Ljubljana: deze 5 bezienswaardigheden mag je niet missen!

Ljubljana: deze 5 bezienswaardigheden mag je niet missen!

Midden in Centraal Slovenië ligt Ljubljana. Deze oude hoofdstad ligt vol met culturele bezienswaardigheden. Slovenië is nog een relatief onbekende bestemming, maar steeds meer mensen ontdekken de vele mogelijkheden. Bezoek in Ljubljana de vele mooie pleinen en oude monumenten. Wist je dat deze hoofdstad ook wel ‘klein Praag’ wordt genoemd? Het centrum is grotendeels autovrij, waardoor je ontspannen door de charmante straatjes kunt dwalen. Geniet daarnaast heerlijk van de zon op een van de gezellige terrasjes aan de rivier Ljubljanica. Ontdek wat je tijdens jouw zonvakantie of stedentrip in de Julische Alpen zeker niet mag missen van Ljubljana!

1. Ljubljanski Grad

Ljubjanski Grad is een indrukwekkend kasteel te midden van de Sloveense hoofdstad. Dit kasteel wordt gezien als het belangrijkste bouwwerk van de stad, gelegen op een heuvel. Wandel naar het kasteel of laat de kabelbaan je naar boven brengen. De toren van het kasteel is een letterlijk hoogtepunt tijdens je bezoek. Geniet hier van het prachtige uitzicht over Ljubljana en de omgeving. Bezoek dit kasteel ook voor een avondje uit, er worden tentoonstellingen, exposities en concerten gehouden!

Ljubljanski Grad midden in de Sloveense hoofdstad
Ljubljanski Grad midden in de Sloveense hoofdstad

2. Tromostovje

Ook de Tromostovje, ofwel de Drievoudige brug, is het bezoeken waard! Deze bruggen verbinden het Prešerenplein met de oude stad. De middelste, stenen boogbrug is aangelegd in 1842 en is de grootste brug van Ljubljana. De twee bruggen aan de zijkant zijn in 1931 gebouwd. Oorspronkelijk is de middelste brug voor auto’s en zijn de twee andere bruggen voor voetgangers. De bruggen gaan over de rivier de Ljubljanica en liggen in een bocht van de rivier.

De Drievoudige brug, Tromostovje
De Drievoudige brug, Tromostovje

3. Tivoli Park

Wist je dat Ljubljana in 2016 is uitgeroepen tot Europa’s Groenste Hoofdstad? Het groene hart is het Tivoli park. Het Tivoli Park staat daarnaast vol met prachtige beeldhouwwerken en sculpturen. In het park leidt een brede laan je naar het Tivolski Grad: het Tivoli kasteel. Dit was vroeger het zomerverblijf van de bisschop van Ljubljana, maar in de 19e eeuw is het eigendom geworden van de Oostenrijkse veldmaarschalk Radetzky. Het kasteel is tegenwoordig het centrum voor grafische kunsten. Kom daarnaast in deze groene oase helemaal tot rust. Ook is het park een zeer geliefde plek voor families en hardlopers.

Tivoli Park
Het Tivoli Park

4. De Franciscaner Annunciatiekerk in Ljubljana

De Frančiškanska cerkev of de Franciscaner Annunciatiekerk is één van de bekendste kerken van Ljubljana. Deze kerk heeft haar bekendheid te danken aan haar kleur en de ligging aan het Prešerenplein. Daarnaast is de kerk te herkennen aan de opvallende roze kleur. Het stadsleven van Ljubljana speelt zich veelal af rondom dit plein en deze kerk.

De Franciscaner Annunciatiekerk in Ljubljana
De Franciscaner Annunciatiekerk in Ljubljana

5. De centrale markt

In Ljubljana is er 7 dagen per week markt op de centrale markt. Je vindt hier van alles! Koop hier je fruit, groenten en kruiden of ontdek de echte Sloveense specialiteiten. De centrale markt is gebouwd tussen 1940 en 1944 en ontworpen door architect Jože Plečnik. Deze markt is niet alleen een populaire plek voor toeristen, ook voor de lokale bevolking is het een bekende ontmoetingsplek. Deze markt kun je vinden tussen de Tromostovje en de bekende Drakenbrug.

De centrale markt
De centrale markt

Wanneer ga jij Ljubljana bezoeken?

Ljubljana is een ontzettend uitnodigende vakantiebestemming met veel bezienswaardigheden. Wandel ontspannen door de stad en bewonder deze mooie Sloveense stad. Wil jij graag meer informatie of ben je benieuwd naar een leuke accommodatie? AlpenReizen helpt je graag verder! Bel naar 010 – 767 0097 of stuur een mail naar info@alpenreizen.nl.

Bekijk de bestemming

AlpenReizen is een online reisorganisatie, die je een zorgeloze en onvergetelijke tijd in de bergen laat beleven! Vanuit onze passie voor de bergen willen we iedereen inspireren met ons vernieuwende aanbod.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *