Skiën in de herfst

Skiën in de herfst: waarom zou je wachten tot kerst of langer?

Deel dit artikel op social media!

Langzaam maar zeker komt het einde van de zomervakantie dichterbij en moeten we de zomerse Alpen weer voor een jaar missen. Gelukkig betekent dit ook dat de wintersportvakantie naar de Alpen weer in zicht komt! Het is alweer aftellen tot de kerst- of voorjaarsvakantie, want dan is het tijd om je helemaal uit te leven in de witte poedersneeuw op de pistes. Maar waarom zou je wachten tot kerst of zelfs nog langer? Heb je al eens gedacht om in de herfst te gaan skiën? Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden voor skiën in de herfst!

Waarom skiën in de herfst?

Skiën in de herfst brengt veel voordelen met zich mee. Uiteraard is een groot voordeel dat je niet meer zo lang hoeft te wachten! In de herfst is het meestal nog niet zo druk in het skigebied, waardoor je ongestoord kunt skiën en snowboarden. Daarnaast is het een perfect moment voor kinderen en beginners om voor de eerste keer de piste te betreden. Ook voor de liefhebbers van funparken is skiën in de herfst een goed idee. Vrijwel alle funparken zijn namelijk ook in de herfst gewoon geopend! Wist je dat de herfst ook de periode is waar het skimateriaal wordt vernieuwd? Probeer met jouw skivakantie in de herfst de nieuwste materialen. Twijfel je nog een beetje? Nationale skiteams trainen ook in de herfst én dat is natuurlijk niet voor niets!

Genieten van de zon tijdens skiën in de herfst!

Genieten van de zon tijdens skiën in de herfst!

Waar kun je skiën in de herfst?

In de herfst kun je ten eerste de meeste gletsjerskigebieden al betreden, maar daarnaast zijn er ook hoger gelegen plaatsen waar je al terecht kunt. Om het overzichtelijk te houden hebben we een aantal skigebieden voor je op een rijtje gezet in de Oostenrijkse Alpen, Zwitserse Alpen én Italiaanse Alpen.

Skiën in de herfst in Oostenrijk

Normaal gesproken zijn in de Oostenrijkse Alpen de gletsjerskigebieden al geopend. Zo is de Hintertux Gletsjer bijvoorbeeld het hele jaar door meestal geopend, je kunt hier dus ook zomerskiën. Daarnaast zijn er ook skigebieden die al eind september of in begin oktober weer openen voor het nieuwe seizoen. Één van die skigebieden is bijvoorbeeld de Kitzsteinhorn bij Kaprun. Geniet hier van 41 kilometer aan pistes, voornamelijk rode en blauwe pistes vind je hier. Ook de Stubaier Gletscher opent jaarlijks tussen half september en begin oktober. Ontdek hier de 38 kilometer aan pistes. Andere gebieden die al in de herfst openen zijn onder andere in Kitzbühel en bij Obergürgl te vinden.

Kitzsteinhorn bij Kaprun

Kitzsteinhorn bij Kaprun

Skiën in de herfst in Zwitserland

Bij het Zwitserse gletsjerdorp Saas-Fee kan er op de gletsjer het hele jaar door geskied worden en vanaf ongeveer begin oktober zal het hele gebied weer openen. In dit veelzijdige gebied kunnen zowel beginnende als gevorderde skiërs zich weer volop uitleven op 100 kilometer piste. Ook in het Zwitserse Zermatt kan er her hele jaar door geskied worden op de gletsjer. Vanaf eind oktober vindt hier al de officiële opening van het skiseizoen plaats. Verder kan er in de herfst ook onder andere geskied worden bij het winterparadijs Titlis, het skigebied van Moritz en het skigebied Glacier 3000.

Skiën bij Zermatt

Skiën bij Zermatt

Skiën in de herfst in Italië

Ook in de Italiaanse Alpen zijn er al voldoende mogelijkheden om heerlijk te genieten van wintersport in de herfst. Een populaire bestemming is Cervinia-Breuil, in de zomer kan er geskied worden op de gletsjer en vanaf half oktober opent hier het gehele skigebied. Ook de gletsjers van Val Senales/Schnalstal zijn erg in trek. Het gebied is bijna heel het jaar open, enkel in mei en juni moeten je ski’s in de ruststand.

Ontdek de prachtige omgeving van Cervinia-Breuil

Ontdek de prachtige omgeving van Cervinia-Breuil

Precieze data van de opening van het skiseizoen

De data van de informatie waar je in de herfst als kunt skiën in de Oostenrijkse, Zwitserse en Italiaanse Alpen zijn gebaseerd op de informatie van afgelopen jaren. Normaal gesproken opent het skigebied jaarlijks rond die tijd. Echter zijn de precieze data natuurlijk afhankelijk van sneeuwcondities in het skigebied. De opening van het skiseizoen valt vaak samen met traditionele evenementen in de regio en de dorpen, waardoor het gegarandeerd feest is tijdens je wintersportvakantie in de herfst!

Ga jij dit jaar skiën in de herfst?

Kan jij ook niet wachten tot je weer op de ski’s mag staan en vertrek je liever nu dan over een paar maanden? Bekijk dan de mogelijkheden voor skiën in de herfst! Boek nu al jouw onvergetelijke wintersportvakantie. Voor meer informatie of vragen kun je vrijblijvend contact met ons opnemen voor advies. Bel naar 010 – 767 0097 of stuur een mail naar info@alpenreizen.nl.

AlpenReizen nieuwsbrief