Juliana Trail

Welkom bij het ultieme blog over de Juliana Trail, waar adembenemende landschappen, cultureel erfgoed en onvergetelijke wandelervaringen op je wachten! Ga vanuit je stoel op reis naar de Julische Alpen en duik in de wonderen van deze iconische wandelroute. Hier vind je alle belangrijke informatie, tips en tricks over de trail. Van de ongerepte schoonheid van de natuur tot de gastvrijheid in de dorpjes, deze langeafstandsroute belooft een avontuur als geen ander. Ga jij met ons mee op avontuur? Lees hieronder alle blogs met routebeschrijvingen, foto’s en tips van onze reisadviseurs. Als officiële partner van de trail weten we waar we over praten. Daarom boek je jouw Juliana Trail vakantie gemakkelijk en snel op onze website. Ook op maat.

Juliana Trail Hike van Tilminska-Korita

Juliana hike: overtreft alle verwachtingen!

Als wandelliefhebber heb je ongetwijfeld gehoord van deze hike, een prachtige langeafstandswandeling door de Julische Alpen, mét een Italiaans uitstapje. Wil jij jouw wandelvakantie combineren met helderblauwe meren, verre uitzichten en gastvrije locals? Dan is dit de ideale wandelvakantie. In dit blog krijg je een eerste voorproefje van wat je kunt verwachten. Maar één ding verklap ik alvast: de Juliana Trail overtreft al jouw verwachtingen!

Lees verder
Juliana Trail route langs lake bohinj

De volledige Juliana Trail route

De Juliana Trail is een mooie wandeltocht door de Julische Alpen. De sprookjesachtige landschappen en verschillende culturen die je tegenkomt zijn slechts een aantal redenen om de Juliana Trail te lopen. De volledige 270 km is opgedeeld in 16 etappes, bestaande uit korte en lange wandeltochten. Gezamenlijk leiden die jou weer naar je beginpunt. De routes zijn geschikt voor zowel beginnende als gevorderde wandelaars. Er is dus genoeg keuze voor iedereen! In dit artikel lees je alles over de Juliana Trail route.

Lees verder
Linhartov Trg

De leukste dorpen langs de Juliana Trail

Wandelend door de Julische Alpen ontdek je al snel waarom Slovenië de verborgen schat van Europa wordt genoemd. Niet alleen de ongerepte natuur maar ook de pittoreske dorpjes en hun gastvrijheid maken het land zo geliefd. Het wandelen van de Juliana Trail is daarom de perfecte manier om de schoonheid en geschiedenis van Slovenië te ontdekken. Vergeet tijdens deze meerdaagse wandeltocht niet af en toe rust te pakken. Dit kan nergens beter dan in een van de leuke bergdorpen. Laat je inspireren door de rijke geschiedenis, historische architectuur en gezellige sfeer in deze Sloveense dorpjes. In dit artikel vind je de leukste dorpen langs de Juliana Trail. Begin maar vast met oefenen op de uitspraak van de dorpen… Lees verder

AlpenReizen nieuwsbrief