Vorarlberg

Vorarlberg: veelzijdige regio voor natuur-, cultuur- en sportliefhebbers

Deel dit artikel op social media!

De kleinste en meest westelijke regio van de Oostenrijkse Alpen is Vorarlberg. Vorarlberg grenst direct aan Duitsland, Liechtenstein, Zwitserland en Italië. Ontdek hier tussen het Bodenmeer en de Arlberg de veelzijdige natuur- en cultuurlandschappen van Oostenrijk. De hoofdstad van deze regio is Bregenz, echter is dit niet de grootste stad, dit is namelijk Dornbirn. Andere gezellige plaatsen in Vorarlberg zijn Brand, Bürserberg, Gaschurn en Sankt Gallenkirch. Deze relatief minder toeristische regio van Oostenrijk is ideaal voor natuurliefhebbers en rustzoekers. Ontdek de mogelijkheden voor jouw wintersportvakantie én zomervakantie met het hele gezin in Vorarlberg!

Wintersport in Vorarlberg

Vorarlberg is een uitstekende regio voor een wintersportvakantie. Arlberg en Montafon zijn bekende wintersportgebieden die vele mogelijkheden bieden voor jong en oud. Denk bijvoorbeeld aan het skigebied Silvretta Montafon met maar liefst 140 kilometer aan pistes, geschikt voor zowel gezinnen met (jonge) kinderen als ervaren wintersporters. Skiën, snowboarden, wandelen én rodelen: het kan in Vorarlberg allemaal. Geniet in dit vrij sneeuwzekere gebied van de mooie witte Alpenwereld. Wil je eens wat anders? Denk dan ook eens aan schaatsen, ga nachtrodelen of laat je op een slee voortrekken door husky’s!

Winter in Vorarlberg

Winter in Vorarlberg

Zomervakantie in Vorarlberg

Ook in de zomervakantie is er van alles te beleven voor jong en oud. Vorarlberg beschikt over meer dan 5.500 kilometer aan wandelpaden en mountainbikeroutes door de adembenemende natuur. Daarnaast is deze regio perfect voor liefhebbers van watersport en golf. Voor waterliefhebbers is de Bodensee een perfecte locatie. Neem een verkoelende duik in het water of ga surfen of zeilen op het meer. Daarnaast kun je hier ook duiken, ontdek de onderwaterwereld van de Bodensee. Als echte golfliefhebber ben je hier ook helemaal op je plek! Geniet bijvoorbeeld van de combinatie van golfen en wellness in St. Gallenkirch. Ben je in juli of augustus in Vorarlberg? Bezoek dan zeker ook het beroemde Bregenz zomerfestival!

Golfen in de Oostenrijkse natuur

Golfen in de Oostenrijkse natuur

Brand & Bürserberg

De naast elkaar gelegen romantische bergdorpjes Brand en Bürserberg zijn een perfecte uitvalsbasis voor een actieve gezinsvakantie in Vorarlberg. Geniet hier van zowel actieve als ontspannende activiteiten voor jong en oud. Neem vanuit hier de kabelbaan naar het stuwmeer de Lünersee. Dit natuurlijke stuwmeer ligt op 1.970 meter hoog en leent zich perfect voor een rondwandeling, een verkoelende duik of een ontspannen picknick. Gezinnen kunnen daarnaast op avontuur in het klimpark in Brand. Of ontdek de leuke themawandelingen met de kinderen.

Stuwmeer de Lünersee

Stuwmeer de Lünersee

Gaschurn & Sankt Gallenkirch

Gaschurn en Sankt Gallenkirch liggen in het ruige landschap van de Montafonvallei. Echter zijn deze dorpjes juist authentiek en schilderachtig. Bewonder de huizen die nog over de typische Montafoonse stijl beschikken. Bezoek daarnaast in Sankt Gallenkirch de parochiekerk uit het jaar 1307. Vanuit het hoger gelegen dorp Gaschurn bezoek je gemakkelijk de spectaculaire Silvretta-Hochalpenstrasse. Op deze weg geniet je van indrukwekkende uitzichten. Als bierliefhebber moet je zeker een kijkje nemen bij Muntanella Stöbli. Geniet hier van het zelfgebrouwen bier Marmot en bewonder de collectie van meer dan 11.000 verschillende bieren!

Sankt Gallenkirch

Sankt Gallenkirch

AlpenReizen nieuwsbrief