Raften in Bovec

Heerlijke actieve vakantie met tieners in Bovec!

Deel dit artikel op social media!

Slovenië kenden we nog niet, maar wat een prachtig land is dat. Vorig jaar besefte ik dat onze wensen voor de vakantie aan het veranderen zijn. Kleine kinderen worden groot. Een zwembadje en strandje in de buurt is niet meer voldoende. Mijn tieners willen actie, dingen doen! Dit jaar zouden we het dus anders aanpakken. Via AlpenReizen boekten we daarom een trip naar Slovenië: Bovec. In deze blog neem ik je mee met onze heerlijke actieve vakantie met tieners in het mooie Bovec!

Hoogtepunten in Bovec

We hadden een heerlijk groot appartement in het centrum van Bovec. De eigenaren zijn ontzettend lieve mensen. Ze gaven nog wat tips voor uitstapjes in de omgeving en we mochten gebruik maken van hun tuin. In de schaduw van de 100 jaar oude plataan die daar stond, speelden we zo nu en dan een spelletje kaarten.

Duiken in Bovec
Een sprong in het diepe!

De hoogtepunten van deze vakantie waren echter de activiteiten! We begonnen met raften over de prachtige blauwgekleurde rivier de Soča. De volgende activiteit was canyoning. Had ik nog nooit gedaan, dus ik wist niet precies wat ons te wachten stond… Het was heel gaaf! De kinderen vonden het helemaal fantastisch en sprongen en gleden zonder angst door de watervallen naar beneden. We werden weer goed begeleid door een gids.
Na een dag ‘uitrusten’ (lees: een mooie wandeling naar een van de vele watervallen in het gebied) stond ziplinen op het programma.

Canyoning Bovec
Canyoning in het groene en ruige Bovec

Hoewel de kinderen canyoning als favoriet bestempelden, stond het ziplinen bij mij met stip op 1! Wat een super mooie ervaring was dat. Met een klein beetje hoogtevrees moest ik echt wel even een drempel over, maar ik ben blij dat ik dat gedaan heb. De vierde en laatste activiteit in Bovec was mountainbiken. Doordat we een gids mee hadden, kwamen we op prachtige plekken!

Terugblik vakantie Bovec

We hebben echt een heerlijke actieve vakantie met tieners in het mooie Bovec gehad! Het actieve programma was ons op het lijf geschreven. Het was fijn dat we nog genoeg tijd over hadden om andere leuke dingen te doen en lekker te relaxen in het gezellige Bovec.

Watervallen Bovec
Genieten van de watervallen

Dichtbij – ongeveer half uurtje rijden – was het Italiaanse meer Lago del Predil. Prachtig gelegen tussen de hoge bergen… vlakbij dat meer kun je een hele mooie route omhoog: de Mangart. Je denkt onderweg dat er geen eind aan komt (en ik vond het een behoorlijk spannende klim met de auto), maar aangekomen bij het hoogste punt is het pas echt genieten. Wat een uitzicht.
In Kobarid, ook in minder dan een half uur te bereiken, hebben we een museum bezocht over de WO I. Een klein maar leuk plaatsje waar we heerlijk hebben gegeten!

Een actieve vakantie in Slovenië? Ik zeg doen. Echt een aanrader!

AlpenReizen nieuwsbrief