarin in ieder geval een koelkast, kookplaat en percolator. De overige maaltijden hebben we tijdens onze vakantie elders genuttigd. Dit was meestal in de vorm van een picknick met zelfgesmeerde broodjes. Er waren echter ook genoeg leuke restaurantjes en barretjes in de omgeving.

Prachtige wandelroutes

blog-reiservaring-bovec-slovenie-brugOp één slechte dag na hebben we heerlijk weer gehad, elke dag zo’n graadje of 23. Warm genoeg om in korte broek en T-shirt naar buiten te kunnen, maar niet te heet om dingen te ondernemen. Bij het toeristinformatiecentrum hebben we een wandelkaart gekocht en tijdens onze vakantie hebben we diverse keren een wandeling gemaakt van gemiddeld zo’n 12-15 km. Onderweg hebben we genoten van de mooie natuur, waarbij er een flinke aanslag op onze kuitspieren is gedaan. De wandelroutes zijn trouwens ook zonder kaart goed te volgen! De verschillende routes staan namelijk overal duidelijk aangegeven met bordjes langs de weg.

Dagje Ljubljana

Op de regenachtige dag zagen wij op Buienradar dat het in Ljubljana de hele dag droog zou zijn en daar zijn we toen heen gegaan. Ljubljana ligt op ongeveer twee uur rijden van Bovec en is een kleine stad met veel gezellige terrasjes, leuke winkeltjes en mooie gebouwen. De sfeer doet een beetje Berlijnachtig aan. Ook daar hebben we weer heerlijk gegeten en onder andere van Sloveense wijn met schapenkaas gesmikkeld.

blog-reiservaring-raften-soca-bovec-slovenie-2

Raften op de Soča bij Bovec

De laatste dag van onze zomervakantie hebben we geraft op de Soča rivier, een activiteit die we hadden bijgeboekt. De activiteit duurde in totaal 3 uur (1,5 uur op het water en 1,5 uur reistijd, omkleden en uitleg). Wij hebben voor de big raft gekozen, waarbij we inclusief instructeur met 6 personen in de boot zaten. Het raften was bijzonder leuk (nog leuker dan verwacht) en wij raden dan ook iedereen, die naar Bovec gaat, aan dit te doen… De Soča rivier is supermooi en écht zo blauw als op de plaatjes. Het trotseren hiervan geeft een waanzinnig gevoel! Bij thuiskomst wachtten de foto’s hiervan ons op in onze mailbox.

blog-reiservaring-raften-bovec-slovenie

Verrassend leuke bestemming!

Voor ons voldoet het aan alle ingrediënten voor een fijne vakantie, namelijk: gezellig, maar geen hordes toeristen, ontspanning afgewisseld met activiteit, natuur, cultuur en niet te vergeten,  voor ons als Bourgondiërs, mogelijkheden om lekker te eten en te drinken.

Rachel & Fred

AlpenReizen nieuwsbrief