Indian summer

Indian Summer in de Alpen

Deel dit artikel op social media!

In de winter reizen miljoenen mensen jaarlijks af naar de Alpen om massaal van de witte berghellingen af te dalen en ook in de zomervakantie worden de bestemmingen in de bergen steeds populairder. In de overgang van de zomer naar de winter, vlak voordat het gebied wordt bekleed door een witte laag poedersneeuw, vindt er een periode van serene rust plaats in de bergen. Ultiem genieten voor natuurliefhebbers tijdens eindeloze wandelingen door het goudgekleurde bergpanorama , maar ook actievelingen kunnen zich uitleven op de fiets of tijdens allerlei outdoor-activiteiten in de bergen of op het snelstromende water. En aan het eind van de dag is niets fijner dan lichaam en leden verwennen in de sauna, infrarood cabine of tijdens een ontspannende massage.

Op de pedalen

Voor de liefhebber van fietsen in de bergen is het najaar misschien wel het beste seizoen. De laatste jaren is er een duidelijke trend zichtbaar, waarbij het zonnige weer van de zomer doorgetrokken wordt tot in de nazomer. En wat is er mooier dan af te dalen op een droog wegdek, waarbij je je nauwelijks zorgen hoeft te maken over andere weggebruikers. Kilometervreters kunnen op hun wielrenfiets geweldige tochten maken of pittige beklimmingen op hun naam zetten. Naast wielrennen is ook het mountainbiken niet meer weg te denken uit de bergen. Op vrijwel alle bestemmingen vind je volop paden, met zelfs een aantal specifieke mountainbikegebieden. Voor wie durft, pak dan eens een downhill trail door de ruige natuur. Mocht je het liever wat rustiger aan willen doen; op vrijwel elke bestemming zijn elektrische fietsen te huur, waarmee je op een ontspannen manier kunt genieten van de magnifieke uitzichten.Mountainbiken

Klauterend

Je kunt er ook voor kiezen om de bergen met handen en voeten te beklimmen langs de steile rotswanden. Met een goede uitrustig is het mogelijk om het hele jaar door klimmen. Tijdens de herfst is het rustiger en door het wat koude weer ‘kleven’ de rotsen beter. Verwacht alleen niet dat je de enige zult zijn, want de klimsport heeft de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen. Het wordt mogelijk zelfs een Olympische sport!

Zwevend door de lucht

De bergen bewonderen vanaf het land is natuurlijk al prachtig, maar vanuit de lucht is helemaal subliem! Een fraai uitzicht op de besneeuwde bergtoppen, met daaronder de boomgrens die vanuit de lucht als een ketting door de bergen loopt. In het herfstseizoen vlieg je over de bomen, die met hun herfstkleuren het landschap onder je een gouden gloed geven. Paragliden kan met een instructeur. Deze ervaring is niet alleen voorbehouden aan geoefende vliegers. Met een rondvlucht of tandemparaglide kan jong en oud de bergen vanuit de lucht bewonderen.Paragliden

Met de benenwagen

En ‘last but not least’ kun je natuurlijk altijd geweldige wandeltochten maken via de eindeloze routes in de Alpen. Een voordeel is dat de wandelpaden in de herfst rustiger zijn dan in de zomer. En vergeet vooral niet je camera mee te nemen! Met de diepblauwe lucht en de gouden gloed over het berglandschap vallen er mooie plaatjes te schieten. Ook voor fotoliefhebber is dus tijdens de herfst in de Alpen op het juiste adres.

Heb jij ervaring met de Alpen en de herfst of een mooie foto? Laat het ons weten in de reacties of stuur je verhaal en foto’s naar info@alpenreizen.nl.

AlpenReizen nieuwsbrief