De Alpen

In september naar de Alpen: genieten van een ontspannen nazomer

Deel dit artikel op social media!

Ben je nog niet op vakantie geweest maar wil je toch nog even weg? Overweeg dan eens om in september naar de Alpen te gaan! De meeste Nederlanders trekken in de winter naar de Alpen om te skiën, of gaan in de zomer op wandelvakantie. Maar juist de nazomer is een ideale periode om de Alpen te bezoeken. Ga je in september naar de Alpen, dan ervaar je alle voordelen van de Alpen: de rust van de natuur, de aangename temperaturen en het heerlijke eten. Kies voor een verblijf in een wellness hotel, dan kun je na een lange dag in de bergen heerlijk bijkomen in de sauna of het bubbelbad. Waar wacht je eigenlijk nog op? Lees snel verder en laat je overtuigen om in september naar de Alpen te gaan!

Geniet van de rust van de natuur

Dat de bergen goed zijn voor je gezondheid wist je natuurlijk al. Als het rustig is in de bergen kun je ultiem genieten van de frisse lucht en de geluiden en geuren van de natuur. In september wordt het in de Alpen al een stuk rustiger, omdat de zomervakanties dan grotendeels voorbij zijn. Zo kan het zijn dat je tijdens een fikse bergwandeling bijna niemand tegenkomt! In tegenstelling tot in het voorjaar zijn de meeste wandelpaden in de nazomer goed toegankelijk. Waar het in mei nog sneeuwde in de Alpen, heeft de zon nu alle sneeuw doen smelten. Ook valt er in september op de meeste plekken nog geen nieuwe sneeuw. Alleen in de hoger gelegen gebieden, boven de 2000 meter, kan er in deze tijd van het jaar af en toe een sneeuwbui voorkomen.

In de dalen zijn de temperaturen in september nog aangenaam, en ook het water in de vele zwemmeren is nog heerlijk warm. Wat dacht je van een bezoekje aan het Oostenrijkse Karinthië? Deze deelstaat staat bekend om haar vele meren waar je een verfrissende duik kunt nemen. Hier ligt de temperatuur in september rond de 20 graden. Liever iets warmer? Trek dan richting het Italiaanse Gardameer, waar de temperatuur op kan lopen tot 25 graden. Ook hier is het in de nazomer beduidend rustiger dan in juli en augustus.

Fietsers in veld met bergen op achtergrond

In de nazomer geniet je van de rust in de Alpen

Ontspannen in de sauna of het bubbelbad

Na een lange wandeling is er niets lekkerder dan ontspannen in de sauna of het bubbelbad met uitzicht over de bergen die je net hebt beklommen. Daar weten ze in de Alpen alles van! Er is namelijk een groot aanbod van accommodaties met wellnessfaciliteiten. Dit varieert van een hotel met een enkele sauna tot accommodaties waar de wellness beleving centraal staat. Willen jullie lekker met z’n tweetjes op pad? Kies dan voor een Adult Only hotel. Voor gezinnen met kinderen zijn er speciale kindvriendelijke wellness hotels. Zo is er voor iedereen een geschikte accommodatie te vinden. Wil je helemaal zorgeloos op vakantie? Kies dan voor een hotel met all inclusive formule, en geniet ongelimiteerd van het lekkere eten.

Zwembad met uitzicht op de bergen

Ervaar tradities en proef lokale gerechten

In de nazomer staan de Alpen in het teken van lekker eten. Ga je in september naar de Alpen, dan ervaar je het authentieke leven in de bergen. Tijdens de jaarlijkse Almabtrieb worden de koeien vanuit de bergen weer naar de stallen gebracht. In veel plaatsen wordt dit groots gevierd, en worden de koeien uitgedost met bloemen en slingers. Daarnaast begint in de nazomer de oogsttijd. Er zijn allerlei evenementen en festivals waar je heerlijke gerechten kunt proeven die gemaakt worden met verse, lokale ingrediënten. Ook het wijnseizoen gaat weer van start, dus kunnen liefhebbers van wijn hun hart ophalen. In Zuid-Tirol kun je bijvoorbeeld deelnemen aan het traditionele törggelen. Deze traditie komt voort uit het proeven van de nieuwe wijn. Tegenwoordig is het vooral een combinatie van wandelen en genieten van lekker eten en wijn in een Buschenschank, een authentiek boerencafé waar de eigen wijn wordt geschonken.

In september naar de Alpen?

Wil je genieten van rust, natuur, wellness en lekker eten? Dan is september een ideale periode om de Alpen te bezoeken. Ben je benieuwd naar ons aanbod? Bel ons gerust op 010 – 767 0097 of stuur een e-mail naar info@alpenreizen.nl.

AlpenReizen nieuwsbrief