Slovenië: het paradijs voor een avontuurlijke gezinsvakantie

Deel dit artikel op social media!

Tussen Italië en Oostenrijk ligt de parel van Midden-Europa verscholen: Slovenië. Slovenië is een van de meest veelzijdige landen van Europa met ongekend veel mogelijkheden. In onze vorige blog heb je al kunnen lezen waarom Slovenië echt een aanrader is voor een gezinsvakantie in de zomer. De diversiteit van het land heeft voor iedereen van alles te beleven. Echter staat Slovenië voornamelijk bekend als hét paradijs voor avontuurlijke activiteiten. Ga jij deze zomer met partner, het hele gezin, de hele familie of vrienden naar Slovenië? Bekijk de allerleukste, avontuurlijke activiteiten van Slovenië voor een gezinsvakantie in de zomer!   

Raften op de Soča rivier

Breng je adrenalinepeil omhoog met raften op de Soča rivier. Ga dit wildwateravontuur aan en geniet onderweg van de adembenemende natuur. Bewonder al varend de enorme steile rotsen, de diepe smaragdkleurige poelen en in de verte de zonovergoten Triglav. Kies voor de route van 1,5 uur waar je 8 kilometer aflegt of een route van 3 uur waar je 17 kilometer aflegt. In de raft is ruimte voor 3 tot 8 personen. Daarnaast kun je ook kiezen voor een duo raft. Stap met dit avontuur met z’n tweeën én een instructeur in de boot. Hierdoor is de duo raft nog uitdagender en avontuurlijker. Laat je meevoeren in de wondere wereld van Slovenië bij Bovec.

Raften in Bovec

Raften in Bovec

Canyoning in de Soča vallei

Naast raften verleent de Soča vallei zich ook uitstekend voor canyoning. Ontdek op deze manier de wereld van watervallen, natuurlijke glijbanen en de mysterieuze wereld van ravijnen. Na een half uur wandelen door de kloof daal je via watervallen en smaragdgroene poelen in 1,5 uur af. Ook canyoning is een activiteit vol adrenaline. Kies voor de makkelijke variant van 7 kilometer waar je zo’n 2 uur mee bezig bent of ga voor de route van 12 kilometer in ongeveer 4 uur. De langere route is tegelijkertijd lastiger en vergt meer moed en lichamelijke inspanning. Daarnaast zijn de rotswanden steiler waardoor er touwen aan te pas komen bij de afdaling.

canyoning

Canyoning in de Alpen

Hydrospeed op de Soča rivier

Kom nog dichterbij het water en ga de uitdaging aan met de ontembare wilde stroom van de Soča rivier. Ga met je riverboard stroomafwaarts en baan een weg langs de natuurlijke obstakels die je onderweg tegenkomt. Gebruik ook je zwemvliezen om ervoor te zorgen dat je op de route blijft. Stuur je op deze manier behendig langs golven, draaikolken en door stroomversnellingen heen. Ga jij het winnen van het wilde water met hydrospeed?

Hydrospeed

Caving in Kanin

Ook zijn er vele avonturen te beleven die zich niet op de rivier afspelen. De alpine Karstbergketens van Kanin en Rombon zijn wereldberoemd. Bezoek hier enkele van de diepste grotten van de wereld! De bekende karstgrot Srnica is ongeveer 700 meter land en bestaat uit een complex gangensysteem. Bewonder de vormingen van stalactieten, druipsteen en de met versierde muren met hartvormige fossielen. De karstgrot Srnica is daarnaast een ideale grot voor een eerste kennismaking met de ondergrondse wereld. Laat je leiden door een ervaren gids en ontdek ook de indrukwekkende ondergrondse wereld.

Rotsklimmen in de Soča vallei

Ga daarnaast de uitdaging aan tegen de zwaartekracht met rotsklimmen. Rotsklimmen is de laatste jaren uitgegroeid tot een zeer populaire outdoor activiteit in de Alpen. Een breed scala aan routes biedt vele mogelijkheden voor professionele klimmers, ervaren klimmers, beginners en kinderen! Kies voor een van de uitdagingen bij Bovec. Daarnaast zal een instructeur ervoor zorgen dat alles goed verloopt en het voor iedereen een onvergetelijke ervaring is. De eerste stappen kunnen eng zijn, maar zodra je geniet van het prachtige uitzicht ben je dit al snel vergeten! Al met al is dit ook een ontzettend leuke en uitdagende activiteit tijdens de zomervakantie.

Klettersteigen in de Alpen

Zip-lining over de Soča vallei

De Soča vallei is ook adembenemend om vanuit de lucht te bekijken. Voel je zo vrij als een vogel en verken de vallei met zip-lining. Tijdens deze begeleide tocht geniet je gedurende 2,5 uur van de prachtige natuur. Bewonder de steile kliffen, wilde Soča rivier en indrukwekkende watervallen. Onderweg heb je ook nog eens uitzicht op de hoogste berg van Slovenië, de Triglav. Zoef via 10 gespannen kabels door de vallei. Dit geweldige avontuur is tijdens je zomervakantie bijzonder leuk met de familie of vrienden!

Tandem-paragliding

Heb jij zin in een adrenaline boost? Maak dan een duo-sprong en ga paragliden! Ga deze uitdaging aan met een ervaren en bevoegde piloot. Geniet van het unieke uitzicht boven Bovec, Breginj, Kobarid, Tolmin of Nova Gorica. Het kan zijn dat je niet uit alle bestemmingen kunt kiezen, dit is afhankelijk van het weer. Het is van belang dat de omstandigheden veilig zijn. Daarnaast mag je meestal zelf tijdens de vlucht ook nog sturen! Een hele leuke uitdaging voor zowel jonge als oude waaghalzen.

Op avontuurlijke gezinsvakantie in Slovenië

Zoals je hebt gelezen biedt Slovenië oneindig veel mogelijkheden voor een actieve en avontuurlijke zomervakantie voor jong en oud. Heb jij al een keuze kunnen maken uit alle uitdagende activiteiten? Is er zoveel keuze dat je eigenlijk niet kunt kiezen? Ga dan voor de Outdoor Active Bovec en combineer activiteiten! Heb je nog andere vragen, wil je graag een activiteit boeken of wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op, bel naar 010 – 767 0097 of stuur een mail naar info@alpenreizen.nl.

AlpenReizen nieuwsbrief