In de zomer naar Oostenrijk met de kids: een ontdekking!

Deel dit artikel op social media!

In juli van dit jaar heb ik samen met mijn kinderen (10 en 12) voor het eerst een kleine week zomervakantie gehouden in Oostenrijk. Ondanks dat ik altijd al een keertje in de zomer naar Oostenrijk wilde gaan, was het er tot nu toe nog niet van gekomen. Gelukkig vroeg een vriendin ons deze zomer met haar en haar kinderen mee te gaan. Zij komen al jaren in Oostenrijk. En wij vanaf nu waarschijnlijk ook, want we vonden Oostenrijk met de kids een ontdekking!

We verbleven in een heerlijk hotel in het Wilder Kaiser gebied. Op de eerste dag hebben we vanuit het dorpje Scheffau de Brandstadl lift naar boven genomen om vervolgens naar beneden te gaan wandelen. Voordat we aan de wandeling begonnen hebben we boven op de berg heerlijk geluncht en hebben de kinderen geruime tijd doorgebracht in avonturenpark Kaiser Welt, een grote speeltuin met daarnaast een klim- en klauterparcours tussen de bomen. De wandeling naar beneden was prachtig. Je loopt afwisselend door het bos, door het weiland en langs (door) beekjes. Natuurlijk kom je onderweg koeien en schapen tegen. Kortom, enorm afwisselend en met prachtige uitzichten.

Reiservaring-beekje-kinderen-bossen-wandelen

De Vorderkaserklamm

Met nog lichte spierpijn van de wandeling van maandag hebben we op de dinsdag een bezoek gebracht aan de Vorderkaserklamm. Een klamm is een kloof (door water uitgesleten). De Vorderkaserklamm is toegankelijk voor wandelaars door de eindeloze trappen en paden, die zijn aangelegd. Een hele bijzondere gewaarwording om doorheen te lopen terwijl het water woest onder je door stroomt. Op de terugweg hebben we de tijd genomen om heerlijk bij de Badensee te relaxen en te spelen. Je kunt aan de oever van het meer met gemak een dag doorbrengen, vanwege de voldoende voorzieningen om te picknicken en barbecueën.

Ontelbare activiteiten in Hexenwasser

Reiservaring-kinderen-modder-HexenwasserOp woensdag hebben we een bezoek gebracht aan Hexenwasser in Söll. De kinderen van mijn vriendin zijn hier inmiddels zo’n 5 keer geweest, maar vinden dit nog steeds één van de hoogtepunten van hun bezoek aan Oostenrijk. En niet onterecht denk ik. Hexenwasser is wederom een hele dag beleven! Hexenwasser telt ontelbare activiteiten met water, modder, hout en stenen. Zo is er een blote voetenpad en kun je er dammen bouwen. En voor de ouders, die even niet mee willen doen, zijn er hier hoog in de bergen een aantal heerlijke terrassen!

De bergen bij Ellmau

Ook Ellmau heeft zijn eigen avonturenpark bovenop de berg: Ellmi’s Zauberwelt. Helaas was dit ten tijde van ons bezoek moeilijk te bereiken omdat er een nieuwe lift gebouwd werd. Als alternatieve dagbesteding hebben we daarom maar een wandeling gemaakt door de bergen bij Ellmau. Deze wandeling leidde ons onder andere langs een berghutje a la Heidi waar we heerlijke huisgemaakte vlierbeslimonade hebben gedronken. ’s Middags hebben we nog een bezoek gebracht aan de Hintersteinersee, een prachtig bergmeer. Hier hebben we gezwommen en even lekker gerelaxed.

Reiservaring-brug-wandelen

Dagje Kitzbühel

Vrijdag was alweer onze laatste volle dag in dit mooie gebied. ’s Ochtends hebben we gewinkeld in Kitzbühel. Daar kom je wel van je geld af… ’s Middags hebben we een bezoek gebracht aan het zwemmeer in Going. Een echte aanrader! Het is een groot natuurlijk zwemmeer, maar er zijn wel allerlei voorzieningen aanwezig. Zo zijn er een aantal glijbanen, een vlot en een speeltuin. Je kunt er parasols en stoelen huren en natuurlijk wat te drinken en te eten kopen. Een prima en ontspannen besluit van onze (te korte) gezinsvakantie in Oostenrijk.

Er is nog zo veel meer te doen, dus we komen zeker terug!

AlpenReizen nieuwsbrief