Fietsvakantie in de Alpen met kinderen

Deel dit artikel op social media!

Een keer wat anders doen deze zomer? Ga met het hele gezin op fietsvakantie in de Alpen! Het grote aanbod aan vlakke paden maakt dat de Alpen een ideale bestemming zijn voor een fietsvakantie met kinderen. Wij geven je een aantal tips voor een onvergetelijke fietsvakantie voor het hele gezin. Zo gaan jullie goed voorbereid op pad. 

Rondreizen of niet?

Om een leuke fietsvakantie te hebben hoef je niet per se hele grote afstanden af te leggen. Heb je kleinere kinderen? Kies dan voor een accommodatie waar je fietsen kunt huren. Als er fietsen beschikbaar zijn staat dit bij de beschrijving van de accommodatie aangegeven. Maak vanuit je hotel of appartement een aantal mooie fietstochtjes. Zo kun je het fietsen makkelijk afwisselen met andere activiteiten. Of kies je voor de afwisseling van een rondreis? De 10 Meren fietsvakantie door het Salzburger Seenland is ideaal voor gezinnen. De afstanden die tijdens deze vakantie worden afgelegd zijn nooit langer dan 45 km. Daarnaast bieden de twee rustdagen je tijd om bij te komen van het fietsen.

Fietsend gezin bij meer

Fietsen langs bergen en meren

De fiets

De keuze voor de juiste soort fiets is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat het hele gezin een prettige vakantie beleeft. Als je kinderen al zelfstandig langere afstanden kunnen fietsen kun je een kinderfiets voor ze huren. Zijn ze nog wat onzeker of worden de afstanden al snel te lang? Kies dan voor een tag-along, die achteraan de fiets van papa of mama gemonteerd kan worden. Zo voelt het voor het kind alsof hij zelf fietst, terwijl hij toch veilig achter papa of mama hangt. Belangrijk om te weten is dat er in Oostenrijk voor kinderen onder de 12 jaar een helmplicht geldt.

Wees flexibel

Houd tijdens het plannen van je fietsvakantie rekening met wat voor het jongste kind in het gezin haalbaar is. Pas tijdens je vakantie je plannen aan als dat nodig is. Las bijvoorbeeld een extra pauze in en neem de tijd om te picknicken aan een meer. Zorg er ook vooral voor dat de kinderen genoeg slaap krijgen. Zo stappen ze de volgende ochtend uitgerust weer op de fiets. Neem tijdens het fietsen de tijd om te genieten van de omgeving en de tijd met elkaar. Zo beleven jullie allemaal een geweldige vakantie waar jullie nog jaren aan terugdenken!

Gezin zit op kade aan meer en eet ijsje

Genoeg tijd voor een ijsje aan het meer!

Laat de kinderen meedenken

Zodra de kinderen wat ouder zijn kun je ze betrekken bij het uitstippelen van de route. Betrek jongere kinderen bij het fietsen door ze de opdracht te geven om uit te kijken naar route bordjes, of om bepaalde dieren te spotten. En laat de kinderen ook eens voorop fietsen. Dit geeft ze het idee dat ze de leiding hebben, en is natuurlijk veel leuker dan de hele dag tegen de ruggen van papa en mama aankijken!

Deze zomer op fietsvakantie met kinderen?

AlpenReizen biedt twee kant-en-klare fietsvakanties die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen: de fietsvakantie Bodensee en de 10 Meren fietsvakantie. Maar wij kunnen je ook helpen bij het samenstellen van een fietsvakantie op maat! Bezoek onze website voor meer informatie, of neem contact op met onze reisadviseurs. Bel naar 010 – 767 0097 of stuur een mail naar info@alpenreizen.nl.

AlpenReizen nieuwsbrief