Informatieve blogs over de Alpen

Voor meer informatie en tips over de Alpen, een goede voorbereiding op jouw Alpenvakantie en heerlijke Alpen gerechten kun je terecht bij onze informatieve blogs over de Alpen!

duurzaam

Hoe reis je zo duurzaam mogelijk?

Steeds meer mensen staan stil bij duurzaamheid en het milieu. Ook tijdens een reis naar de Alpen speelt dit een steeds grotere rol. Reizen is van zichzelf natuurlijk niet duurzaam, maar je wilt wel zo duurzaam mogelijk reizen en een zo positief mogelijke impact uitoefenen op de natuur. Maar wat is duurzaam reizen en hoe doe je dat? En hoe kun jij het verschil maken? Dat lees je in deze blog. Zo kun je jouw ecologische voetafdruk zo veel mogelijk minimaliseren!

Lees verder

Cadeau voor bergliefhebbers

De 10 leukste cadeaus voor bergliefhebbers

Over drie weken is het alweer Sinterklaas, en voordat je het weet zit je aan het kerstdiner. De feestdagen gaan voor veel mensen gepaard met een hoop stress. Bij wie worden de feestdagen doorgebracht? Wat wordt er gegeten? En wat voor cadeau koop je in hemelsnaam voor die ene persoon die alles al heeft? Wij helpen je graag een eindje op weg. Althans, als je familie en vrienden hebt die van de bergen houden! Wij hebben namelijk een lijstje gemaakt met 10 van de leukste cadeaus voor bergliefhebbers. Mooi meegenomen is dat deze cadeaus allemaal in de prijsklasse onder 25 euro vallen – een leuk cadeau voor een bergliefhebber hoeft dus helemaal niet duur te zijn. Met een van deze cadeaus maak je jouw schoonzus, nichtje of vriend die van de bergen houdt gegarandeerd helemaal blij! Lees verder

Meer in de bergen in Oostenrijk

In Nederland voorbereiden op een huttentocht

Heb je plannen om volgende zomer op huttentocht te gaan? Veel huttentochten in de Alpen zijn voor wandelaars met een basisconditie goed te doen. Desondanks is het altijd een goed idee om je voor te bereiden op een meerdaagse tocht in de bergen, zowel fysiek als mentaal. Misschien maak je in Nederland al geregeld een lange dagtocht, maar door het vlakke landschap is dit niet helemaal vergelijkbaar met wandelen in de bergen.

Daarnaast draag je waarschijnlijk niet zo veel op je rug als je een dagje gaat wandelen in Nederland. Daarom is het slim om in aanloop naar je huttentocht te oefenen met hoogteverschil, verschillende soorten paden en om een keer te gaan lopen met bepakking. Maar in Nederland zijn toch helemaal geen bergen? Dat klopt, maar toch zijn er genoeg plekken waar je je kunt voorbereiden op een huttentocht. Lees snel verder en ontdek hoe je je het beste kunt voorbereiden op een huttentocht. Lees verder

AlpenReizen nieuwsbrief