Ischgl-in-de-zomer---copyright-Fanny-Hopmans

Ischgl in de zomer, een korte ontdekkingstocht

Deel dit artikel op social media!

Een plaats in Oostenrijk die bekend staat om haar uitbundige wintersport en après-ski: Ischgl! In de zomer maken de koeien het meeste lawaai 🙂 Je kunt hier vanaf eind juni alle kanten op voor wandelingen of mountainbike tochten. En je hebt ook een groot voordeel als je in de zomer in Ischgl en omgeving verblijft…

Slaap je in de Silvretta regio, dan is de Silvretta card namelijk bij je verblijf inbegrepen! Hiermee kun je gratis met de lift omhoog vanuit het dal, gaan zwemmen of krijg je een fikse korting op andere activiteiten. Voor kinderen zijn er diverse speelparken en kortere wandelroutes. Een tip is de wandelroute bij de meertjes, ter hoogte van het middelstation in Ischgl. Deze is gemakkelijk te bereiken met de lift. Je hebt hier twee meertjes en een geweldig speelpark met mini-klimwand. En wil je een vuurtje maken om wat eten te grillen? Dat kan hier ook!

Wij verbleven in Chalet Sofie, waar we een mooi appartement tot onze beschikking hadden. Je kon broodjes bestellen, maar ook bij de supermarkt of bakker Kurz allerlei lekkere baksels uitzoeken.

Van Ischgl naar Samnaun

Je kunt ook een dag naar Samnaun in Zwitserland, de hotspot voor shoppers, want je kunt hier tax-free shoppen. Dit hele traject kun je met de lift doen, maar je kunt ook te voet of met de mountainbike naar Zwitserland gaan. In de winter kun je over de sneeuw naar dit tax-free paradijs glijden om te gaan shoppen.

hangbrug-Ischgl-2--copyright-Fanny-Hopmans

Een van de twee hangbruggen in Ischgl

Op 2 wielen op avontuur vanuit Ischgl

Ischgl is een mountainbike paradijs, je vindt hier enorm veel routes voor alle niveaus.  Er zijn meer dan 30 routes door het gebied en sinds 2019 is er ook een nieuwe singletrail met allerlei obstakels.  Je kunt e-mountainbikes huren bij de diverse shops.

Ben je motorfanaat, maar met de auto naar Ischgl gereisd? Dan kun je in de zomer ook motoren huren. We zijn even gaan kijken in het verhuurcentrum en ze hebben van alles te huur, ook kleding. Van wat lichtere motoren tot echte scheurmonsters. Bedenk de kronkelige wegen erbij, dan snap je wel waarom ze in Ischgl motoren verhuren!

Rust in Ischgl?

Maar Ischgl is bovendien heerlijk rustig in juni. We waren precies aan de rand van het seizoen in het dorpje, niet alles was open, maar dat gaf voor ons niet, omdat we meestal hogerop in de bergen waren.  In Galtür was meer leven in de brouwerij, dit omdat het dorp ook bekend staat als lucht kuuroord. Hier vind je ook diverse hotels met terrasjes en kun je genieten bij het Zeinisbach meertje of het grote stuwmeer ernaast. Dit meer staat ook weer in verbinding met allerlei stuwmeren in de regio, voor een optimale water- en energiebalans. Je kunt vanuit hier ook naar de Heilbronner Hütte lopen, een mooie en toegankelijke route. Wij waren wat beperkt in de hike-routes. De kleine paadjes boven de 2000 meter waren veelal nog niet sneeuwvrij. Dat komt natuurlijk ook dor de uitzonderlijke sneeuwval in januari 2019.

Super uitzicht over het meertje

Ook in Galtür is meer dan genoeg te wandelen en te klimmen. Je kunt hier in de zomer ook boulderen, een variant van klimmen, maar dan zonder touw. De klimhoogte is zo’n 4-5 meter en er zijn allerlei moeilijkheidsgraden. De temperatuur bij dit outdoor boulderparadijs blijft in de zomer ook uiterst aangenaam, waardoor je hier goed kunt vertoeven!

Onze top tip voor de Silvretta Arena

En dan de grote top tip: Met de Silvretta Card kun je op de heenreis via de Silvrettra Hochalpenstrasse naar Ischgl – Galtuur – Kappl of See rijden. Dit moet je voor je reis kenbaar maken bij de organisatie, zij geven dat door aan de accommodatie. Hierdoor weten ze bij de tolpoortjes dat je eraan komt en kun je gratis over de Silvretta Hochalpenstrasse rijden! NB, deze weg is enkel in de zomer open.

De bergen in de zomer vind ik een aanrader. Ik houd van het zien van de toppen van de bergen, het weelderige groen in alle kleuren en de hoeveelheid bloemetjes, zoemetjes van insecten en het zien van alle andere dieren buiten. De ontspanning na een dag wandelen in de bergen, de vreugde van het bereiken van een bergtop of behalen van een klettersteig, allemaal even fantastisch!

Wat vind jij zo fantastisch aan de bergen? Wat is jouw tip? Wij hebben ook 10 redenen op  een rij gezet waarom je in de zomer naar de Alpen moet gaan. Wil je graag eens naar de Alpen? Neem dan contact op met mijn collega’s van AlpenReizen, zij stellen graag een complete reis voor je samen waar je de mooiste plekjes gaat bezoeken!

AlpenReizen nieuwsbrief