family active zillertal

De Family Active Zillertal van Evelien en haar gezin

Deel dit artikel op social media!

Evelien ging samen met haar vrouw en drie kinderen naar het prachtige Zillertal voor een actieve gezinsvakantie met leuke activiteiten. Ze kozen voor Family Active Zillertal en weten nu al niet hoe een volgende vakantie deze kan overtreffen. Zo hebben ze onder andere deelgenomen aan canyoning en zijn ze naar een avontuurlijk klimpark geweest. Wij spraken Evelien na afloop van hun fantastische avontuur. Lees snel verder en laat je meenemen in het Alpenavontuur van Evelien, Ellen en de drie kinderen.  

Family Active Zillertal 

Het samengestelde gezin wilde eens iets anders, iets met meer actie en iets avontuurlijks. Vooral de kinderen wilden niet weer naar de camping waar ze al zoveel jaren naartoe gingen. Dus het stond vast: het werd een actieve vakantie, waar ze echt samen avonturen konden beleven. Per toeval kwamen zij toen op de website van AlpenReizen en vonden ze de actieve gezinsvakanties die wij aanbieden. Vanaf het begin namen zij de kinderen mee in de besluitvorming. Evelien vertelt: “Op voorhand bespraken we iedere beslissing met het hele gezin. We hadden bij deze vakantie al snel zoiets van: Dit gaan we gewoon doen! Het was namelijk voor ons allemaal de eerste keer. En dus wisten we niet precies wat ons te wachten stond.”. 

Family Active Zillertal

Nog hechter geworden  

Het gezin was al erg hecht, maar zijn door de Family Active Zilllertal echt naar elkaar toe gegroeid. “Twee kinderen hebben hoogtevrees en ook een beetje watervrees dus we hebben elkaar echt moeten helpen. Daardoor zijn wij als gezin zo ontzettend naar elkaar toe gegroeid en nog hechter geworden dan we al waren. We hebben grenzen verlegd en elkaar gesteund bij iedere activiteit die we deden. Daardoor heeft iedereen elke activiteit gedaan en gaf het een kik als we het met zijn allen volbrachten.” aldus Evelien.  

Evelien stond zelf niet te springen bij een verticale muur tijdens de Via Ferrata. Maar door te werken als team en elkaar te steunen is het haar toch gelukt om hier naar boven te klimmen. “De kinderen stonden bovenaan te springen en te juichen dat ik het moest doen en dat ik het kon. Dan kun je natuurlijk niet achter blijven. Op dat soort momenten help je elkaar er echt doorheen. En als je dan boven bent, dan ben je natuurlijk met zijn allen blij dat je het gedaan hebt.” lacht Evelien.  

family active zillertalCanyoning als hoogtepunt 

Over de vraag wat het gezin het leukste vond, hoefde Evelien niet lang na te denken: “Canyoning was echt fantastisch om te doen. Je kunt onwijs genieten van de omgeving en al die watervallen zijn ook prachtig. De kinderen waren hier ook helemaal in hun element en hebben zich echt vermaakt. Het was zo avontuurlijk en daarom genoten we er allemaal van.” vertelt Evelien. 

Het andere hoogtepunt hadden ze zelf geregeld. Op de dagen dat ze geen activiteit hadden, zijn ze onder andere naar Fichtenschloss gegaan. “Dit een grote houten speeltuin voor de kinderen. Hier kom je met een mooie kabelbaan. Op de top kun je prachtig wandelen rondom de berg. Verder kun je er picknicken, is er een waterspeeltuin en zijn er schommels. Het is daarom echt leuk voor de kinderen én de ouders. Het is een aanrader om te doen als je een dag even geen activiteit hebt.” vertelt Evelien enthousiast.  

family active zillertal

Aanrader 

Zelf zegt Evelien dat twee plekken, waar ze met de familie zijn geweest echte aanraders zijn om heen te gaan. Als eerste noemt ze de kabelbanen waar er meerdere van zijn in de regio: “De kabelbanen zijn voor iedereen van het gezin leuk en makkelijk om zelf te plannen.”. De andere aanrader is om naar Rattenberg te gaan. Dat is een middeleeuws stadje in de omgeving. “Voor de afwisseling was dit ook erg leuk om naar toe te gaan. Ze laten je hier nog echt zien hoe sommige ambachten uitgevoerd worden. Zo kun je zien hoe glazen geblazen worden. Naast de activiteiten is dit echt heel erg leuk en mooi om te zien.” zegt Evelien.  

Gouden tip 

De gouden tip van Evelien: “Gewoon doen! Niet twijfelen of je het aankan of dat het misschien niet helemaal jullie ding is. Als gezin groei je naar elkaar toe en is het echt de ervaring van je leven.” En graag wil ze daar nog aan toevoegen:. “Als je een kabelbaan wilt doen, haal dan een Zillertal Activcard bij een toerisme informatie centrum. Met zo’n pasje kun je alle kabelbanen in de omgeving af en ook nog eens elke dag naar een ander buiten zwembad. Dit is veel voordeliger dan steeds een los kaartje bij een kabelbaan kopen.”. 

Family active zillertal

Next destination 

Nu ze eenmaal geproefd hebben van een actieve vakantie, willen en kunnen ze niet meer terug naar en relax vakantie op de camping. Ellen sluit af: “We willen nog een keer naar de bergen. Het liefst in Italië en dan bij het Gardameer. Dat lijkt ons een prachtige omgeving en volgens mij kun je daar ook weer avontuurlijke activiteiten doen. We zijn ons nu een beetje aan het oriënteren en kijken wat we precies willen. Maar zoals ik al zei, we denken dat het wel echt moeilijk wordt om deze vakantie te overtreffen. Wel kunnen we ons best daarvoor doen.” En zo is dat Evelien!  

Misschien is onze Family Active Val di Sole wel wat voor jullie. 😉 Benieuwd naar deze vakantie en ervaringen van anderen? Mijn collega Sammy heeft hier vorig jaar een blog over geschreven. 

AlpenReizen nieuwsbrief