Outdoor Adventure Active

Ga de uitdaging aan tijdens een Outdoor Active vakantie met vrienden!

Deel dit artikel op social media!

Beeld je eens in: een week lang de leukste activiteiten doen met je goede vrienden. Klimmen, klauteren, zwemmen, gek doen en heel veel lachen, het hoort er allemaal bij! En dat ook nog eens allemaal in een waanzinnig mooie omgeving. Kun jij ook niet stilzitten, staat een week lang op een strand hangen je tegen, of wil je het gewoon heel gezellig hebben met vrienden terwijl jullie actief bezig zijn? Dan is een Outdoor Active vakantie een echte aanrader! Benieuwd naar wat een Outdoor Active vakantie nou echt inhoudt? Lees dan snel verder!

Wat is een Outdoor Active vakantie?

Ik hoor het je denken: “Het is buiten en actief, maar wat houdt het verder nou eigenlijk concreet in?”. Een Outdoor Active vakantie is een vakantie in de Alpen met verschillende toffe activiteiten. Stuk voor stuk zijn het water- of bergsporten, die midden in de vrije natuur plaatsvinden. Je kunt denken aan raften, canyoning, via ferrata, paragliding, tarzaning, e-mountainbiken, rotsklimmen, waterval klimtocht, hydrospeeding en river bugging. Het zijn allemaal avontuurlijke activiteiten die gezonde fysieke inspanning vergen en je bovenal veel plezier en een fantastische ervaring laten beleven!

Je kunt voor verschillende activiteitenpakketten kiezen tijdens de Outdoor Active vakanties. Het basic pakket bestaat over het algemeen uit activiteiten waar je met een goede basisconditie aan deel kan nemen. In het Basic pakket zitten activiteiten zoals raften, canyoning, tarzaning, klettersteigen. Wanneer jullie op zoek zijn naar wat meer uitdaging kunnen jullie voor het Adrenaline pakket kiezen. Voor de echte adventure-seekers is er het Extreme pakket met verschillende high-level activiteiten. Per Outdoor Active vakantie verschillen de activiteiten in de pakketten. Wij bieden Outdoor Active vakanties aan in de bergen van Oostenrijk, Italië en Slovenië. 

Outdoor Active ziplining

De verschillende Outdoor vakanties voor vriendengroepen

Outdoor Active in Oostenrijk

In Oostenrijk kun je bij ons twee verschillende outdoorvakanties boeken. Hieronder vind je meer informatie over de verschillende vakanties inclusief alle opties en activiteiten. 

Outdoor Active Zillertal

Het Zillertal staat bekend als ‘het actiefste dal ter wereld’ en hier is niks aan gelogen! Je vindt hier zo ongelooflijk veel mogelijkheden voor leuke activiteiten. Outdoor Active Zillertal is een 8-daagse doe-vakantie vol actie en sensatie. Je kunt kiezen voor drie pakketten: Basic, Adrenaline en Extreme. Samen met je vrienden of je partner neem je deel aan de verschillende activiteiten, die allemaal ongeveer een dagdeel duren. Alle activiteiten worden begeleid door gecertificeerde instructeurs. Na een drukke dag, vol met sportieve activiteiten, kun je bijkomen in het pension dat bij het pakket inbegrepen zit. Het pension bevindt zich op loopafstand van het centrum van Zell am Ziller en beschikt over een grote tuin met terras. Op slechts 900 meter afstand van het pension ligt het Freitzeitpark Zell, met een groot buitenzwembad en glijbanen. Wanneer je nog energie over hebt is het uiteraard ook mogelijk om het gezellige Mayrhofen te ontdekken. Wanneer je liever in een luxe hotel overnacht, kun je contact met ons opnemen. Wij kunnen dan een verblijf regelen in een bijzonder comfortabel 4-sterrenhotel. 

