Nieuwe actieve vakanties in ons assortiment voor 2019!

Deel dit artikel op social media!

AlpenReizen is het assortiment flink aan het uitbreiden met ontzettend leuke vakantiemogelijkheden. Voor 2019 zijn er al veel nieuwe vakanties en activiteiten toegevoegd aan het assortiment met oneindige keuzemogelijkheden. En daar blijft het niet bij! Van nieuwe huttentochten tot fietsvakanties en avontuurlijke vakanties voor het hele gezin. In deze blog vertellen we je graag meer over actieve vakanties in de Alpen en lichten we alvast een tipje van de sluier van wat je van ons kunt verwachten. Lees snel verder!

Huttentochten

Een wandeling in de Alpen, denk je dan ook aan huttentochten? Overdag geniet je van de ongerepte natuur en kom je op de mooiste plekken. Aan het einde van de dag kom je moe maar zeer voldaan aan bij een berghut waar je zult overnachten. Ook andere wandelaars en klimmers druppelen in de loop van de namiddag binnen. Tijdens het eten hangt er een gemoedelijke sfeer in de hut en komen de mooie verhalen los. Kies voor een huttentocht in Val di Sole of Stelvio in de Italiaanse Alpen. Liever een huttentocht in de Oostenrijkse Alpen? Dan is de Stubaier Höhenweg Trek een aanrader. Ben jij een ervaren wandelaar? Dan is de GlocknerRunde een leuke uitdaging! Wil je wel een echt naar een top van een berg klimmen. Ga dan voor de 2-daagse Trekking Mt. Triglav en klim naar de top van de hoogste berg van Slovenië!

Huttentocht Val di Sole met het gezin
Huttentocht Val di Sole met het gezin

Meerdaagse wandeltochten

Naast huttentochten zijn er ook meerdaagse wandeltochten. Tijdens een meerdaagse wandeltocht loop je in etappes een zogenoemde ‘langeafstandswandeling’. Je loopt vaak van plaats naar plaats en wordt onderweg wordt getrakteerd op de mooiste natuurfenomenen en bezienswaardigheden. Tegen de avond kom je aan op de volgende bestemming: veelal in een dorpje, maar soms ook op een bergkam met een prachtig uitzicht op de omliggende bergen. De mooiste en bovenal meest veelzijdige meerdaagse wandeling in de Alpen is zonder meer de Alpe Adria Trail.  Een langeafstandswandeling, waarbij je in 43 etappes van de Grossglockner in Oostenrijk via Slovenië tot aan de Adriatische zee in Italië loopt. Je kunt deze trail in z’n geheel lopen, maar ook in delen. Bijvoorbeeld de 3 Nations Trail, waarbij je in 7 dagen door 3 landen loopt. Maar je kunt natuurlijk ook  je eigen route laten samenstellen! Ontdek de mogelijkheden van de Alpe Adria Trail.

Alpe Adria Trail
Alpe Adria Trail

Avontuurlijke vakanties

Wil je niet alleen maar luieren tijdens je vakantie en iets beleven met elkaar? Dan is een avontuurlijke vakantie in de Alpen bij uitstek wat voor jou! Lekker de hele dag buiten en iedere dag weer iets anders beleven. Niet voor niets heten deze vakanties ‘Outdoor Active’. Kies voor de Outdoor Active Beieren, Val di Sole, Karinthië, Zillertal of Bovec, die we speciaal voor gezinnen hebben ontwikkeld. Tijdens deze 8-daagse vakanties boek je een verblijf inclusief verschillende activiteiten, individueel of begeleid.  Denk bijvoorbeeld aan raften, via ferrata, canyoning, een mountainbiketour, inline-skating en nog veel meer! Eén ding is zeker: je zult je geen moment vervelen!

Ga de uitdaging aan op het water!
Ga de uitdaging aan op het water!

Fietsvakanties in de Alpen

Ben jij een liefhebber van fietsen en ontdek je graag elke dag een nieuw stukje natuur en omgeving? Dan is een fietsvakantie echt iets voor jou! De Bodensee-Radweg is één van de meest geliefde fietstochten van Europa. De 270 kilometer lange fietsroute leid je in 7 dagen door Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Ben je een waterliefhebber? Kijk dan een naar 10 Oostenrijkse Meren. Deze fietsvakantie is de perfecte combinatie van avontuur, activiteit, ontspanning én genieten. Stap op de fiets en kom langs prachtige meren in de Oostenrijkse Alpen. Maak een stop voor een verkoelende duik in een van de meren en kom helemaal tot rust.

