Huttentocht met kinderen

Een huttentocht met kinderen

Deel dit artikel op social media!

Met kinderen op zomervakantie naar de Alpen is de laatste jaren steeds populairder geworden. De prachtige natuur ontdekken en een ideale combinatie van activiteiten en ontspanning. Natuurlijk is het leuk om een kindvriendelijke accommodatie te boeken en vanuit daar op pad te gaan, maar wat dacht je van een huttentocht? Wij vertellen je graag meer over wat een huttentocht is. Daarnaast hebben we een speciale uitgelichte huttentocht met kinderen!

Wat is een huttentocht?

Een huttentocht is een meerdaagse wandeltocht waarbij je in verschillende berghutten overnacht. Voor ieder niveau is er een huttentocht, van veeleisend tot gemakkelijk. Zo zijn er ook speciale huttentochten die geschikt zijn voor kinderen. Op deze manier geniet je met het hele gezin van de adembenemende natuur.

Een uitgelichte huttentocht: Stelvio National Park Trail

De Stelvio National Park Trail is een ideale huttentocht met kinderen. Dit is de meest toegankelijke huttentocht. De Stelvio National Park Trail is een 4-daagse wandelvakantie in het grootste natuurgebied van Italië: het Stelvio National Park. Laat je leiden door de betoverende alpine valleien van Val di Peio naar Val di Rabbi. Deze huttentocht is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar oud. Ontdek hoe het is om te slapen in een berghut met 2 overnachtingen en slaap 1 nacht in de plaats Malga. Extra speciaal is de gletsjeroversteek met gecertificeerde berggids. Beleef met z’n allen de prachtige Italiaanse natuur in Val di Sole.

Stelvio National Park Trail

Stelvio National Park Trail

Conditie voor de huttentocht

Voor een huttentocht met kinderen moet iedereen een goede conditie hebben. Zowel voor ouders als kinderen is het van belang, voor de Stelvio National Park Trail, om voldoende fitheid te hebben om tot 5 uur per dag te kunnen (berg)wandelen. Zo kunnen jullie allemaal onbezorgd genieten van de wandelvakantie.

Tip: begin klein!

Is dit de eerste keer dat je een huttentocht met kinderen wil gaan boeken? Dan is het natuurlijk belangrijk dat jullie het allemaal leuk vinden en ervan genieten. Daarom is de Stelvio National Park Trail een echte aanrader. Iedereen kan in een korte tijd kennis maken met all aspecten van een huttentocht: de prachtige wandelingen en het slapen in een berghut. Tijdens deze 4-daagse huttentocht is ideaal om te ontdekken hoe leuk iedereen het vindt. Was het geslaagd? Dan zijn er nog vele andere geweldige huttentochten die op jullie wachten!

Huttentocht met kinderen

Een huttentocht met kinderen boeken?

Kun je niet wachten om deze zomer van een huttentocht te genieten? Wij helpen het graag bij het samenstellen van jouw onvergetelijke vakantie. Daarnaast zijn we flexibel en zoeken we graag een passende huttentocht voor jou! Bezoek onze website voor meer informatie. Neem daarnaast contact op met onze reisadviseurs. Bel naar 010 – 767 0097 of stuur een mail naar info@alpenreizen.nl.

AlpenReizen nieuwsbrief