Outdoor Active

Outdoor Adventure Tirol (Premium)

Door haar ligging is het Zillertal ook een ideale bestemming voor een korte outdoorvakantie; vanaf Utrecht is het slechts 9 uur rijden! De Outdoor Adventure Tirol is een 4-daagse shorttrip, waarbij je verblijft in een comfortabel 4-sterrenhotel. Het hotel heeft een lekker buiten- en binnenzwembad en het ontbijt en diner zijn inbegrepen. Juist omdát je verblijf zo kort is, zorgt een hotel voor het nodige comfort, zodat je optimaal kunt genieten van alle belevenissen tijdens het activiteitenprogramma. 

Pakketten

Wanneer je het Basic pakket boekt, neem je deel aan rafting, canyoning en klettersteig activiteiten. Kies je voor het Adrenaline pakket, dan ga je ook tandem-paragliden. De échte thrill seekers kiezen voor het Extreme pakket, waarbij de zich wagen aan river bugging, canyoning (high level), een avontuurlijke waterval klimtocht en tandem paragliding (extra hoge vlucht).

Outdoor Active

Outdoor Active in Italië

Outdoor Active Val di Sole

La dolce vita in de bergen… In het Italiaanse Val di Sole komen avontuur en optimaal genieten samen. Letterlijk vertaald betekent Val di Sole, Vallei van de Zon en dat is het in deze vallei zeker! Tijdens deze vakantie ervaar je het pure bergleven en de Italiaanse sfeer in Trentino. Omgeven door een machtige bergwereld en onstuimige rivieren is het de perfecte plek voor geweldige herinneringen met vrienden.

De 8-daagse Outdoor Active Val di Sole is een vakantie vol met actie in de prachtige omgeving van Val di Sole. Uniek aan deze outdoorvakantie is de mini-huttentocht, een tweedaagse hike met een overnachting hoog in de bergen in een sfeervolle berghut. Gegarandeerd een onvergetelijke ervaring! Dagelijks neem je deel aan verschillende activiteiten die ieder een dagdeel in beslag nemen. Daarnaast is er genoeg tijd om zelf op pad te gaan of om te relaxen in het fijne hotel waar je verblijft.

Het hotel ligt op een centrale locatie vlak bij het Stelvio National Park. De accommodatie beschikt over een eigen binnenzwembad, wellness, restaurant en bar. En ontbijt en diner zijn inbegrepen!

Outdoor Active

Pakketten

Ook tijdens deze vakantie kun je kiezen tussen het Basic, Adrenaline en Extreme pakket. Met het Basic pakket neem je deel aan rafting, tarzaning en een tweedaagse mini-huttentocht inclusief overnachting in een echte berghut. Bij het Adrenaline pakket staan de volgende activiteiten op de planning: canyoning, een e-mountainbike tour, een tweedaagse mini-huttentocht inclusief overnachting in een berghut en een activiteit naar keuze: rafting of een via ferrata. Kies je voor het Extreme pakket dan ga je voor canyoning, mountainbike soft downhill tour, hydrospeeding, een tweedaagse mini-huttentocht inclusief overnachting in een berghut en een activiteit naar keuze: rafting of een via ferrata.

Outdoor active in Slovenië

Outdoor Active Bovec

Slovenië is een van de meest onontdekte parels van Europa. Ook is het een van de meest bergachtige landen van Europa. Midden in de reusachtige bergwereld van de Julische Alpen vind je outdoorwalhalla Bovec, dat aan de rand van het Triglav National Park ligt. Tijdens de Outdoor Active Bovec ontdek je de overweldigende natuur, terwijl je de geweldige avonturen beleeft met je vrienden of partner. De activiteiten vinden plaats in de mooie Soča vallei, die wordt gekenmerkt door de smaragdgroene Soča rivier. Een bestemming die thuishoort op je bucketlist!

Alle activiteiten nemen ongeveer een dagdeel in beslag. Naast de vaste activiteiten kun je ook op ontdekking in het Triglav National Park. Daarnaast kunnen jullie een van de leuke dorpjes in de buurt bezoeken en kennismaken met de Sloveense cultuur en vriendelijke bevolking! Je verblijft in een kleinschalig en gemoedelijk appartement dat op een centrale plek in Bovec ligt met, hoe kan het ook anders, bijzonder sympathieke en gastvrije eigenaren. 

