Saasdal

Het Saasdal: een zonnig Zwitsers dal omgeven door indrukwekkende bergtoppen

Deel dit artikel op social media!

In het Saasdal in Wallis liggen de hoogste bergen van Zwitserland. Dankzij de zuidelijke ligging van het dal schijnt de zon hier meer dan 300 dagen per jaar. Normaal gesproken geniet je hier dus zowel in de winter als in de zomer van de zonnestralen. Het dal wordt omgeven door imposante bergen. 18 bergtoppen liggen hoger dan 4.000 meter. Het betoverende Saasdal is niet voor niets een zeer geliefde vakantiebestemming voor de wintersport en zomervakantie. Het Saasdal heeft het landelijke Zwitserse keurmerk “Gezinnen welkom” en is daarmee een ideale bestemming voor jong en oud!

Wintersport in het Saasdal

Voor een wintersportvakantie ben je in het Saasdal helemaal aan het juiste adres. Skiërs, snowboarders, langlaufers én (sneeuwschoen)wandelaars kunnen hier hun hart ophalen. Het Saasdal beschikt over hoge bergtoppen die tot laat in de lente sneeuwzeker zijn. Daarnaast geniet je hier van zo’n 145 kilometer aan geprepareerde pistes tot een hoogte van wel 3.600 meter. Op wintersport in het Saasdal is een uitdaging voor iedereen, van jong tot oud, van beginners tot gevorderden. Ontdek daarnaast de winter rodelbanen en winterse klimparadijzen. Een wintersportvakantie in het Saasdal kent geen verveling!

Het besneeuwde Saas-Fee

Het besneeuwde Saas-Fee

Zomervakantie in het Saasdal

Het Saasdal is een perfecte vakantiebestemming voor een actieve gezinsvakantie. In de omgeving van het Saasdal vind je zo’n 350 kilometer aan wandelpaden, themapaden en nordic walking tracks. Verken de omgeving en geniet onderweg van de prachtige panoramische uitzichten op de besneeuwde bergtoppen. Daarnaast is speciaal voor kinderen de ontmoeting met tamme bergmarmotten een echte aanrader. Deze diertjes vind je bij het bergstation Spielboden. Daarnaast is de Gorge Alpin tussen Saas-Fee en Saas-Grund het bezoeken waard voor avonturiers. Laat een berggids je rondleiden langs de steile rotswanden van deze beekkloof. Ook mountainbikers worden hier niet vergeten. Met zo’n 70 kilometer aan routes is er genoeg te beleven. In de zomer is er in het Saasdal een hoop te beleven voor iedereen.

Wandelen tijdens de zomervakantie

Wandelen tijdens de zomervakantie

Saas-Fee

Saas-Fee is het bekendste dorp uit het Saasdal en wordt ook wel de ‘Parel van de Alpen’ genoemd. Deze autovrije plaats ligt op een hoogte van 1.800 meter. Dankzij de ligging is Saas-Fee een perfecte uitvalsbasis voor wandelingen door het hooggebergte. Daarnaast wordt Saas-Fee omgeven door maar liefst 13 vierduizenders. Bezoek boven het dorp ook het ijspaviljoen van de Fee-gletsjer. Neem eerst de Alpin Express en vervolgens de Metro Alpin; ’s werelds hoogste ondergrondse metro.

Saas-Fee

Saas-Fee

Saas-Grund

Het dorp Saas-Grund is het vertrekpunt van vele mooie wandelroutes. Wandel de wellness- en funweg op Kreuzboden en prikkel je zintuigen. Ontdek ook de unieke alpine flora en fauna met de Alpenbloemen-wandelweg. Bewonder hier de meer dan 240 soorten planten. Vergeet daarnaast ook niet te genieten van het uitzicht over het Saasdal en de toppen van de vierduizenders. Klim en klauter in het klimparcours Jägihorn en leef je met het hele gezin uit in Hoshi-Land.

Kreuzboden

Kreuzboden

Saas-Balen

Saas-Balen staat bekend als een ‘Parel van rust’. De bekendste bezienswaardigheid van Saas-Balen is de laat-barokke ronde kerk ‘Mariä Himmelfahrt’. Daarnaast is de Fellbach waterval een echte aandachttrekker in dit rustige dorp. Deze waterval stort langs de rotsen naar beneden. De natuur van Saas-Balen is één groot decor waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Voor rust en indrukwekkende natuur is Saas-Balen een perfecte vakantiebestemming.

De laat-barokke ronde kerk ‘Mariä Himmelfahrt’

De laat-barokke ronde kerk ‘Mariä Himmelfahrt’

Saas-Almagell

Saas-Almagell is het meest zuidelijke dorp van het mooie, zonnige Saasdal. Ontdek in dit dorp het echte authentieke karakter. Bekijk bijvoorbeeld de boerenschuren. Saas-Almagell ademt rust en haast lijkt hier niet te bestaan. Maak ook kennis met de hartelijke mensen in dit dorp. Een belangrijke attractie is de natuurlijke stuwdam Mattmark. Ook vanuit Saas-Almagell geniet je van uitzichten en de natuur van Zwitserland.

Genieten van de adembenemende Zwitserse natuur

Genieten van de adembenemende Zwitserse natuur

AlpenReizen nieuwsbrief