Twee wandelaars bij een bergmeertje

Nieuw in ons aanbod: de Alpe Adria Trail Huttentocht

Deel dit artikel op social media!

De Alpe Adria Trail is een langeafstandswandeling van 43 etappes door Oostenrijk, Italië en Slovenië. Het begin- en eindpunt van de etappes bevindt zich vaak in een dorp in het dal. Er wordt meestal dan ook overnacht in hotels en pensions in deze dorpen. Wil je de bergen eens op een andere manier beleven door midden in de natuur te overnachten? Dat kan! Vanaf deze zomer heeft AlpenReizen namelijk iets nieuws te bieden: de Alpe Adria Trail Huttentocht.

Een unieke belevenis in de Oostenrijkse bergen

Het lopen van de Alpe Adria Trail route is door de afwisselende etappes al een belevenis op zich. Kies je voor de Alpe Adria Trail Huttentocht, dan geniet je niet alleen van de indrukwekkende natuur maar ook van het authentieke leven in de berghutten. Ga tijdens het wandelen van deze tocht even helemaal back to basic en ervaar de gezelligheid van het samenzijn met andere bergwandelaars. De Alpe Adria Trail Huttentocht neemt je mee over vijf etappes van de Alpe Adria Trail, namelijk etappe 12 tot en met etappe 16. De etappes zijn gemiddeld 20 kilometer lang, en je overbrugt per etappe zo’n 1000 hoogtemeters. Tijdens de tocht, die bestaat uit vijf wandeldagen, verblijf je minimaal drie nachten in een berghut. De andere nachten verblijf je in een comfortabel hotel of pension in het dal.

Twee wandelaars bij een poort op de berg

Wandelen in de buurt van Seeboden

Van helderblauwe meren naar indrukwekkende bergtoppen

De Alpe Adria Trail Huttentocht laat je kennis maken met de diversiteit van de Oostenrijkse natuur. Je gaat van start in het plaatsje Seeboden aan de Milstättersee. Neem nog even een verfrissende duik in het meer, want de volgende dag begin je aan je tocht door de bergen. De tocht neemt je mee richting de toppen van het Biosfeerpark Nockberge. Dit beschermde natuurgebied staat bekend om haar bergen met afgeronde toppen, de grote diversiteit aan planten en dieren en de verschillende soorten gesteente die je hier vindt.

Een volledig verzorgde huttentocht

Geniet optimaal van de Alpe Adria Trail Huttentocht en laat ons het bagagevervoer voor je regelen. Tijdens het wandelen hoef je dan alleen maar een kleine dagrugzak mee te nemen, en je spullen staan ’s avonds in de volgende accommodatie voor je klaar. Daarnaast is het ontbijt standaard inbegrepen in het arrangement. Kies je voor halfpension, dan staat er ook ’s avonds een lekker bordje eten voor je klaar. Ook tijdens het lopen hoef je je nergens zorgen om te maken, de organisatie achter de Alpe Adria Trail heeft namelijk een telefonische hotline waar je tijdens de tocht terecht kunt met je vragen.

Hut in de bergen

Eén van de hutten die je onderweg tegenkomt

Heb je zin gekregen om de Alpe Adria Trail Huttentocht te lopen?

Wil je deze zomer een deel van de Alpe Adria Trail gaan ontdekken? Wij helpen je graag bij het samenstellen van jouw ideale huttentocht! Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op, bel naar 010 – 767 0097 of stuur een mail naar info@alpenreizen.nl.

AlpenReizen nieuwsbrief