De Bodensee-Radweg
De Bodensee-Radweg

Golfvakanties

Je zou er wellicht niet meteen aan denken, maar niets is minder waar! Ook om te golfen zijn de Alpen een ideale vakantiebestemming. Wat dacht je van een golfsafari in Salzburg of Tirol? Kies uit een verblijf in een goed 4-sterrenhotel: Hotel Försterhof in Sankt Wolfgang of Hotel Schweizerhof in Kitzbühel. Bepaal daarnaast hoeveel greenfees je bij je verblijf inbegrepen wilt hebben (3, 4 of 5 greenfees per persoon). En het mooie is dat je met dit golfpakket keuze hebt uit meer dan 30 golfbanen in Salzburg en Tirol. Bepaal op basis van jouw voorkeuren waar je graag je handicap wilt verbeteren en ga op golfvakantie in de bergen!

Golfvakantie in de Alpen
Golfvakantie in de Alpen

Paardrijvakanties in de natuur

Geniet vanaf een de rug van een paard van de bijzonder mooie natuur en panoramische uitzichten in de bergen. Een paardrijvakantie in de Alpen is een unieke rijbeleving. Ben je beginnende ruiter? Neem dan een of enkele lessen voordat je zelfstandig de natuur in gaat. Als ervaren ruiter kun je zelf de ongerepte natuur te paard ontdekken. Ga zelfstandig op pad of maak tochten onder begeleiding van een gids. Het Tiroolse landschap wacht om door jou met je viervoeter ontdekt te worden!

Ontdek de natuur ook te paard!
Ontdek de natuur ook te paard!

Langlaufvakanties in de winter

Niet alleen in de zomer kun je genieten van een bijzondere vakantie in de bergen. En nee, dan hebben we het deze keer niet over skiën en snowboarden! Wat dacht je van een langlauftrektocht door Slovenië? Op de langlauflatten beweeg je je vele kilometers voort door de verse sneeuw en ontdek zo iedere dag weer een nieuw gebied. De ene nog mooier en indrukwekkender dan de andere! Tijdens het langlaufen geniet je van de adembenemende, witte omgeving en prachtige uitzichten. Onderschat deze sport echter niet. Het is verstandig om met een gezonde basisconditie aan een langlaufvakantie te beginnen.

Ga op langlaufvakantie in de winter!
Ga op langlaufvakantie in de winter!

Gletsjertrekkings in de zomer

Weet jij al precies wat een gletsjer is of ken je het misschien alleen van de verhalen? Ga dan op gletsjertrekking in de Alpen. Vaak ben je daarvoor twee of drie dagen onderweg, maar tijdens de Pasterze Gletsjertrekking in Oostenrijk kun je in één dag het magische fenomeen ‘gletsjer’ van dichtbij zien en ervaren. Tijdens de trekking leer je meer over deze gigantische massa ijs. Een unieke en bovendien ook nog eens interessante en leerzame ervaring!

Kom alles te weten over gletsjers tijdens een gletsjertrekking
Kom alles te weten over gletsjers tijdens een gletsjertrekking

Outdoor activiteiten

Speciaal voor wie op doorreis is naar Kroatië of Italië en/of te weinig tijd heeft voor een Outdoor Active vakantie, bieden we ook losse outdoor activiteiten. Outdoor activiteiten zijn de activiteiten die los geboekt kunnen worden en 1 dag of een dagdeel in beslag nemen. Met name de Julische Alpen in Slovenië zijn perfect voor deze activiteiten. Ga bijvoorbeeld kajakken of raften op een wildwater rivier. Ook canyoning en rotsklimmen in de Soča-Vallei zijn een echte aanrader! Of wat dacht je van zip-lining of hydrospeed op de Soča rivier? Is dit nog niet genoeg uitdaging voor jou? Ga dan voor tandem-paragliding in de Julische Alpen of in het Oostenrijkse Zillertal. Geniet van indrukwekkende vergezichten terwijl je op grote hoogte zweeft.

Geweldige uitzichten tijdens paragliding
Geweldige uitzichten tijdens paragliding

Hoe ga jij je actieve vakantie beleven in de Alpen?

Ben jij net zo enthousiast als wij over deze geweldige activiteiten? Wij zijn benieuwd wat jouw favoriete activiteiten zijn in de Alpen! Mocht je vragen of suggesties hebben over de activiteiten of graag activiteiten willen combineren tijdens je vakantie, neem dan contact op met AlpenReizen. Onze reisadviseurs staan voor je klaar en zorgen dat jij kunt gaan genieten van een onvergetelijke vakantie in de Alpen!

AlpenReizen nieuwsbrief