Bergwandeling Alpe Adria Trail

De mooiste wandelingen in het Ötztal

Deel dit artikel op social media!

Het Ötztal in Oostenrijk is een waar paradijs voor wandelaars. Geniet van de typisch Oostenrijkse sfeer in het dal, of daag jezelf uit met een beklimming van een 3000 meter hoge bergtop. In dit dal liggen meerdere dorpen die een perfecte uitvalsbasis zijn voor een wandelvakantie. Aan het begin van het dal ligt het gemoedelijke dorpje Oetz, en aan het einde van het dal de hoger gelegen dorpen Sölden en Obergurgl. Wij hebben een lijstje gemaakt met een aantal van de mooiste wandelingen in het Ötztal. Vergeet niet om aan het begin van je vakantie een stempelkaart te halen bij de plaatselijke toeristen informatie. Tijdens je wandelingen kun je op verschillende plekken stempels verzamelen. Aan het einde van je vakantie ontvang je op vertoon van de stempelkaart een mooie broche die je op je rugtas kunt spelden.

Kühtai: wandelen langs de Plenderlesseen

Kühtai ligt op 2000 meter en is hierdoor een prima uitvalsbasis voor wandelingen in de bergen. Ook vanuit Innsbruck is dit dorp goed te bereiken. Begin je vakantie rustig met een rondwandeling van 6 kilometer langs drie helderblauwe bergmeertjes. Doordat er weinig hoogteverschil overbrugd hoeft te worden is deze wandeling ook geschikt voor beginnende bergwandelaars. Maak deze wandeling in juni of juli, dan worden de bergen roze gekleurd door de bloeiende alpenroos. Misschien kom je zelfs nog wel een van de schapen tegen die hier grazen!

Groepje schapen in de bergen

De kans is groot dat je tijdens je wandeling in het Ötztal schapen tegenkomt

Umhausen: via de Stuibenfall naar de Umhauser Höhenweg

De Stuibenfall is de hoogste waterval van Tirol en zeker een bezoekje waard. In ongeveer een half uur loop je vanaf de parkeerplaats naar deze indrukwekkende waterval. Vervolgens loop je over stalen trappen langs de bijna 160 meter hoge waterval omhoog. Ondertussen spettert het verfrissende water in je gezicht. Zin in avontuur? Neem dan een klettersteigset mee en klauter via de klettersteig naar de top van de waterval. Eenmaal boven vervolg je je weg via de Umhauser Höhenweg terug richting het dorp.

Gries: familievriendelijke wandeling naar de Winnebachseehütte

Over een slingerende weg rijd je naar het dorpje Gries. Vanaf hier is het ongeveer 2 uur wandelen naar de Winnebachseehütte. Omdat het pad nergens echt moeilijk is, is dit een van de mooiste wandelingen in het Ötztal voor gezinnen met kinderen. Laat je onderweg verrassen door het steeds veranderende landschap. Waar je begint in het bos, wordt het landschap richting de hut steeds rotsachtiger. Eenmaal bij de hut aangekomen kun je genieten van een authentieke lunch. Loop na de lunch niet gelijk terug naar beneden, maar neem de tijd voor een wandeling naar de top van de Ernst-Riml-Spitz. Vooral kinderen zullen deze korte tocht naar het kruis op de top geweldig vinden!

Dal in de bergen met wolken

Het dorp Obergurgl is prachtig gelegen tussen de bergen

Obergurgl: via de Hohe Mut naar het Rotmoostal

Vanuit Obergurgl sta je met de lift in een mum van tijd bovenop de Hohe Mut. Vanaf hier wandel je over de rug van deze berg en vervolgens langzaam naar beneden het prachtige Rotmoostal in. Hier heb je een indrukwekkend uitzicht op de Rotmoos gletsjer. Zelfs in de zomer kun je hier nog sneeuwvelden tegenkomen. Neem dus wandelstokken mee! Maak voordat je weer terugkeert naar Obergurgl een stop bij de Schönwieshütte voor een heerlijk stuk apfelstrudel. Wil je de wandeling wat uitdagender maken? Loop dan vanaf Obergurgl via het Gaisbergtal naar de Hohe Mut, in plaats van de lift te nemen.

Vent: overnachten in de Similaunhütte

De Similaunhütte ligt op ruim 3000 meter hoogte en officieel al op Italiaanse bodem. Vanuit Vent wandel je in zo’n 5 uur naar deze hut. De wandeling is door de lengte vrij zwaar. Het is dus een aanrader om de nacht in de hut door te brengen. Maak vanuit de Similaunhütte een wandeltocht naar de vindplaats van ijsman Ötzi, of naar de top van de Similaun. Wil je een kortere wandeling maken? Loop dan niet helemaal tot de Similaunhütte, maar keer om bij de Martin-Büsch-Hütte. Maar geniet eerst nog even van een heerlijk bord kaiserschmarrn.

Deze zomer een van deze wandelingen in het Ötztal maken?

AlpenReizen heeft verschillende accommodaties in het Ötztal. Daarnaast kunnen wij je helpen bij het samenstellen van een vakantie op maat. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Bel ons gerust op 010 – 767 0097 of stuur een mailtje naar info@alpenreizen.nl.

AlpenReizen nieuwsbrief