Juliana Trail : Zelenci

Juliana Trail: onvergetelijke wandelvakantie door Slovenië en Italië

Deel dit artikel op social media!

De Juliana Trail is een wandelroute door Slovenië en een deel van Italië, die uit 16 etappes bestaat. Het startpunt van de eerste etappe is in Kranjska Gora, maar je kunt de route vanaf ieder gewenst punt starten. Een geweldige belevenis in de prachtige ongerepte natuur van de Julische Alpen! Ga jij de uitdaging aan? Ontdek de mogelijkheden van de Juliana Trail. 

Waarom de Juliana Trail lopen? 

De Juliana Trail is een ware ontdekkingsreis door de mooiste natuurlandschappen in Slovenië en Italië. Geniet van de adembenemende uitzichten en maak kennis met de rijke cultuurhistorie. De eerste etappe van de wandelreis start in Kranjska Gora langs Mojstrana en Jesenice zuidwaarts naar Radovljica. Waarna de route vervolgt naar het westen via de meren Bled en Bohinj. Uiteindelijk wandel je naar de Soča vallei en langs de rivier weer terug naar het noorden. Je kunt besluiten om op ieder gewenst punt te starten. Van azuurblauw tot smaragdgroen: de meren en rivieren langs de route, zijn – zonder te overdrijven – adembenemend mooi. Ontdek bijzondere plekken en bergdorpjes en geniet van de oprechte Sloveense gastvrijheid. Bereid je voor op sprookjesachtige landschappen met bergen, meren, bossen en valleien, authentieke dorpjes en contact met de lokale bevolking. Kortom, het pure bergleven!

Rivieren Soča en Tolminka

Kortere varianten van de Juliana Trail

Wil jij graag wandelen door de ongerepte natuur, maar zijn de 16 etappes en 270 kilometer wandelen iets te veel van het goede? Kies dan voor een korte variant van de Juliana Trail! Ga bijvoorbeeld voor de Soča Valley Trail, de Bled en Bohinj Trail of stel met ons een Juliana Trail op maat samen!

Soča Valley Trail

De Soča Valley Trail is een 8-daagse wandelvakantie waarbij je 6 comfortabele etappes van de Juliana Trail wandelt. De Soča Valley is erg geliefd bij velen door de smaragdgroene, turquoise en helderblauwe wateren, diepe kloven, magische rotswanden en mysterieuze grotten. Tijdens deze tocht wandel je van Most na Soči naar Kranjska Gora. Op de route kom je langs de mooiste plaatsen die een bezoek meer dan waard zijn. Je passeert schitterende landschappen – van mooie groene alpenweides, bossen tot majestueuze bergen – in de Julische Alpen. Je wandelt naar Italië over een hoge bergpas waar je een van de mooiste bergdorpjes van de Juliana Trail passeert. Een prachtige wandeling langs de Soča rivier, een bezoek aan het historische Kobarid en een wandeling en overnachting in Bovec, tijdens de Soča Valley Trail komt het allemaal aan bod. De wandelingen variëren van 1-6 uur per dag, zodat je alle tijd hebt voor leuke tussenstops. Wij regelen leuke en kleinschalige hotels & B&B’s, zodat jij optimaal kunt genieten. 

Juliana Tral Tolmin naar Kobarid

Bled en Bohinj Trail

De Bled en Bohinj Trail is een 7-daagse wandelvakantie waarbij je 5 afwisselende etappes van de Juliana Trail wandelt. De route loopt van Jesenice tot aan Bohinjska Bistrica, in prachtige natuurlandschappen, door magische valleien en tussen de ruige toppen van de Julische Alpen. Onderweg passeer je verschillende authentieke bergdorpjes waarvan veel hun eigen dialect hebben. Maak kennis met de Sloveense cultuur en de lokale bevolking. Op de wandelroutes kom je een grote variatie aan natuurwonderen tegen: van grotten en kloven tot panoramische bergweides en schitterende watervallen. Tussen majestueuze bergen en middenin de ongerepte natuur vind je de prachtige meren van Bled en Bohinj. Je wandelt dagelijks tussen de 2,5 tot 6,5 uur en overnacht in leuke, knusse hotels & B&B’s. De relatief korte wandelingen maken het mogelijk om de omgeving en bezienswaardigheden te bezichtigen.

Juliana Trail Bled

Juliana Trail op maat

Is de gehele Juliana Trail een beetje te veel van het goede, heb je een ander tijdsbestek, of vind je bepaalde etappes van de gehele trail te zwaar? Dan kun je kiezen voor de Juliana Trail op maat. AlpenReizen is de de officiële partner van de Juliana Trail, waardoor wij optimaal samen werken met collega’s van de trail en de verschillende accommodaties op de route. Heb je dus een specifiek gedeelte van de route in gedachten, dat aansluit bij jouw wandelniveau en/of wil je bepaalde bezienswaardigheden zien? Jouw wensen en voorkeuren staan centraal. Op basis hiervan gaan we aan de slag om de perfecte wandelvakantie samen te stellen. Wij kunnen overnachtingen regelen in comfortabele accommodaties inclusief ontbijt en diner. Mocht je een kleiner budget hebben kun je ook boeken op basis van logies. Ook regelen wij bagagetransport en transfers. Neem gerust contact met ons op, dan stellen wij op basis van je wensen en voorkeuren jouw eigen Juliana-avontuur samen!

Juliana Trail Rogarjev

Met wie? 

De Juliana Trail is een individuele wandelvakantie. Je kunt hem individueel wandelen, met je partner, vrienden of juist met het hele gezin. Er is geen wandelervaring vereist, ieder met een goede basisconditie kan de trail afleggen. Samen met de kids op avontuur? Neem contact met ons op, dan stellen wij een leuke en gevarieerde route samen, speciaal voor families met kinderen.

Heb jij ook al zin in deze prachtige wandelvakantie?

Zoals je in deze blog kunt lezen zijn er veel mogelijkheden om de Juliana Trail te lopen. Je kunt de wandelvakantie boeken van maart tot november. Wil je meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag!

AlpenReizen nieuwsbrief