Indian Summer Alpen

Geniet van de Indian Summer in de Alpen

Deel dit artikel op social media!

Bij het horen van het woord Indian Summer denk je waarschijnlijk aan de prachtige herfstkleuren in Amerika of Canada. Maar wist je dat je helemaal niet zo ver hoeft te reizen om een echte Indian Summer te ervaren? Ook in de Alpen kun je namelijk genieten van het aangename weer en de prachtige kleuren van de Indian Summer. De herfst in de Alpen wordt door veel mensen overslagen, ze bezoeken de bergen alleen in de zomer of in de winter. Onterecht, want de Indian Summer is een van de mooiste periodes om de Alpen te bezoeken. Wandelen, fietsen, klimmen of gewoon lekker ontspannen… ook in deze tijd van het jaar is er in de Alpen genoeg te beleven. En in deze periode tussen september en november is er ook nog kans op prachtig weer! Krijg jij al zin om op pad te gaan?

Wat is de Indian Summer?

Het woord Indian Summer is overgewaaid vanuit Amerika. In Duitsland spreekt men ook wel van de Altweibersommer, en in Oostenrijk van een Goldener Oktober. De Indian Summer is een periode van mild najaarsweer, veroorzaakt door een stroming van warme lucht vanaf de Atlantische oceaan. In Italië is dit hét seizoen waarin je kunt genieten van vijgen, kastanjes, paddenstoelen en truffels in overvloed. Deze periode kan plaatsvinden tussen september en november en wordt gekenmerkt door bijzonder warme dagen, koele nachten en helderblauwe luchten. Dit levert prachtige plaatjes op: de verkleurende bomen steken af tegen de grijze rotsen en blauwe lucht. Met een beetje geluk wordt dit afgemaakt met een laagje sneeuw op de bergtoppen. Door het zachte licht is dit een ideale periode om foto’s te maken. Vergeet dus zeker je camera niet mee te nemen zodat je een aantal fantastische plaatjes kunt schieten!

Indian summer in de Alpen

De Indian summer is een prachtige periode om te wandelen in de Alpen

Activiteiten in de Alpen tijdens de Indian Summer

Er is tijdens de Indian Summer van alles te beleven in de Alpen. Uiteraard kun je tijdens een wandeling genieten van de kleurenpracht van de natuur, maar het is ook een perfecte periode om op de fiets te stappen. Wielrenners kunnen hun hart ophalen op de rustige, droge wegen. Veel bergpassen zijn zelfs tot eind oktober geopend! En ook mountainbikers kunnen in deze tijd van het jaar prachtige afdalingen maken. Daarnaast is dit ook een goede periode om te gaan klimmen, want door de koelere temperaturen ‘kleven’ de rotsen beter. En wat is er nu mooier dan klimmen met een prachtig uitzicht over de verkleurende boomtoppen?

De mooiste gebieden om te bezoeken

Overal in de Alpen kun je de Indian Summer beleven, maar er zijn een aantal plekken die in deze periode bijzonder mooi zijn. Zo vind je in Zwitserland veel lariksen. De naalden van deze bomen verkleuren naar een prachtige goudgele kleur. Of wat dacht je van Slovenië, de onontdekte parel van Europa? De gele bladeren aan de bomen zorgen voor een bijzonder contrast met het smaragdgroene water van de Soča rivier. De Indian Summer is ook een prima periode om een weekend op pad te gaan. Zo kun je een bezoek aan een van de mooie steden in Oostenrijk combineren met een dagje wandelen in de natuur. Het Gardameer in Italië is ook zeker een bezoekje waard in de herfst. Na de zomerdrukte is dit toeristische meer beduidend rustiger en kun je op je gemak een reisje maken naar leuke dorpen rondom het meer. Laat hier de auto achterwege en neem gezellig de veerpont van dorp naar dorp!

Indian Summer in Zwitserland

Goudgele lariksen in Zwitserland

In de Indian Summer naar de Alpen?

Als je eenmaal de Indian Summer in de Alpen hebt beleefd wil je steeds weer terugkomen! Gelukkig zijn de accommodaties in deze periode erg voordelig. Als kenners van de Alpen helpen wij je graag bij het samenstellen van een heerlijke vakantie. Neem gerust contact met ons op door te bellen naar 010 – 767 0097 of stuur een e-mail naar info@alpenreizen.nl.

AlpenReizen nieuwsbrief