James Bond on top of the world

Deel dit artikel op social media!

Je zult denken, wat heeft James Bond te maken met de Alpen? De Bond-fans hebben het bruggetje natuurlijk al lang gelegd, want de nieuwe James Bond wordt gefilmd in de Alpen! Deze speelt zich namelijk voor een groot deel af in de adembenemende natuur van het Oostenrijkse Tirol! En wie geeft Mr Bond ongelijk om eens een frisse neus te halen in dit winterse wonderland? Maar… of dit nou de reden is dat secret agent 007 een bezoekje brengt aan Oostenrijk? Dat zie je vanaf 29 oktober, als de film in première gaat.

Eerder dan gepland in Nederland

Onlangs werd door Universal al aangekondigd dat de film in Nederland een week eerder uitkomt dan de oorspronkelijk geplande 5 november. Inmiddels staat vast dat de nieuwe Bondfilm vanaf 29 oktober te zien is in de Nederlandse bioscopen. De avond ervoor vindt de galapremière plaats in de Amsterdamse Pathé Tuschinski . Daarmee gaat de blockbuster als 3e in de wereld in première. Tijdens dit evenement zal bondgirl Léa Seydoux, bondvillain Dave Bautista en producent Michael G. Wilson op de rode loper verschijnen. Als je geen BN’er bent zal het lastig zijn een plekje te verkrijgen in deze zaal, maar voor de echte liefhebber is het rode loper event te volgen via een livestream in verschillende bioscopen.

Oostenrijk Filmland

De nieuwe James Bond wordt dus gefilmd in de Alpen. Door de keuze van Tirol als decor voor deze film met internationale allure is de verwachting dat met de nieuwe Bond film Oostenrijk weer steviger op de kaart wordt gezet in de filmindustrie. Co-producer Gregg Willson was enthousiast na de opnames in Tirol: “Het is spectaculair! Tirol heeft alles wat we nodig hadden voor onze opnames.” Dennis Gassner, production designer en locatie scout, was ook te spreken over de locatie. “Het was een goede setting voor typische, spannende Bond Moments, want wat is er spannender dan Agent 007 ‘on top of the world’?” aldus Gassner.

Rudi Wyhlidal © : Bergbahnen Sölden

Rudi Wyhlidal©: Bergbahnen Sölden

On top of the world

Een van de locaties die is gebruikt voor de film is de 3056 meter hoge Gaislachkogel met daarbij het restaurant Ice Q en de Gaislachkogelbahn in Sölden. Deze bergtop was zonder de voetsporen van James Bond al de moeite waard om te bezoeken, maar menig Bond-fan heeft er nu een reden bij. Vanaf de Gaislachkogel heb je een prachtig uitzicht over de omliggende bergen en de Gaislacher See. Laat je culinair verwennen in het luxe restaurant onder het genot van een bijzondere wijn van het huis. Of wellicht liever een martini cocktail, “Shaken, not stirred”…?

Gratis naar voorpremière?

Wil jij bij de voorpremière op 28 oktober aanwezig zijn? Dat kan! AlpenReizen verloot onder de deelnemers 2 kaartjes voor het zgn. ‘Rode loper event’ dat gelijktijdig met de galapremiere plaatsvindt in verschillende bioscopen in heel Nederland. Tijdens het event is de galapremière in de Amsterdamse Pathé Tuschinski live te volgen en zie jij als een van de eersten in Nederland de nieuwe Bond-film Spectre. Ga naar onze facebookpagina en voor meer informatie over deelname. Deelnemen kan tot 27 oktober 17.00 uur.

Ga jij vanaf 29 oktober of misschien zelfs tijdens de voorpremière het Oostenrijkse natuurschoon bewonderen op het witte doek? Of treed je liever letterlijk in de voetsporen van de wereldberoemde Britse geheim agent door in real life de waanzinnig mooie landschappen van Tirol te bewonderen?

AlpenReizen nieuwsbrief