Fun Sport Events

Fun Sport Events in de sneeuw

Deel dit artikel op social media!

Steeds meer mensen zijn in hun sport op zoek naar een ‘thrill’, wat we bijvoorbeeld ook terugzien in de enorme toename in het aantal marathonlopers, (ultra) trailrunners en downhill-mountainbikers. Niet voor niets vinden er in de Alpen inmiddels, naast de bekende wintersportevenementen als ski -, snowboard- en langlaufwedstrijden, bijna elke weekend zgn. funsportevents plaats, met veelal een mooi feestje na afloop. Weten om wat voor Fun Sport Events het gaat en waar je ze kan vinden? Dat lees je hier.

Formule 1 in de sneeuw

Misschien is het nog geen carrièreswitch waard voor onze formule 1-coureur Max Verstappen, maar een interessant festijn is het zeker. Met 15 sneeuwscooters tegelijk over een net iets te smal parcours dwars door Hinterglemm, alsof ze aan het motorcrossen zijn. Ze snijden elkaar af, vliegen uit de bocht, stappen weer op en crossen verder. Tot aan de finish zijn ze ‘vijand’, maar bij het overschrijden van de lijn zijn ze weer beste vrienden en trekken met z’n allen de kroeg in. Met andere woorden, een typisch Red Bull event zoals we die wel vaker zien. Met extreme sport, grote feesten en side-events (voor de vips).

Naam:                  Formula1 in the snow
Wanneer:           Jaarlijks, begin december
Waar:                   Saalbach-Hinterglemm

RedBull Crashed Ice in Valkenburg, maar dan in de bergen

Het Ice Cross Downhill is onderdeel van de nog tamelijk nieuwe Riders Cup, in tegenstelling tot Valkenburgs Crashed Ice-evenement van 2011 en 2012, wat onderdeel was van het WK Crashed Ice. Dit evenement heeft veel overeenkomsten met een snowboard- en skicross wedstrijd, maar dan op schaatsen. Door de heuvels en het fysieke geweld zal je Sven Kramer niet zo snel over dit ijs zien scheuren. Het zijn dan ook eerder de ijshockeyers die hier de strijd aangaan op het heftige parcours. In het seizoen van 2016 staan er 3 Nederlanders aan de start, waaronder het Oostenrijkse Wagrain – Kleinarl. De bestemmingen van Redbull’s wereldkampioenschappen Crashed Ice en Rider Cups zijn elk jaar weer anders, maar altijd in de Alpen te vinden.

Naam:                  Riders cup – Ice Cross Downhill
Wanneer:           Jaarlijks, half december
Waar:                   Ergens in de Alpen: verschilt per jaar

https://www.youtube.com/watch?v=8W_7dWlgqwU

Eerst opstaan en dan vallen

Rise & Fall Mayrhofen. naar een hoogte van 430 meter langlaufend of mountainbikend omhoog en met parachute, ski’s of snowboard weer omlaag. Met een team van 4 leg je de winterse estafette af: ieder zijn ding, ieder zijn onderdeel, maar met z’n allen maar een doel: als eerste de eindstreep halen! De eerste van het team start op de lange latten en klimt via een 1,7 kilometen lang parcours tot op de heuvel. De paraglider wordt aangetikt rent zo snel mogelijk de berg af om vervolgens door de lucht zwevend een route af te leggen van 3,2 kilometer. Na zijn of haar landing springt de derde van het team op de fiets en baant 4,1 kilometer lang zijn weg door de losse sneeuw naar het wisselpunt bovenop de berg. Als laatste gaat de skiër of snowboarder van start, die al slalommend zijn weg naar het dal vindt. Als sportliefhebber is het een prachtig evenement om te bezoeken inclusief een volledig uitgebreide prijsuitreiking, inclusief optredens en lichtshows. Zelfs zonder sneeuw gaat het evenement gewoon door!

Naam:                  Rise & Fall
Wanneer:           Jaarlijks, half december
Waar:                   Mayrhofen

Valartis Bank Snow Polo World Cup Kitzbühel

Polo is voor sommigen een onbekende sport, maar het is eigenlijk niet meer dan een combinatie van hockey en paardrijden. Het Kitzbühel Polo-event is een van de grootste Snow Polowedstrijden ter wereld. De beste mondiale polospelers gaan jaarlijks in januari 4 dagen te paard de strijd met elkaar aan. Het evenement is vrij toegankelijk wat uniek is voor een wedstrijd van dit kaliber. Bezoek je toevallig in deze periode het Oostenrijkse Tirol? Sla deze als sportliefhebber zeker niet over!

Naam:                  Valartis Bank Snow Polo World Cup
Wanneer:           Jaarlijks, half januari
Waar:                   Kitzbühel

Ben je wel eens bij een van deze evenementen geweest? Of ken je vergelijkbare evenementen in de Alpen? Laat het ons weten!

AlpenReizen nieuwsbrief