Hochalpenstrasse

De 3 mooiste Hochalpenstraßen van Oostenrijk

Deel dit artikel op social media!

Het woord Hochalpenstraßen lijkt een echte tongbreker. Letterlijk betekent het in het Nederlands ‘hoogalpenstraten’. Het betreft hier panoramische wegen met zeer indrukwekkende uitzichten. Deze Hochalpenstraßen zijn alleen in het zomerseizoen open, omdat er in de winter een dik pak sneeuw ligt. Kenmerkend is dat deze routes veel zogenoemde ‘haarspeldbochten’ hebben. De wegen lopen als een soort zigzag door de bergen. Wij hebben voor jou de drie mooiste Hochalpenstraßen in de Oostenrijkse Alpen uitgezocht!

1. De Großglockner Hochalpenstraße

Veruit de bekendste en zonder meer één van de mooiste bergwegen ter wereld! Je rijdt door een overweldigende natuur en kunt direct genieten van prachtige uitzichten op de hoogste berg in Oostenrijk: de Großglockner (3.798 m). Daarnaast fungeert deze panoramaweg tussen Bruck en Heiligenblut als verbindingsweg tussen Karinthië en Salzburgburgerland. Deze weg is 48 kilometer lang en heeft in totaal 36 bochten. De route is begaanbaar voor automobilisten, motorrijders en fietsers. Stops met uitkijkpunten én speelplaatsen voor de kinderen zijn er op verschillende plekken langs de route. Daarnaast vind je op de Kaiser-Franz-Josefs-Höhe een informatiecentrum om meer te weten te komen over de Großglockner en de Pasterze (de grootste gletsjer van Oostenrijk). De Großglockner Hochalpenstraße is jaarlijks geopend van begin mei tot eind oktober.

De Großglockner Hochalpenstraße

De Großglockner Hochalpenstraße

2. Silvretta Hochalpenstraße

De Silvretta Hochalpenstraße gaat van Montafon (Vorarlberg) via Bielerhöhe (2.032 m) naar het Paznauntal (Tirol). Maak in Bielerhöhe gebruik van de gelegenheid om tot rust te komen. Daarnaast geniet je hier van het spectaculaire uitzicht. Heb je onderweg trek gekregen? In Bielerhöhe zijn er verschillende restaurantjes. Ook is de wandeling naar de Silvretta-Strausee een echte aanrader. Deze wandeling van 2,5 kilometer om het stuwmeer is leuk voor jong en oud! In totaal is de route 22,3 kilometer lang. Daarnaast kom je onderweg 34 bochten tegen. Ook deze hochalpenstraße is jaarlijks geopend van begin mei tot eind oktober.

Silvretta Hochalpenstraße

Silvretta Hochalpenstraße

3. Timmelsjoch Hochalpenstraße

De Timmelsjoch Hochalpenstraße leidt naar Oostenrijks hoogstgelegen grensovergang. Maak hier de oversteek van Oostenrijk naar Italië met deze 60 kilometer lange weg. Daarnaast staat deze route bekend om de uitstraling van rust. Geniet ook tijdens het rijden van de panorama’s en helderblauwe beekjes. Bewonder daarnaast het landschap bij de verschillende stopplaatsen. Ontvang eveneens informatie over de natuur, geschiedenis en cultuur van de regio. Bezoek ook zeker het ‘Pass Museum’ met uitzicht over de zuidkant van Tirol. Kom hier meer te weten over de pioniers van de weg en hun bijzondere prestaties. Kortom een weg om veel te leren! Het hoogste punt op deze route is op 2.509 meter. Er zijn daarnaast 60 bochten. Jaarlijks is deze weg geopend van begin juni tot eind oktober.

Timmelsjoch Hochalpenstraße

Timmelsjoch Hochalpenstraße

Lijkt het jou leuk om in de Alpen over een Hochalpenstraße te rijden?

AlpenReizen heeft een breed aanbod aan accommodaties in de omgeving van deze bijzondere wegen! Neem vrijblijvend contact op door te mailen naar info@alpenreizen.nl of bel 010-7670097.

AlpenReizen nieuwsbrief