Via Ferrata

Pakketten

Ook tijdens deze outdoorvakantie kun je kiezen tussen het Basic, Adrenaline en Extreme pakket. Als je voor het Basic pakket kiest, neem je deel aan rafting, een mountainbike tour, ziplining en kun je kiezen tussen kayaking of canyoning. Ga je voor het Adrenaline pakket, dan staan de volgende activiteiten op de planning: rafting, een e-mountainbike tour, canyoning, kayaking, rotsklimmen en kun je kiezen tussen ziplining en tandem paragliding. Kies je voor het Extreme pakket, dan neem je deel aan rafting, een e-mountainbike tour, canyoning, kayaking, caving en een keuze tussen tandem-paragliding en tandem-skydiving. 

Hydrospeed

De activiteiten 

Wateractiviteiten: 

De echte waterrad kan z’n hart ophalen tijdens de Outdoor Active vakanties. Zo kun je raften op een ruige rivier: een spannend wildwateravontuur, waarbij je de stroomversnellingen en golven van de woeste rivier trotseert, terwijl je de mooiste bergpanorama’s aanschouwt. Een andere toffe wateractiviteit is canyoning, waarbij je je te voet door een kloof met water manoeuvreert. Je volgt een route door diepe rotspoelen, woeste beken en gaat abseilen over de rotsen. Tijdens canyoning klim, glij, spring, zwem en abseil je door de natuur en ontdek je je mooiste verborgen plekken. Een spectaculair avontuur!

Ben je op zoek naar nog meer spektakel? Kies dan voor een pakket waarbij river bugging is inbegrepen. Dit is een van de nieuwste rages en een absolute must voor waterliefhebbers. Je trotseert tijdens dit avontuur met je flippers, peddelhandschoenen en je riverbug het woeste water. Nog een tandje extremer? Ga dan voor hydrospeeding. Dit is een variant op rafting, alleen gebruik je hierbij je eigen lichaam als raft. Je gaat te water met een halve, verdikte surfplank en laat je meevoeren door het wilde water. Dit is wel echt next level! 

Raften

Bergsportactiviteiten: 

Onwijs gaaf natuurlijk al dat water, maar de activiteiten in de bergen zijn minstens zo leuk en uitdagend! Zo kun je tijdens de Outdoor Active vakanties een toffe klettersteig doen. Je volgt langs een steile wand een beveiligde bergroute, waar je je aan zekert. Deze manier van klimmen wordt ook wel een via ferrata genoemd, ofwel: via een ijzeren weg. Ook heel tof is een (e-) mountainbike tour in de bergen. Spring op je mountainbike en maak een prachtige tocht door de natuur, waarbij een gids je meeneemt naar de mooiste plekjes. Mocht je kiezen voor een e-bike variant dan is geen enkele berg meer een obstakel voor jou!

Ga je voor meer snelheid, kies er dan voor om te gaan tokkelen, ook wel ziplining genoemd. Op hoge snelheid vlieg je boven de ongerepte natuur. Geniet van het prachtige uitzicht vanuit vogelperspectief! Wanneer dit nog niet hoog genoeg voor je is, kun je ook gaan skydiven of tandem-paragliden. Dat is pas ultiem genieten van het uitzicht in complete vrijheid.

Als laatste is er nog de mini-huttentocht. Wil je ervaren hoe het is om een nachtje in een echte berghut te slapen? Dan kun je kiezen voor een mini-huttentocht in Italië, waarbij je wandelt naar een hooggelegen berghut, waar je de nacht doorbrengt. Een unieke belevenis! En met een beetje geluk beleef je hier de mooiste zonsondergang en/of zonsopkomst!

Is een Outdoor Active vakantie nou echt iets voor jou? Bekijk dan snel het aanbod op onze website! 

AlpenReizen nieuwsbrief